Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co się stało kwiatom ... 17:30, 13 kwi 2014

Do góry
To jest ta roślinka której nie znam z nazwy.

I mam pytanie, czy można formować, przycinać tego iglaka, chcę ograniczyć jego wzrost.ma ok czterech metrów.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:30, 13 kwi 2014

Do góry
Za chwilę zrobi się tulipanowo, jeszcze kilka dni
Początki w Kruklandii 17:29, 13 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Druga strona też posadzona! Mam z głowy

Jeszcze tylko Żon musi poszerzyć...bo cosik się w obliczeniach machnęłam
I tutaj chcę włączyć ambrowca i serby w jedną rabatę...

Będzie nowy przechowalnik, bo stary chwilowo zajęły świerki pospolite. Nie mam co z nimi zrobić...muszę porozdawać

Juzia...super to wygląda!!
za 9zl sztuka??? Rewelka
Ogród Magdalenka 17:29, 13 kwi 2014

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:28, 13 kwi 2014

Do góry
na samych targach dla mnie było mnósssstwo roślin i najchętniej przy każdym stoisku zastygłabym w zachwycie ... dla Asi nie było nic ciekawego ... a zwłaszcza nie było przetacznika Christa ... Aga kupiła pociąg i jeszcze coś dla chłopców - prawda jak botanicznie ... Kasia w chwilach naszej nieuwagi spokojnie sobie kolekcjonowała lilie ...

oczy biegały mi po bylinkach ... ale byłam dzielna ... dopóki nie zobaczyłam naparstnicy podobno wieloletniej ... nie ważne iloletnia ważne, ze ma kolor (tzn ma mieć ! ) o jaki mi chodzi ... oczywista oczywistość nie śmiałam sama wybrać ... jakimś cudem zatrzymałam wiatr w postaci Joaski i dwie (w których ona widzi cztery ) naparstnice zaistnieją w rabacie frontowej ...

z dumą stwierdzam, że wiele roślin rozpoznałam ... wow wow wow ...
poza naparstnicami na punkcie, których od dawna wiadomo mam fioła zachwyciły mnie cudnie obsypane różowym kwieciem drzewka rajskich jabłonek ... jak ich nie chcieć ??? ... ehhh może kiedyś

i na koniec soczyście zielony medalista klon ... fakt zachwyca
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:27, 13 kwi 2014

Do góry
rany ... rany ... Madżen patrzę na postępy ... latam po wątkach ... gmeram w inspiracjach i wygrzebuję wciąż nowe i nowe "must have" ... doznaję szoku na skutek oczywistych gdy się je zobaczy mariaży roślin a tak nieoczywistych dla żółtodzioba ...

i od czego zacząć

od wczoraj ... napiszę coś od siebie ... ale zdjęcia będą od Agi i Kasi bo ja no jak ta żaba nie mogłam się przecież rozdwoić ...

wczoraj były targi "dom i ogród" ... w grupie świętokrzyskiej koordynator jest jeden ...
zaczyna się to tak ... Joaska podejmuje decyzję ... wysyła konferencyjnie info do zrzeszonych zielonych ... treść mniej lub więcej taka "proponuje spotkanie o 9.30 u Izy ... nie ma,że sobota i chcemy pospać bo i tak wyjdziemy najwcześniej o 10.30 ... targi ... potem do mnie " ... my bez mruczenia wysyłamy pełną akceptację ... ja to siem tak zdyscyplinowałam, ze o tej 9.30 byłam gotowa z makijażem i bez szlafroka !!! a to cud ...

reszta wycieczki punktualnie odmeldowała się w punkcie zbornym ... niewiarygodne co to ogrodniczkowanie robi z człowiekiem ... wczesny ranek ... a cztery "zielone" nadają na wspólnej częstotliwości ... w dodatku jednocześnie ... ... Adamo nie pojmuje jak my się rozumiemy bo podobno mówimy wszystkie ... każda o tym co jej akurat leży na duszy mocno gestykulując ... mniamając (bo Adamo nam placuszek upiekł buziaczek Kochanie ) ... by od czasu do czasu wybuchnąć śmiechem ...

pewnie byśmy gadały do wieczora gdyby "koordynująca" z zaskoczenia nie wrzuciła drugiego biegu i nie zadecydowała ... zrywamy siedzenia i maszerujemy na targi ... dopiłam kawusię tylko dlatego, że inspekcja dojrzała hortkę z kfiatem i się zaczęło dziać ... naczelny menadżer grupy przerodził się w naczelną ogrodniczkę ... w sekundę limka straciła czuprynkę ... świat zyskał kilkanaście patyczków "rokujących nadzieję" ...

gdy sekator w rękach Joanny siał spustoszenie w lawendach ... Kasia pieszczochała zawsze chętną do tego Kilusię ... Aga strzelała fleszem (Aguś mianujemy Ciem absolutnie naczelnym fotoreporterem ) ... ja zupełnie nie ogarniałam a Adamo uciekł wziął był chyba wystraszony, że starci czuprynkę ... w końcu nigdy nie widomo co obciacha Asia jak skończy z lawendą ... yhm Sebku ja nie umiem robić kancików ale ja wiem jak je i gdzie zrobić i wszyściutko Adasiowi tłumaczę ... w ten zaowalowany sposób nadmieniam, iż kanciki i ogół tego co widać wykonał mistrz Adamo ...

Ogród Magdalenka 17:26, 13 kwi 2014

Do góry
Magnolia długo kwitnie w tym roku , nie ma wiatrów, kwiatki się trzymają ...

Początki w Kruklandii 17:26, 13 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Róg już chyba obsadzony...może jakieś miskanty z tyłu dorzucę...

Za tatarakiem są pęcherznice bordowe. Zamiast bergenii będą żurawki caramel A pod modrzewiem jest tawuła. W półkolu będzie żwirek i nowa ławeczka

Może tak być? Kto ma dobrą wyobraźnię???

Pęcherznica bardzo szybko się rozrasta i ogólnie jest wielka, nie wiem czy nie zagłuszy pozostałych roślin - no chyba że będziesz ciągle ciąć, ale ja tnę i nadal to wielki krzaczor
Ogród Magdalenka 17:23, 13 kwi 2014

Do góry
Tak jest dzisiaj

graby mają gałązki od samego dołu ... bardzo mi się podobają tfu, tfu ...

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:17, 13 kwi 2014

Do góry
można dostać bez trudu -wystarczy mieć wyczulone oko i być we właściwym miejscu o właściwej porze a reszta to już ... o kurde to chyba nie ta bajka

ten pierwszy to pierzasty -Muscari Plumosum

bergenia z tych mniejszych i piwonia delikatna (koperkowa)

Białobok i limba

w gościnie

a to już tubylec

Początki w Kruklandii 17:08, 13 kwi 2014

Do góry
Tak?

czy siak?

Gęstość na oko, bo nie wiem ile czego wejdzie...ale chodzi o rozkład i czy dużo gatunków czy mniej????
Postawić trawkę nad i... 16:57, 13 kwi 2014

Do góry
...kwiatkowo dla zgladajacych...

Postawić trawkę nad i... 16:56, 13 kwi 2014

Do góry
...troszkę pokulkowałam co nieco ale na zdjęciach jeszcze widac że czekają mnie poprawki... tutaj tuja na pniu...
Postawić trawkę nad i... 16:55, 13 kwi 2014

Do góry
...pokażę szkielet altany ...w tym tygodniu panowie skończą... ale zielony dach dopiero po świętach...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:54, 13 kwi 2014

Do góry
ogród sam projektowałem, i mam w nim prawie wszystko co mi se podoba i jak ja bym to widział widzę

Postawić trawkę nad i... 16:52, 13 kwi 2014

Do góry
...na niedzielę polecam muffiny produkcji mojej córki - lat 13...jej autorstwa są równiez zdjęcia...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:52, 13 kwi 2014

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Ładne juki kocham juki dzięki za fotki
..............przeniosłam je na właściwe miejsce, ale wiesz odrastają mi cały czas tam, gdzie ich nie chcę, korzenią się bardzo, bardzo głęboko.............. mam już też taką jedną, jedyną malutką pstrokatą jukkę

Nie wygląda najlepiej, ale grunt, że przezimowała

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:52, 13 kwi 2014

Do góry
Klon Crimson Sentry

Krasavica Moskwy

Mariken

Szafirki mnie nie zachwycaja... chciałabym takie utuczone jak u Any...

A tyle juz urosła mi stipa sciachana - podwoiła wysokośc
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:48, 13 kwi 2014

Do góry
Skapitulowałam bo już się całkiem pogubiłam gdzi i jakie tulipany sadziłam...

Na frontowej jeszcze takie sie otwierają.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:46, 13 kwi 2014

Do góry

I co ? Duży zgrzyt...?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies