Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 10:10, 12 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nio.... wreszcie nadrobiłam... 2 miesiące.... postanowiłam pozaglądać do tych co mniej grandzą na forum, a ja lubię zaglądać
Widzę rewolucje były, "kapusta" rośnie... tulipany chyba już przekwitły.....
A z tojeścią rozesłaną też nie potrafiłam sobie poradzić.. I teraz walczę z eksmisją.. ładna ale za ekspansywna..

Myślałam sobie o Tobie odnośnie tojeści . Pamiętałam, że pisałaś o niej. I mam odpowiedź jak na zamówienie . Dzięki!
Trochę nadgoniłam w ogrodzie, ale chwasty szaleją. Natura podlewa wszystko bardzo regularnie u nas. Nawet oprysków nie zdążam zrobić i już widzę, że przędziorek mi zjada Nidiformisy. Spóźniłam się w tym roku niestety. Zalatana jestem, bo córa wczoraj była u Komunii Św. i mam biały tydzień. Pozdrowionka.
agata19762 23:06, 18 maj 2014

co tu tak cicho ???
Agnieszka_B 16:19, 19 maj 2014

Jestem z twoim wątkiem na bieżąco - zawsze- choć najczęściej milcząco. Dziś napisze że zainspirowana w ubiegłym roku przez ciebie tujami danikami, w czerwcu wprowadzam do siebie sztuk 7 .

Zielona 18:52, 19 maj 2014

Monia, dzięki, że czuwasz Lubię Twoje racjonalne rady. Uściski na ten piękny tydzień zostawiam.
zabaewa 16:07, 28 maj 2014

Macham łapką w słotny dzień. Miłego odpoczynku życzę
marta_d 09:33, 29 maj 2014

Przepiękny ogród! Te kulki z berberysu bardzo ładne, wszystko równiutko przystrzyżone wzór dla mnie Pozdrawiam serdecznie!
Borbetka 09:45, 29 maj 2014

Witajcie. Dziękując za wpisy i przy chwili czasu rysuję w puzzlach. Nic mi nie wychodzi, bo nie podoba mi się rabata na przeciw tarasu. Zawsze mi się nie podobała i chyba nic tego nie zmieni. To ta, patrzcie:

Za żurawkami żółtymi i pomarańczowymi (są w sumie bordowe) mam dziurę. Zdjęcie nie pokazuje tego, ale jest dość duża. Chciałam tam mieć "coś" i nie wiem co, bo i tak mam każdą roślinę z innej parafii.
Zrobiłam próbę z serbem, a zamiast tego ochydztwa na kijku łysego dałam buka czerwonego, poszerzyłam rabatę żurawkową (w puzzlach nie ma żurawek, więc wybrałam insze) i eksmitowałam obwódkę z bukszpanu, żurawki i bukszpan duszą się razem, 3 bukszpany stożkowe dostały trawki bordowe, ale zawsze sadzę tam begonię o ciemnych listkach i białych kwiatkach:

Albo buk czerwony właśnie w tej dziurze:

Też mi się nie podoba ... nie podoba mi się nic. Poradźcie.

iwonaal 11:23, 29 maj 2014

Mi nie podobają się modrzewie, podoba mi się część z żółtymi żurawkami.
leon60 11:45, 29 maj 2014

Monia nie wiem jaka to strona świat, może szaler hortek a pomiędzy stożki trawki ?
Żurawek bym nie ruszała

kasiula79 11:54, 29 maj 2014

mnie sie podoba wersja z bukiem po prawej stronie...

pozdrawiam Monia