Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:03, 12 kwi 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Aniu napisz mi gdzie kamyczki u nas kupowałaś do nowej rabaty , bo poszukuję fajnych

Na Krakowskiej, jadąc w stronę Krakowa po lewej stronie.Widać z drogi. Duży wybór i z dostawą.
Braku ogrzewania nie zazdroszczę, by jedna zimę przesiedzieliśmy na budowie ... bez ogrzewania i z dziura w dachu... jeden mały olejak.... oj było zimno

Admete - miło mi że zajrzałaś, bo wiem jak trudno wygospodarować czas na latanie po wątkach.. ja Cię zaniedbuję... i mam wyrzuty sumienia, bo tworzysz ogród który będzie na pewno należał do moich ulubionych Niewiele ogrodów może poszczycić sie ogrodami z taka różnorodnością bylin A jednocześnie uporządkowanym ogrodem... i dużym ogrodem Muszę sie poprawić.. i mam nadzieję, że z dziewczynami bawicie sie świetnie

Zetka - wooow.. ale super, że jednak o nas nie zapomniałaś do końca..... chociaż rozumiem że Maks jest teraz najważniejszy Jak jesteś to i może jakieś fotki są u Ciebie....

Magda K8 - piękne sadzonki floksików dostałam Kwiatki z duszą, jak to ja mówię na prezenty

Marzena2007 napisał(a)
Aniu gdy mi kiku-shidare tak urosną na mojej wąskiej rabacie to co ja zrobię?
No to Huston mamy problem.... będziesz ciąć i już.....

Widok z okna... zaleta zimnicy to to, że cebulowe i wiśnia dłuzej kwitnie...
A to z tarasu.. i przy okazji wdać co robi mój pies..

Bo bukszpany to najlepsze miejsce do sikania.. wszytkie bukszpany.. ich zapach chyba jest atrakcyjny na pisuar... łamie mi je niemiłosiernie i żółkną...
Obsikał jedna kulkę, przysiadł dupą na drugiej, zaplątał sie.. i poszedł dalej..

I do domku można wrócić, krok chwiejny, ale idzie.. .. narzekasz na Tytusa.. twój to chociaż mały... i mego już nie wyprowadzi się na spacer, bo nie ma siły chodzić.. i te 45 kg wagi swoje tratuje

Moja "przyziemna" :) pasja 09:40, 12 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Jagoo a ten murek/donica to jak dalej będzie? Pisałaś....ale ja jakoś nie kumam Możesz to narysować na fotce?

Gratuluję setki!

Już coś tam bazgrałam wcześniej, ale zrobię powtórkę . Donica będzie zamknięta, za berberysową planuję murek (tylko taki do ozdoby, bez funkcji specjalnej), ale nie do końca jestem zdecydowana na kształt, będę obserwować i zastanawiać się przez lato.

Tak to będzie z grubsza wyglądać.
w Oborze też mogą być ogrody 09:25, 12 kwi 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Zaczęło się na dobre, warzywnik wg mojego planu i mojego pomysłu
Wczoraj w ruch poszły torebki z nasionami korzeniowych i koperku
Rzut oko na kawałek grządek

]
wzór moich grządek z dzieciństwa super,tu z początku to chyba cebulka wsadzona?
Co się stało kwiatom ... 09:16, 12 kwi 2014

Do góry
Na powitanie pięknego dnia Tulipany

idę skosić trawę i odezwę się pózniej
Ogród cioci 09:10, 12 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zbliżenia domków dla zainteresowanych budową.

W dziupli.

fantastyczne domki też próbowałam stworzyć ale mój nie jest taki okazały
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:07, 12 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Znalazłam jeszcze fotę ze żwirową rzeczką, u mnie wychodzi ze skalniaczka tak pisałam u ciebie i za rogiem już jej nie ma

to taki trik..... Paulinko, nie wyobrażam sobie rzeczki jako przekątnej całego ogrodu, to twój ogród ty masz swoje wyobrażenie, to ma być twój obraz, ale ja tylko palnę swoje spostrzeżenie, aleja 2 metrowa z przyłączonymi na przemian rabatami, to tak jak najbardziej, możesz podzielić rzeczkę na tym odcinku na rzekę i strumyk, który gdzieś ma źródło i ujście, które gdzieś szuka przebicia, pomiędzy gąszczem roślin, tak mam u siebie....pamiętaj o zachowaniu proporcji w ogrodzie

powodzenia

wszystkie obsadzenia są poza rzeczką

pokazuję przy okazji niedoskonałości w ogrodzie, wybacz

muszę to poważnie przemyśleć ogród tworzy się bardzo długo więc mam wiele czasu zobaczymy jak się rozwinie

Niedoskonałości?? gdzie ty widzisz w swoim ogrodzie niedoskonałości pięknie jest i tylko podziwiać można pozdrawiam weekendowo
Co się stało kwiatom ... 09:06, 12 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Narcyzowy las

Prześliczna odmiana! Całe białe Serduszek tak dużo, że dla całego forum wystarczy
w Oborze też mogą być ogrody 08:48, 12 kwi 2014

