Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:25, 06 maj 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
a ile cudo kosztowało?
Irenko, w sobotę nie podjadę, bo jeszcze chcę wykorzystać trochę wolnej soboty do prac ogrodowych. Płot mus malować, jakieś nasadzenia przed nim wymyślić.....tylko nie mam pomysłu.

A paprocie cudnie ruszyły. U mnie przymrozek niestety poczynił szkody i górna część paproci padła

Kosztował 35 zł, niedrogo; oj to dobrze, ze paproć od ciebie nie przesadziłam, ma się doskonale, już koło metra wysokości, ma zacisznie; wywaliłam derenie, chyba z 10 sadzonek, bo nie miałam co zrobić

Miałaś iść w bezproblemowe rolłiny, więc może takie przed nim posadź? u mnie też malowania od groma, zresztą tyle jest pracy, że nie wiem, w co ręce włożyć, a potrafię wejść do ogrodu i tylko wąchać i gapić się

tu mam przykład rabat bez robótki; bukszpany, róże, limki, rozchodniki i trawy, najmniej mam tu pracy
w środku są też drzewa; jeszcze klony japońskie dosadzę, one dość wolno rosną, a podobają mi się bardzo....szukam Marlo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:19, 06 maj 2014

Do góry
zaczyna się gra światła

buczki trikolor wybarwiac się zaczynają obok nutkajskie

obżarte przez ślimaki buksiki, powoli odrasta i idą hosty, Janet i Orange Marmelade, ale nie wiem czy je nie zmroziło, dziwne są'
Na Łowieckiej 14:10, 06 maj 2014

Do góry
inag napisał(a)
]

mistrzowskie zdjęcia a może majowe fotki poproszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 06 maj 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

ale cudny.....na jesień będę miała do zagospodarowania trochę terenu.....to może skuszę się na pięknisia

Kupiłam u Krzywdów na Opolskiej, same śliczne okazy i w doskonałej cenie i spore już
u nich generalnie szkółka jednorocznych i hortensji, ale i takie cudo się trafia

a tu już zaraz pokaz, niektóre już zaczynają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:03, 06 maj 2014

Do góry
a w trawach i buksikach w blokach startowych tu mi zazwyczaj kwitną do czerwca

tiarelki szaleją

azalie w tym roku też

niezapominajki, na tle złotego żywopłotu cisowego...kiedyś, jak urośnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 06 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Aguś dzięki wielkie
Nie będę, nie mam czasu, nowe obowiązki mi jeszcze doszły, bawcie się dobrze....ale drogę do mnie znasz, masz czas i chęć, wpadnij

i dla ciebie nowy nabytek, Blue Peter, ależ piękniś

szał czosnków w różance i firletkach, czego tam nie ma, lawendy, szałwie, przetaczniki...no i trawki , te wszyscy lubią

ale cudny.....na jesień będę miała do zagospodarowania trochę terenu.....to może skuszę się na pięknisia
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:58, 06 maj 2014

Do góry
nie wiem czy wypada się chwalić - ale to dla mnie bardzo podobne i zastępcze hobby do ogrodu a raczej na odwrót

od wielu lat posiadałem akwarium morskie i tam bawiłem się w tworzenie ogrodu zwanego rafą - zasada ta sama - projekt, aranżacja, dobieranie odpowiednich gatunków, pielęgnacja, przycinanie, chemia ......
de facto ryby są tam tylko dopełnieniem i raczej dla dzieci czy osób mniej "siedzacych" w temacie - dla akwarystów głównie liczą się koralowce...

niestety z powodu budowy domu musiałem sprzedać akwarium (mieszkałem też chwilowo na wynajmowanym) i wierzę, że kiedyś do tego powrócę - ale zauważyłem, że ogród daje mi tyle samo frajdy i powoli zastępuje i łata tę lukę

więcej o moim akwarium

Ogród - Azyl Amatora 13:52, 06 maj 2014

Do góry
pozdrawiam! kwiatuch na 100tkę!!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 06 maj 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
Iruś, spóźnione życzonka. Buziaki ślę

Będziesz pod Iglicą?

Aguś dzięki wielkie
Nie będę, nie mam czasu, nowe obowiązki mi jeszcze doszły, bawcie się dobrze....ale drogę do mnie znasz, masz czas i chęć, wpadnij

i dla ciebie nowy nabytek, Blue Peter, ależ piękniś

szał czosnków w różance i firletkach, czego tam nie ma, lawendy, szałwie, przetaczniki...no i trawki , te wszyscy lubią

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:43, 06 maj 2014

Do góry
kwiaty wisterii coraz dłuższe, pachnie szaleńczo, czekam jeszcze na 2 pozostałe, może w przyszłym roku, jak zima będzie podobna
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 13:37, 06 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Magnolka - bliżej trochę. zastanawiam się czy ona wypości jeszcze liście.

Kasiu, niestety potrzebnan cierpliwość, moja rok temu podobnie miała, albo i gorzej, co umarzło na total, wycięłam, w tym roku ma nowe gałązki i super kwitła
dzięki za zyczenia i kwiatuchy, serdecznie pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:36, 06 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękne
O właśnie o "te" kremowe mi chodziło Danusiu u Ciebie zawsze wszystko jak na zamówienie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:32, 06 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Też mam tamaryszka! Lubię go i czekam aż będzie w takim stadium jak u ciebie

Anitko, no to już nas dwie a jak swój prowadzisz? ja w formie drzew, co roku rosną nowe wyrostki i mam mnóstwo skubania, ale jak odkryty pień, wtedy i efekt fajny, gdyby był soliterem, pozwoliłabym mu na zupełny luz
moje są od 1998 roku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 06 maj 2014

Do góry
Problemy z tujami 13:27, 06 maj 2014

Do góry
Witam,na niektórych moich tujkach pojawiły się takie czarne plamy,co to może być i czym opryskać,zaznacze że nie mam pieska
Ogród - Azyl Amatora 13:24, 06 maj 2014

Do góry
Zachwycam się skrzyniami porządeczkiem na działce, ślicznie jest i dzięki za wyjątkowe tulipany, oj cudne i przykra sprawa z roślinami, ja juz nawet nie liczę swoich wtop, pozdrawiam

p.s. gratki na 100!!! i pachnąca wisteria

Moja bajka 13:22, 06 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

ależ to fajowo wygląda podobają mi się cegły w ogrodzie ale ja nie mam na razie dostępu do takich rozbiórkowych czytam u Gosi że synek chory...zdrówka dla niego przesyłam
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:21, 06 maj 2014

Do góry
Witam,mam dwie roślinki do zidentyfikowania,może ktoś pomoże z góry dziękuje.
Ogród w cieniu brzozy 13:21, 06 maj 2014

Do góry
A tutaj kółeczko pod nim

Pachnidła piękne, Laurowiśnia moje marzenie, a ten widoczek jest śliczny
Kolorowy Ogród Geni 13:19, 06 maj 2014

Do góry
Ten piękny- nie widziałam takiego jeszcze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies