Zakryły kiścienie zeblid i ściętą brązowa trawę buchanani kulki mają wisieć w powietrzy w trawie. Ciekawe czy trawa podrosnie i efekt będzie w tym roku czy w kolejnym sezonie
Karola, nadaj tej rabacie zdecydowany kształt. Posadź jakieś wyraźne rośliny (bergenie są b. ładne). Wybierz tylko kilka gatunków. To ma być bylinowa rabata? To może kule bukszpanu tu i tam albo płotek na przodzie. Wiśnię i część z nią musisz oddzielić jakoś, np. też bukszpanem - może zrób takie kwadratowe bukszpanowe kwatery bylinowe i tą owocową z wiśnią. Pod nią posadź jakieś trawy tylko, którym lekkie zdeptanie nie zaszkodzi. W jakiej gamie kolorystycznej ma być ta rabata, w jakiej docelowej wysokości rośliny? Co to za drzewko kuliste po lewej stronie? Może takie spojrzenie moje coś pomoże? Żwir tutaj nie jest dobrym rozwiązaniem.
Wiesz, jakąś wielką projektantką to ja niestety nie jestem, ale znalazłam coś dla przyszłej mamy - będziesz mogła to przemyśleć. Ogólnie łatwiej coś komuś zaproponować niż sobie.
Danuś, mocne wrażenia (kolorki) nam zapodajesz. Ten tulipan pierwszy to istny cudaczek. Klon palmowy bordem się świerkom odcina. A orliki - czy mają w zwyczaju się u Ciebie wysiewać?