Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

dorciabe 08:09, 21 maj 2014

A mi się podobają hosty na szyszkachmacham
asiach 08:31, 21 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asiu widzę że ty też dobę wydłużasz kradnąc godziny snu??? Ślimory są ochydne i walka z nimi trudna życzę ci jednak zwycięstwa A do Bogdzi na spotkanie mnóstwo osób jedzie po kilkaset kilometrów Wiec jak będzie jakieś następne spotkaniu to się pakuj i przyjeżdżają Buziak

Ze mnie jest nocny marek. Praca, dom, ogród a w nocy O...
To strasznie wciąga
Małgosiu a w czyim ogrodzie to spotkanie w jakiej miejscowości? Chyba jeszcze jego nie znam - jak większości z tych tu zamieszczonych
Miłego dnia życzę
marta_d 10:15, 21 maj 2014

asiach napisał(a)
Dzisiaj po pracy poszłam do ogrodu "poprawić" bądź nieco odnowić rabatę. Zrobiłam zdjęcia ale nie ma ich w aparacie - jakieś cuda ?
Ale inne jakoś się zachowały

cudne jest to drzewo w ramach, hosty pięknie podkreślaja kolor kory
asiach 11:13, 21 maj 2014

marta_d napisał(a)

cudne jest to drzewo w ramach, hosty pięknie podkreślaja kolor kory

Dziękuję
Pozdrawiam ciepło
Maria667 11:21, 21 maj 2014

Witaj Asiu!
Czy bukszpan w cieniu pod drzewem (wokół host) dobrze rośnie?
W ubiegłym roku posadziłam obwódkę w zacienionym miejscu i jest tak sobie. Zastanawiam się, czy to wynik tego, że jeszcze takie świeże nasadzenie, czy po prostu za bardzo cieniste miejsce?
Jag_58 12:39, 21 maj 2014

asiach napisał(a)
Dzisiaj po pracy poszłam do ogrodu "poprawić" bądź nieco odnowić rabatę. Zrobiłam zdjęcia ale nie ma ich w aparacie - jakieś cuda ?
Ale inne jakoś się zachowały

Asiu piękne zdjęcia i mnie tez podoba się to zestawienie drzewa ,host i obwódki bukszpanowej ,super to skomponowałaś ,ciesze sie ze podoba Ci sie mój pomysł,będę działać
O mnie też tak wciąga że M trochę niezadowolony
Asiu na ślimaki wypróbuj wysypać wapno ,one tego bardzo nie lubią ,tak mówi mój M ) pozdrówka i do wieczora ,lecę do ogródka
asiach 13:09, 21 maj 2014

Maria667 napisał(a)
Witaj Asiu!
Czy bukszpan w cieniu pod drzewem (wokół host) dobrze rośnie?
W ubiegłym roku posadziłam obwódkę w zacienionym miejscu i jest tak sobie. Zastanawiam się, czy to wynik tego, że jeszcze takie świeże nasadzenie, czy po prostu za bardzo cieniste miejsce?

Marysiu, bukszpany sa idealne do cienia. Czego dowodem może być moja obwódka na środku trawnika. Te które są wystawione bardziej na działanie promieni słoneczych są mniejsze, te z tyłu za brzozą maja tylko słońce ścielące się od zachodu i są dorodniejsze. A te wokół trawnika pod orzechami rosną jak na drożdżach.
U Ciebie to kwestia czasu poczekaj i nic nie zmieniaj
asiach 13:12, 21 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu piękne zdjęcia i mnie tez podoba się to zestawienie drzewa ,host i obwódki bukszpanowej ,super to skomponowałaś ,ciesze sie ze podoba Ci sie mój pomysł,będę działać
O mnie też tak wciąga że M trochę niezadowolony
Asiu na ślimaki wypróbuj wysypać wapno ,one tego bardzo nie lubią ,tak mówi mój M ) pozdrówka i do wieczora ,lecę do ogródka

Ale masz fajnie - ja jestm w pracy i podczas przerw śniadaniowych i na lunch robię skok do O..
Pa do wieczora a teraz działaj
malgorzata_s... 13:14, 21 maj 2014

Asiu pisałam już u siebie ze spotkanie u Bogdzi w Rododendronowym Byłaś tam widziałam Pozdrawiam upalnie
Maria667 13:18, 21 maj 2014

asiach napisał(a)

Marysiu, bukszpany sa idealne do cienia. Czego dowodem może być moja obwódka na środku trawnika. Te które są wystawione bardziej na działanie promieni słoneczych są mniejsze, te z tyłu za brzozą maja tylko słońce ścielące się od zachodu i są dorodniejsze. A te wokół trawnika pod orzechami rosną jak na drożdżach.
U Ciebie to kwestia czasu poczekaj i nic nie zmieniaj

Mam nadzieję, że się zbiorą do życia. U mnie te w słońcu radzą sobie znacznie lepiej, ale chyba muszę im dać jeszcze trochę czasu
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam ciepło