Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

asiach 22:51, 01 cze 2014

Wszystko pięknie
Miłego tygodnia
Napia 23:24, 01 cze 2014

marta_d napisał(a)
witam wszystkich odwiedzających najpierw chyba zacznę od dawna obiecanego zdjęcia róży parkowej, mocno ogołoconej, dużo suchych pędów

warzywnik

Marta, dziękuję bardzo za zdjęcie róży. Moja jest jednak chyba inna. Gdy ją kupowałam, było napisane, że jest parkowa, ale pędy ma długi i wygląda na pnącą.
Spory warzywnik
MamaMagda 08:09, 02 cze 2014

cudna ta lawenda przy warzywniku!
jak robisz, że tak Ci rośnie?! ja u siebie próbowałam dwa razy sadzić i co zimę mi wymarzała
marta_d 09:14, 02 cze 2014

Napia napisał(a)

Marta, dziękuję bardzo za zdjęcie róży. Moja jest jednak chyba inna. Gdy ją kupowałam, było napisane, że jest parkowa, ale pędy ma długi i wygląda na pnącą.
Spory warzywnik

ta też ma dosyć długie pedy, ale raczej takie sztywne, wyprostowane, w zeszłym roku była wybujała i mąż robił podpórki. Warzywnik spory rzeczywiście, ale w tym roku mam mniej warzyw, tylko to z czego korzystam w całym sezonie. Dosiewam co 2-3 tygodnie fasolę, sałatę, rzodkiewkę żeby mieć ciągle świeżą, ahh no i pół warzywnika zajmuje czosnek
marta_d 09:15, 02 cze 2014

madeline28 napisał(a)
pięknie

dziękuję staram się jak mogę pozdrawiam słonecznie!
marta_d 09:16, 02 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Martuś i Twój ogród i Twoje "naoknowe" roślinki są po prostu piękne..., a werbenka siostry rzeczywiście cudna .
Buziam i miłego tygodnia życzę

Miłego tygodnia zaznaczam, że u Ciebie już nadrobiłam
marta_d 09:19, 02 cze 2014

MamaMagda napisał(a)
cudna ta lawenda przy warzywniku!
jak robisz, że tak Ci rośnie?! ja u siebie próbowałam dwa razy sadzić i co zimę mi wymarzała

Witaj z tą lawendą właściwie nic nie robie, rośnie już długo, na piaszczystym, suchym podłożu, jedyne co w tym roku jej zaserwowałam, to cięcie odmładzające i jakoś się ruszyła, bo już była brzydka. Też mi kilka wymarzło podczas mroźnej i bezśnieżnej zimy.Pozdrawiam poniedziałkowo
marta_d 10:45, 02 cze 2014

katarzynkak 15:17, 02 cze 2014

marta_d napisał(a)
powojnik rośnie w oczach już zakwitł, gdyby było cieplej, to pewnie byłby jeszcze większy, ale podobno od jutra ma być pięknie, więc ruszy się mam wielką ochotę kupić kolejny

Marto,
co to za odmiana powojnika? Piękny jest. Też mi sie taki marzzy
marta_d 08:58, 03 cze 2014

witam kompletnie nie mam pojęcia co to za odmiana, to podarek a etykietę zapewne wyrzuciłam teraz już tego nie robię, a jeśli zdarzy się że zapodzieje, to w razie czego cykam fotkę rośliny z nazwą