Do góry
Pozostałość po truskawkach, sorki za ostre światło
w Oborze też mogą być ogrody 08:47, 12 kwi 2014

Do góry
Zaczęło się na dobre, warzywnik wg mojego planu i mojego pomysłu
Wczoraj w ruch poszły torebki z nasionami korzeniowych i koperku
Rzut oko na kawałek grządek

Kopce dla skorzonery, i nasionka tego warzywka

I kolejny szkodnik się znalazł, czyli mała grudka ziemi, która gryzie liśćce rabarbaru
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:33, 12 kwi 2014

Do góry

Ten też nie najładniejszy ale tymi sposobami wiązane chowam daleko w kącik i ich nie widać ale pielęgnuję żeby był efekt ha ha Pozdrawiam ochotników na uprzęże
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:28, 12 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Halinko, podaj proszę wskazówki jak mocujesz uprząż do podłoża

Jeśli mocuję do podłoża to tak jak namiot -----wbijam pod kątem pręty w ziemię i wiążę ale do tego trzeba przestrzeni i uważam że to nie trzyma tak dobrze jak w donicy Aw donicy to -----donica musi być z wywijanym brzegiem ,owijam drut dobrze wokół donicy i wiążę gałązki Trzeci sposób to np na tuii wiązałam kamienie w torbach foliowych na gałęziach Powodzenia

To brzydki widok ale tylko przez jakiś czas
Berberys - Berberis 08:19, 12 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mnie także ta odmiana się podoba, a zwarty pokrój to jak najbardziej zaleta, bo cięcie berberysów jest dość kłopotliwe, a najbardziej zbieranie gałązek po cięciu. Fajnie by wyglądały kolorowe kulki pomieszane z berberysów.

Tutaj na zdjęciu jest żywopłot berberysowy a kulki z bukszpanu, ale mogłyby być z berberysu

Jakie śliczne te kuleczki, aż ma się ochotę je poturlać
Kondziowy ogrod cz II 08:15, 12 kwi 2014

Do góry

Moje trudne początki, domek przy lesie. 08:12, 12 kwi 2014

Do góry
Kilka fotek po ostatnim deszczy, wszystko maleńkie jeszcze ledwie widoczne, ale bergenia już szykuje sie do zakwitu, za nią dwa rozchodniki a za nimi czerwony berberys

Trzmielina zrzuciła stare listki i zaraz za nimi wyszły nowe żółciutkie

Takie oto kwiatki rozsiały mi sie wszędzie niewiem skąd

I jeszcze takie coś znalazłam za domem, niewiem jak nazywają się te kwiatki

Teraz jestem zmuszona do kilkudniwej przerwy i zla jest tyle do zrobienia, już nie moge sie doczekac jak rusze po wielkanocy

Rozmnażanie hortensji 08:12, 12 kwi 2014

Do góry
Ja sadziłam w zeszłym roku co metr
Zobacz sama.
Nie mogę teraz znaleźć fotki z przodu rabaty,ale wydaje mi się ,że taki odstęp jest ok

Kondziowy ogrod cz II 08:10, 12 kwi 2014

Do góry
A to widok z naszego pokoju hi hi hi zgadnijcie co to hi hi hi

Caltha palustris - knieć błotna, kaczeniec 08:09, 12 kwi 2014

Do góry
Lubią słońce i nie przeszkadza im półcień, w naturze nie tylko rosną na terenach słonecznych, otwartych, ale i nad strumieniami, rowami w podszycie drzew, głównie olchowych, wierzbowych. W chwili kwitnienia te drzewa są w stanie bezlistnym, a ich korony rozpraszają promienie słoneczne.
W oczku warto zapewnić im jasne siedlisko, przecież w uprawie chodzi nam o piękne, obficie kwitnące kępy, a tutaj główna rola słoneczka.

Moja bajka 08:06, 12 kwi 2014

Do góry
Miskant zaczyna się pokazywać. W zeszłym toku miał trzy źdźbła na krzyż, a teraz chyba zaszaleje chłopina Mam nadzieję, że za bardzo się nie rozbryka, bo ta rabata nie jest aż taka duża.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:06, 12 kwi 2014

Do góry
Pozdrawiam weekendowo - i życzę miłej pracy w ogrodach, w końcu na Wielkanoc musi być perfekcyjnie

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:05, 12 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Kasiu ale cudnie wygląda migdałek
Dziękuję za wpis u mnie - żadne tam wtrącanie się - po to forum jest żeby pisać o własnych obserwacjach Proszę zrób fotki tych trzmielin - będę wiedziała przynajmniej o jakie chodzi, bo tak za bardzo to się na odmianach nie znam. Buziaki i dobrej nocy

Dwie pierwsze prawie nie zgubiły liści, a te dwie kolejne są prawie łyse choć stanowisko maja bardziej osłonięte. Ale nie ma co ukrywać- listki tych zielonożółtych prezentują się latem piękniej. Wybór należy do Ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies