Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród - Azyl Amatora 23:03, 05 maj 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Dzisiaj dostałem maila z odpowiedzią na reklamacje i nie moge uwierzyć, że można tak traktować swoich klientów Zareklamowałem dwie rośliny z wiosennych zakupów. U tej pani kupiłem w sumie 15 roślin. Niestety dwie roślin nie dały oznak życia. Po miesiącu wykopałem je, zrobiłem zdjęcia i zareklamowałem. Dostałem odpowiedz:
"Ze zdjęć wyraźnie wynika, że roślinki są zdrowe, to że jeszcze nie wypuściły może być spowodowane wieloma przyczynami na które my nie mamy wpływu.Dostał Pan towar pełnowartościowy, po miesiącu chce Pan nowe roślinki, bo Panu nie urosły. Ja nie jestem odpowiedzialna za to jak były posadzone roślinki w jakiej ziemi czy nie zostały za mocno nawożone lub za mało itp. Pana reklamacja jest bezzasadna."
Czuję się, jakby cała wina za to była zrzucona na mnie
Co sądzicie o tych roślinach:
JEŻÓWKA GREEN ENVY

OSTRÓŻKA DWUKOLOROWA

Dodam tylko, że nazwa użutkownika na allegro to: kwiatki_ogrodowe Nie polecam
Zrób jej negatywn opinie i napisz do allegro reklamację i trzymaj jej maile u mnie jeżówka już wyszła a tu widać podgniłe korzenie, a jakie były jak dostałeś?
Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 23:02, 05 maj 2014

Do góry
Ta muzyka Chopina towarzyszy zwiedzającym nie tylko za posrednictwem elektronicznego urzadzenia które otrzymuje sie wraz z biletem i z którego odsłuchuje sie kolejne informacje o zwiedzanych miejscach ale też w całym parku rozstawione sa nieduże nadajniki-głosniki z ktorych zaczyna sączyć sie muzyka Chopina jak tylko pojawi sie w poblizu jakas osoba, delikatnie, nie głośno ale daje to niesamowity nastrój...........

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:01, 05 maj 2014

Do góry
orlikowo się zaczyna

ten żółty liliowiec czeka na docelowe miejsce w donicy i niecierpliwy do kwitnienia się pcha

iryski dzielnie się trzymają

Ogród u stóp klasztoru 22:58, 05 maj 2014

Do góry
Ach te fotki ...tak sobie wczoraj lukam na tę własnie i co widzę ..zapomniałam wrzośców obciąć ....dopiero dzisiaj po koszeniu trawy zabrałam się za nie ..ogołocone na glacę ..pięknie....
i podnawożone azofoską z siarczanem amonu ....

a tymczasem zakwitają kolejne kwiatuchy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:57, 05 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

wszystkie zdjęcia śliczne, nie wiadomo które wyróżnić pozdrawiam Danusiu
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 05 maj 2014

Do góry
Aneta - zawsze mówię, że ogród na chciejstwa za mały, a do roboty za duży

Jagoda - odetchnęłam z ulgą, że moja nie wybrakowana, tylko ten typ tak ma Pora szukać miejsca na inną kalinę

Alka - Kolor wyszedł mimo woli

Kindzia - i serduszka i brunnera dają radę, byle wodę miały

Malkul - hochla zależy od odmiany... jedne rosna jak głupie inne stoją mi w miejscu, ale każda żyje. Szelma musi mieć coś w genach

Pszczółka - różnią sie jednak.. to widać w czasie.. i kwitną wcześniej, Zembla dopiero ma pąki, a Mieszko kwitnie

Julka - działo sie więcej niż ustawa przewiduje

Marek, Bogdzia, Agata - każdy komplement mile widziany Ale tu dobra robota fotografa czyli mojej synowej

Marzena - ja też nie wiem

Kasiek - menu tylko do sprawdzenia na miescu.. innej opcji nie ma.. zapraszam

Kitek - urośnie szybciej niż sie wydaje

Ewa - to tak mimo woli ten ruch

Gierczusia - rozumiem brak miejsca..... u Ciebie szczególnie, bo możesz tylko skalę mikro.. a na skalniak dachowy w słoneczku i przy braku ziemi.... nic ni nie przychodzi do głowy co by dało radę ale pomyślę.. myślę cały czas

Basiu - niech ma , Watanabe to bezproblemowa roślina, a urok ma niesamowity, a jesienią przebarwia sie cudnie, może nawet nie kwitnąć dla jesieni warto ja mieć

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:57, 05 maj 2014

Do góry
Dzisiaj chciałam zrandapować wstrętną trawę którą dostaliśmy od kogoś i się rozłazi i jest wstrętna
tak wygląda no i zagospodarować porządnie kolejne miejsce
takie trawska

ale obok na źdźble trawy zauważyłam takie cudo i sesję zrobiłam a z randapowaniem na wcześniejszą porę muszę się wybrać

nie wiem co to może ktoś wie

Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 22:56, 05 maj 2014

Do góry
Na pierwszym planie metasekwoja a pod nia dąbrówka.

Ciekawych i wielgasnych drzew jest dużo, sa sekwoje, tulipanowce, katalpy, platany, dziwaczne sosn i świerki oraz inne czerwonolistne drzewa zaprojektowane i posadzone jako solitery na tle zieleni trawnika

A miało być tak pięknie.... 22:55, 05 maj 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Tak wyglądają moje hakony zielone po zimie,na dzień dzisiejszy

No faktycznie porażki. Ja się chyba zdecyduję na kłosownicę. Zobacz cudnie wygląda https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=383

Szukałam informacji o hakone a znalazłam takie cudniste trawki i myślałam że to hakone
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:52, 05 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
tu mają być limki z grackami, przed żywopłot bkszpanowy.
na rogu pod oknem 3 stożki podsadzone trawami, za nimi limki

Oj, krzywa ta kula z tej strony...

Pod ścianą, w róg szukam dużego stożka, myślałam nawet o grabie strzyżonym, ale wolałabym coś zimozielonego.
Obok kula na nodze i duży bukszpan z rogu domu, tam mi marnieje, może tu go odratuję. No i mniejsze kulki i trawy

W łezkę zamówiłam już trawy frosted curls jednak, i jak znam życie, to nie będzie mi pasować w tym miejscu...
No cóż, zobaczymy, najwyżej wymienię za jakiś czas

Przytnij tą kulę a ewentualne małe uszczerbki (tam gdzie coś nie pasi) podsadź małymi bukszpanami i ciachnij
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:48, 05 maj 2014

Do góry
Zdjęcie dla Hani (Anabel)
B.G.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:47, 05 maj 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Witaj Mira
Urokliwe tu u Ciebie. I masz moje ulubione tulipany
Pozdrawiam serdecznie.

Dzięki, tulipany to moja słabość ciekawe które lubisz

gavota zmieniaja się z wiekiem

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:45, 05 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Rewolucja rabatowa jak widac sie udała: Pieknie jest Pozdrawiam serdecznie

na razie cieszę się tą rabatą zobaczę co dalej jak zetnę kocimiętkę bo już się wykłada

Między pasjami 22:44, 05 maj 2014

Do góry
A tak odpoczywałam w niedzielę.
Nie lubię hałturzyć, ale :"dla chleba Panie dla chleba" i dla ogródka.....

Wychodowałam sama w ubiegłym roku w doniczce na parapecie, a teraz przesadziłam do skalaniaczka,bo się rozrósł i piękne ma przyrosty.
Mam pytanie: Czy to jest cyprysik?

Moje ostatnie tulipanki
Pozdrawiam serdecznie wszystkich..buziaki!
Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 22:44, 05 maj 2014

Do góry

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 22:43, 05 maj 2014

Do góry
Dagmara,
żurawki są super - ja mogłabym nimi obsadzić całą działkę....

kupuj, bo warto

żurawki Marmalade - duże i piękne...

pozdr
Ogród pod trzema dębami 22:43, 05 maj 2014

Do góry
W skrzyni warzywa radzą sobie świetnie. Jestem wdzięczna kotom, że mnie zmusiły do zakupu tej folii, bo rośnie wszystko znacznie lepiej niż w skrzyni obok. Codziennie mamy do śniadania i kolacji miskę sałat i rzodkiewki. Sałaty więc nieco obskubane ale w końcu po to są.

Straciłam natomiast prawie papryki, bo od świąt stały już cały czas na tarasie. i niestety podmazły, choć było powyżej zera. Wszystkie moje donice wróciły więc do domu i mam teraz szklarnię w domu .

Ale się opłaciło bo papryki odżyły i nawet podmarznięte liście się pozbierały po dwóch dniach. I mam już pierwsze owoce, pomidorki i papryki ostre.

Generalnie to jednak za wczesnie i w przyszłym roku sieję wszystko 2 tygodnie później.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 05 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Ale to wszystko się u Ciebie zmieniło, jest pięknie, szczególnie kącik z ławeczką się zmienił, nic, ino siedzieć tam i odpoczywać

tak zdecydowanie siedzieć tam nawet leżeć można i moje oczko wodne widoczne a w nim zakwitł mi storczyk

a różami się zachwycam choć różne dziadostwa je obgryzają, zrobiłam nawożenie i oprysk na mszyce, zerwałam też obgryzione liście ze szkodnikami, niektóre mają pączki

krzak róży Reine des Rehst jest w 3-cim roku urokliwy
A miało być tak pięknie.... 22:41, 05 maj 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Różanka się zagęszcza

żurawka zielona,z łososiowymi kwiatkami ma niemal metrowe kwiatostany.

chinoski pomarańczowe

Reniu a jak przeżyły róże? cos dała tej żurawce, że tak wystrzeliła kwiatami? a te tulipki to odmiana Viridiflora o nazwie Golden Artist, zapisz sobiepozdrówka moja hakonechloe w porządku
Co przed tujami? 22:41, 05 maj 2014

Do góry
co myslicie o tek kompozycji?czy zamiast drzewa jakis krzaczek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies