Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 08:18, 30 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Oj, Zbysiu, Zbysiu. Młódek się Tobie zachciewa? Uważaj na odciski. I na tę zadyszkę po każdym ostrym tangu.
A tak na serio, to życzę udanej imprezki, a młodym słodkiego, miłego życia.

Dziękujemy z Krysią bardzo. Wiesz że to wszystko żarty. Na chwilę wypada iść między ludzi. Pozdrawiam Haniu.
hanka_andrus 08:34, 30 maj 2014

Zbyszku, a co my robimy w necie? Właśnie częściowo między ludźmi jesteśmy. Tylko taka różnica, że po garach nikomu nie szperamy, a tylko po ogrodzie.
A tak, to same plotki, i spoglądanie przez płotki.
Miłego dnia.
zbigniew_gazda 09:17, 30 maj 2014

Święta prawda Haniu. W realu dla niektórych u sąsiada im jest gorzej- tym lepiej. No ale przechodzimy łagodnie do spraw ogrodowych. Buro i ponuro jest. Powiem szczerze, ze ten deszcz to dobry był. Na Południu kilka dni temu była istna susza i ziemia popękana.

Kilka obrazków z dzisiaj. Hortensje, ostróżka, róże pokazują pączki.

olaw 21:51, 30 maj 2014

Wpadam z zapytaniem
Czy możesz mi Zbysiu potwierdzić lub nie czy to co znalazłam to wrotycz?
Nie kwitnie jeszcze więc nie wiem czy to to, a dopiero zlokalizowałam ziele, pliss...

Nic innego w pobliżu nie znalazłam więc mam nadzieję że to wrotycz bo koniecznie muszę znaleźć alternatywę na opryski a co by też było skuteczne, pozdrawiam wieczorową porą.
Zdjęcia usunę ...
Kasya 21:57, 30 maj 2014

Chociaz Zbysio nie jestem ale moge potwierdzic
to wrotycz
zbigniew_gazda 22:05, 30 maj 2014

Olu za Kasią potwierdzam że to wrotycz. On rośnie w kępach a z tych kęp sterczą suche badyle wysokie na 70-80 cm z tamtego roku. Na końcach tych badyli czasem jeszcze są fragmenty zaschniętych żółtych kulek Ładuj do wiadra, lej wodę i rób miksturę. Pozdrawiam a zdjęć nie usuwaj.
olaw 22:08, 30 maj 2014

HUUUURA i dzięki

Jadę więc na łowy ale jutro
olaw 22:12, 30 maj 2014

Zbysiu właśnie nie mają żadnych badyli co by były kwiaty zeszłoroczne bo to świeżutkie kępy po równaniu terenu przy lotnisku ... dlatego szukałam potwierdzenia z liści , dzięki jeszcze raz
marta_d 10:34, 02 cze 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Święta prawda Haniu. W realu dla niektórych u sąsiada im jest gorzej- tym lepiej. No ale przechodzimy łagodnie do spraw ogrodowych. Buro i ponuro jest. Powiem szczerze, ze ten deszcz to dobry był. Na Południu kilka dni temu była istna susza i ziemia popękana.

Kilka obrazków z dzisiaj. Hortensje, ostróżka, róże pokazują pączki.

Jaka piękna zdrowa trzmelinka a pod nią ciemnoróżowe kwiaty żurawek ? bardzo ładne
zbigniew_gazda 13:18, 02 cze 2014

Martuś dzięki za odwiedziny. Trzmielina jest drugi rok i się rozkręca. Pod nią wsadzone żurawki "Glitter". Kwitną od początku wiosny do jesieni. Jest ogrom pędów kwiatowych. Zimę przetrwała chyba najlepiej z tych co posiadam. Jak masz możliwość to sobie kup przynajmniej jedną. W tym roku jedną podzieliłem na 5 i rosną w innym miejscu a nawet już kwitną. Pozdrowionka.