Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Magda70 09:48, 29 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ania dzieki
Niemcewicz piekny...ale ja wolę te pełne piwonie
paniprzyroda 10:11, 29 maj 2014

Doczytałam o naparstnicach, ogniku, piwonie cudne. Bylinowa piękna. Róże, powojnki... wyjść od Ciebie nie można Cover kwitnie, u mnie dopiero ruszyły na dobre, ale i ja mam nadzieję na kwiatki w tym roku. Nie masz pojęcia, ile radości dają Twoje zdjęcia
Gabriela 10:32, 29 maj 2014

Po obejrzeniu zdjęć, stwierdzam że jednak u Ciebie jest ten biegun ciepła bez żadnych wątpliwości.
Powojnik Arabella i baptysja - zdecydowanie mam w pąkach.
Co do ognika w naszym pięknym kraju, to żaden biegun ciepła mu nie pomoże przy tych zimach.
Mój też jest wielki, bo rośnie na wschodnio-południowej ścianie domu, musi być w osłoniętym miejscu, bo inaczej nic z niego nie ma, Zorientowałam się że tak jest, już dawno temu, bo pierwotnie posadziłam go w mieszanym żywopłocie krzewiastym, gdzie nie miał szans. Pod ścianą, tak jak ostrokrzew - zebrał się i wypiękniał. Jaką masz odmianę? Bo ja Orange Glow, z pomarańczowymi owockami, które zimą młócą ptaki aż miło. Widzę te spektakle z okna gabinetu, jak siedzę przy biurku i pracuję.
Pszczelarnia 10:43, 29 maj 2014

Anek, jeszcze czas z listą. Do 13.06.

Cudności pokazujesz. Piwonia z baptysią i przywrotnikiem . Dziękuję za porady.
MagdalenaK8 10:56, 29 maj 2014

Aniu piwonie to masz królewskie .
Pozdrawiam
yolka 10:57, 29 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Karola, mój ognik ma ponad 3 metry... a raczej obstawiam 4... na wysokość, bo szerokość.. to .szok... zawsze mi wymarzały, miałam ich dużo, ale tylko ten przetrwał... i ostatnie dwie łagodne zimy i posadzenie do kąta pomogło... w mieście u nas są ogniki na ileś metrów wysokie i całe szpalery i zawsze sie głowiłam jak one rosną i nie marzną, a u mnie je trafia.. jak już sie zrob łstarszy to możę będzie mniej delikatny
Cała wsiowa... to Twoje klimaty.. czyli bylinówki Po uporządkowaniu cieszy jak cholera . ..warto było powalczyć...

Wsiowa jest piekna
agata19762 10:57, 29 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Będzie szał..

Ups.. na foto nie widać ile jest pąków

Aniu przypomnij mi nazwę tej róży ...plisssss
czy ona ma pełne kwiaty i pachnie ????

to jest parkowa ???
agata19762 10:58, 29 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Anabela nie jest. a ja jak nie odejdę od kompa to goście będą o suchym pysku siedzieć..

A to Multi Blue.. uwielbiam go

ja teeeeeeeesz ............
makkasia 12:17, 29 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

No to jak wiesz i ja wiem To jest OK...
Chyba jednak promocyjny krzew rh.. nie jest Nowa Zemblą.. bardziej wściekły kolor ma.. i bardzo lużny pokroj... już nie mam sumienia zawracać głowy Bogdzi.. Ale piękny, nawet jak NN

To jest Nova Zembla ...ja mam trzy krzaki i każdy wygląda nieco inaczej ...ale Bodzia ma ostateczne zdanie oczywista To moja - usuń jak zobaczysz
makkasia 12:21, 29 maj 2014

Mi wiem, że gdzieś na pewno napisałaś ale powiedz mi proszę co to za cudo ???