Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

zbigniew_gazda 07:35, 21 maj 2014

Bożenko nawzajem. Kazimierz śliczny.
agniecha973 08:25, 21 maj 2014

Bożenko, ależ u nas rwetes w ogrodzie! Najwyraźniej młode ptaki wyszły z gniazd. Wczoraj jeden (chyba młody kos) wylądował na szybie, ale pozbierał się i odleciał. Wdzięczność za gościnę w moim ogrodzie (w postaci białych ciapek) widzę już na kilku szybach na piętrze W powietrzu szał - udało mi się wczoraj zobaczyć jak ptak łapie jakiegoś owada w locie - SUPER! Na trawnikach szał - szpaki "wyprowadzają" swoje młode i karmią na miejscu i myślę, że uczą naśladować szukania pokarmu. Śmieszne sceny. Młode nie do końca umieją sobie poradzić, a nauczone, że dostają do dzioba, ganiają rodziców dopominając się o jedzenie. Te biedaki obrywają po skrzydłach, ogonie, gdy tylko młody zobaczy, że stary coś dzióbnął i nie daje. Komedia! Nie mam czasu na dłuższe obserwacje, ale te chwilowe też cieszą.

Bogdziu, ten ciekawski szczygieł to nie jest młode pokolenie, prawda? Za dobrze "wymalowany" na młodego chyba.

asiach 09:57, 21 maj 2014

Wpadam, żeby zaznaczyć wątek
Ciepłe pozdrowienia ze słonecznego Gorzowa
Nallar 10:15, 21 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Miałam pięc albo sześc kolorów delospermy i wszystkie prócz tej zółtej mi wymarzły w pierwsza zimę , a ta bez okrywania jest juz trzeci rok.

Może u nas jest zimniej bo mnie wymarzła właśnie żółta. Dziekuję i życzę miłego dnia.
Pszczelarnia 10:24, 21 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Bożenko, ależ u nas rwetes w ogrodzie! Najwyraźniej młode ptaki wyszły z gniazd. Wczoraj jeden (chyba młody kos) wylądował na szybie, ale pozbierał się i odleciał. Wdzięczność za gościnę w moim ogrodzie (w postaci białych ciapek) widzę już na kilku szybach na piętrze W powietrzu szał - udało mi się wczoraj zobaczyć jak ptak łapie jakiegoś owada w locie - SUPER! Na trawnikach szał - szpaki "wyprowadzają" swoje młode i karmią na miejscu i myślę, że uczą naśladować szukania pokarmu. Śmieszne sceny. Młode nie do końca umieją sobie poradzić, a nauczone, że dostają do dzioba, ganiają rodziców dopominając się o jedzenie. Te biedaki obrywają po skrzydłach, ogonie, gdy tylko młody zobaczy, że stary coś dzióbnął i nie daje. Komedia! Nie mam czasu na dłuższe obserwacje, ale te chwilowe też cieszą.

Bogdziu, ten ciekawski szczygieł to nie jest młode pokolenie, prawda? Za dobrze "wymalowany" na młodego chyba.

Ja już mam dość o 4.00 rano ptasi wrzask i pisk, mury, meble w ogrodzie, stoły, fasada obs... . U mnie ptaki świetnie łapią pająki a jaskółki to prawdziwe akrobatki. Wreszcie wróciły do nas jaskółki. Coś ich długo nie było.
Po każdym koszeniu trawnika mamy chmary ptactwa, idą podskakując jakby w falandze.
I to w sumie cieszy.
Anita1978 10:48, 21 maj 2014

U mnie też świergot od 4 rano- budzi mnie bo śpię przy otwartym oknie, ale wole takie odgłosy od jeżdżących tirów! A w tujach pełno było gniazd - pisklęta też były, z niektórych już odleciały, sprawdzałem ! Ale to cieszy! Kto by pomyślał! A to że łapią pająki to chwała im za to !
monteverde 11:04, 21 maj 2014

Miłego dnia Bogdziu
Krys 11:55, 21 maj 2014

Bożenko miłegi i słonecznego jak u mnie dnia
Kondzio 12:22, 21 maj 2014

Bogdziu mam pytanie czy w twojej szkółce jest może bodziszki niebieski bo go potrzebuje
Kondzio 12:22, 21 maj 2014

Zonk hi hi hi