Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Róże w naszych ogrodach 07:55, 08 kwi 2014

Do góry
Proszę o pomoc, czy te róże to 1.Gloria Dei i 2.Augusta Louise ?

ogrodoweimpresjejolki 07:31, 08 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U nas, w łódzkim, też posucha.....czekałam z rozsypaniem nawozu na deszcz, a tu ciagle mimo prognoz nie pada.....co ma padać to prognoza sie zmienia......masakra....chcemy deszczu!!!

No właśnie - chcemy deszczu.. Tylko bez przesady, żeby nie było potem na nas w razie klęski

A tutaj nawet nie trzeba się pochylać żeby poczuć ten zapach

ogrodoweimpresjejolki 07:26, 08 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
U nas trochę popadało, niewiele, a już efekty widoczne. Deszcz potrzebny, fajnie rozpuszcza rozsypany nawóz, ale trochę przed deszczem podlewałam, bo nie wierzyłam, że do mnie dotrze.

Dzięki serdeczne za podpowiedź w sprawie koloru mebelków

U nas pewnie podlewanie z konewki będzie jutro, bo już na deszcz nie liczę.
Niebo co prawda pochmurne ... nie to co w niedziele, kiedy to aktindia na jego tle pienie się prezentowała

tylko czekać jak jej listki cudnie sie przebarwią

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:20, 08 kwi 2014

Do góry
Przedogródek wyczyszczony, gorczyca wysiana

Kamienny ogród 07:05, 08 kwi 2014

Do góry
Szachownica, miała być biała, a troszkę kremem zalatuje
Nasz przydomowy ogródek 07:02, 08 kwi 2014

Do góry
Ani dziękuję za kibicowanie

Hani za piękne podsumowanie.

Nowy ogrodnik :) 03:17, 08 kwi 2014

Do góry
Witam wszystkich

Od kilku dni stałem się posiadaczem kawałka ziemi na ogrodach działkowych ale ani działką ani ogrodem jeszcze bym tego nie nazwał

Mamy wizję jak chcielibyśmy zagospodarować ten kawałek ugoru i tu zaczynają się schody.
Wiem, że na początek wysprzątać teren ale co dalej?

Jest tam sporo starej trawy i jeżyn. Nie wiem czy tylko to wykarczować skosić i dosiać trawę, czy zrywać całą wierzchnią warstwę?

Tak to wygląda na chwilę obecną, jak na fotkach. Chętnie przyjmę wszelkie sugestie

pozdrawiam

Kolorowy ogród na piasku 01:15, 08 kwi 2014

Do góry
Dziękuję Wszystkim za miłe odwiedziny, pozdrowienia, uśmieszki.
Na dobranoc wiosenne kwiatuszki i listeczki
-

-

-
Ogród - Azyl Amatora 01:14, 08 kwi 2014

Do góry
Na dobranoc dla Wszystkich:
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:48, 08 kwi 2014
Do góry
Dobrej nocy Danusiu, chcesz ode mnie tulipana? i Fiołkami Cię obdaruję, szkoda, że nie czujesz ich zapachu, dziś Jola wniosła jeden(!) mały kwiatek do domu i piękny zapach roztoczył dookoła

Ogród - Azyl Amatora 00:48, 08 kwi 2014

Do góry
Dużo trafnych odpowiedzi:
Pierwsze miasto to Malmo:

Drugie Kopenhaga:

w Oborze też mogą być ogrody 00:42, 08 kwi 2014

Do góry

Alu mam pytanko, ten rh w srodku różowy to jak się nazywa bo tak na oko chyba moj zeszłoroczny miał takie kwiatki
Miniaturowy ogródek 00:30, 08 kwi 2014

Do góry
Ściana w różnych ujęciach:

Kolorowy ogród na piasku 00:27, 08 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przybiegłam ożankę zobaczyć Basia pisała że masz szczególną odmianę Ja mam zwykłą tę naszą czyli właściwą. Dostałam ja od Mai już po przekwitnięciu i nie widziałam jak kwitnie ale na pewno nie tak pięknie Zachwycił mnie twój ogród. jest w nim wszystko co kocham Stworzyłaś istny raj Pozdrawiam i jeśli pozwolisz czasem przysiądę gdzieś cichutko w jakimś pięknym zakątku

Małgosiu, zapraszam kiedy tylko masz ochotę w ogrodzie jest już coraz przyjemniej
Dobrze, że nazbierałam nasion ożanki, bo widzę, że chyba część zjadły mi nornice

karolina_nowak napisał(a)
Jestem na etapie podglądania i uczenia się od najlepszych. Twój ogród jest taki jaki bym chciała stworzyć u siebie, ale moja działka jest jeszcze większa 80 arów. Działkę mamy dopiero od jesieni 2011r. a pracujemy sami i robimy wszystko we własnym zakresie dlatego wszystko posuwa się bardzo wolno. Pozdrawiam

Karolino, to masz jeszcze więcej niż ja do ogarnięcia. Masz wielkie zrozumienie u mnie, bo my też wszystko robimy sami, etapami to wiem co to znaczy

Tusiala napisał(a)
Vivo a gdzie Ty masz kompostownik?

Marto, kompostownik mam w tym lasku (lasek sadzony prze nas )
Nie mamy skrzyń, bo zbieramy bardzo duże pryzmy różności i w ten sposób jest łatwiej z przerzucaniem. Niedogodność jest taka, że trzeba go częściej podlewać.

Miniaturowy ogródek 00:26, 08 kwi 2014

Do góry

I ściana z rozpuszczonymi trawami - łagodzą jej krawędzie:

Miniaturowy ogródek 00:22, 08 kwi 2014

Do góry
Ciągle lipiec:

Ta rabatka przesadziła z rozrostem, mam teraz dziki busz. Właśnie planuję wysadzenie jednego rzędu traw i rozluźnienie reszty. Trawy zakryły kompletnie żurawki i wlazły na trawnik:

Miniaturowy ogródek 00:18, 08 kwi 2014

Do góry

Letnia obfitość rabat:

Miniaturowy ogródek 00:13, 08 kwi 2014

Do góry
Wracam na swój wątek z wiosną. Lepiej późno, niż wcale, jak to mawiają. I mam nadzieję, że w tym sezonie będzie mniej więcej systematycznie.
Sama musiałam przejrzeć ostatnie strony i przypomnieć sobie na czym skończyłam.

Lecę dalej chronologicznie, czyli obecna wiosna będzie w przyszłym roku.

Teraz w ogródku wszystko rusza, ale jest bałagan. Lekkie przekopki, jak u każdego ogrodomaniaka i odświeżanie rabat. Najpiękniej po zimie ruszyły chwasty.

Kupiłam też piękne bukszpanowe kule, dwie mniejsze, bo dwie na placyku zdechły i jedną bardzo dużą, koło stożka przy tarasie.

Na powitanie jedne z moich ulubionych letnich zdjęć:

Mój ogród 00:09, 08 kwi 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
.
Przylaszczki jeszcze kwitły, ale to już chyba ich ostatnie minuty.

Te wierzby widzę ciągle, typowy polski krajobraz.

Przylaszczki śliczne. Ja swoje przesadzić muszę z dala od świerków.

Plener z wierzbami skojarzył mi się ze starym afiszem z 1955 r., reklamującym międzynarodowy konkurs pianistyczny im. F. Chopina. Tam, nad klawiaturą fortepianu rządkiem stały wierzby
Mój ogród 23:59, 07 kwi 2014

Do góry
Postanowiłam nareszcie zrobić porządek i ład w ogrodzie, zaczęłam już na jesieni. Na razie efektu nie widać, bo trawki porozdzielane jeszcze są mało fotogeniczne, muszę trochę poczekać aż będzie je widać. Podzieliłam żurawki, niektóre rośliny pogrupowałam, więc M musiał przesadzić dwa krzewy, żeby zrobić im miejsce. Oczywiście efekty będę pokazywać. Na razie kilka kwitnących roślin.
Przylaszczki jeszcze kwitły, ale to już chyba ich ostatnie minuty.

Hiacynty rozsiewają zapach.

Tych białych mam tylko kilka sztuk.

Szafirki, muszę przyznać, że trochę je zaniedbałam. Już postanowiłam sobie poprawę.

I jeszcze fotki widokowe, tym razem tylko dwie.

Te wierzby widzę ciągle, typowy polski krajobraz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies