Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:30, 28 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Fajnie trawkowo!
Kocham trawki

Ja też - jak coś za froncie nie daj Boże wypadnie to będę sadzić trawy
Sebek 21:31, 28 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Ja tez kocham ,a moje rodzone dzieci każa mi te zielska powyrywać

Wstydzili by się!!! Strzel focha i kup więcej
jula81 21:33, 28 maj 2014

Zauważyłam u ciebie żywopłocik przy rabatach z bukszpanu. Ja dziś zaczęłam swoją nową rabatę obsadzać bukszapnami na taki żywopłocik. Miałam 12 szt. w donicy - gosc mówił że są trzyletnie. Powiedz w jakim rozstawieniu je sadzić by nie wyszły kule?
Ja zaczęłam sadzać je tak by troszkę się dotykały młodymi przyrostami. Nie wiem czy słusznie. A szkoda że zdjęcia nie zrobiłam to nie pokażę.
ewa004 21:33, 28 maj 2014

Sebek ku ich wielkiej rozpaczy już to zrobiłam
Mówią mama wszystko ładnie ale te Twoje trawy !!!
Ja ich chyba nie rodziłam
Zeta 21:36, 28 maj 2014

Ja dzisiaj posadziłam szałwię z przetacznikiem i widzę u Ciebie tez takie połączenie...super do siebie pasują piękny ten Twój ogród.....mnie wkurzają żurawki ....co chwila wyciągam jedną bez korzeni z masą krewetów chyba zacznę się ich pomalu pozbywać
MalgosiaR 21:43, 28 maj 2014

Hello,

czy szałwia odstrasza ślimaki?? Zjadają moje hosty i bluszcze i się zastanawiam czy nie posadzić koło nich szałwii, bo coś mi się o uszy obiło że nie lubią. Co do ogrodu to nic dodać nic ująć, po prostu PIĘKNIE!!!!
Sebek 22:03, 28 maj 2014

jula81 napisał(a)
Zauważyłam u ciebie żywopłocik przy rabatach z bukszpanu. Ja dziś zaczęłam swoją nową rabatę obsadzać bukszapnami na taki żywopłocik. Miałam 12 szt. w donicy - gosc mówił że są trzyletnie. Powiedz w jakim rozstawieniu je sadzić by nie wyszły kule?
Ja zaczęłam sadzać je tak by troszkę się dotykały młodymi przyrostami. Nie wiem czy słusznie. A szkoda że zdjęcia nie zrobiłam to nie pokażę.

Aby od razu uzyskać efekt żywopłociku ustawiamy rośliny jedna przy drugiej - właśnie tak by się stykały Czasem mogą to być 3 sadzonki, a czasem i 10 lub więcej - wszystko zależy od wielkości roślin Jak tak posadziłaś to bardzo dobrze - w przyszłym roku już powinnaś mieć piękną obwódkę
KingaR 22:04, 28 maj 2014

Sebku, pięknie u Ciebie tak kwitnaco zwlaszcza na byli nowej rabacie. Po takiej wizycie lista moich chciejstw się wydluza
dorciabe 22:08, 28 maj 2014

No to zrobiłeś rewolucję Fajnie wyszło, trawy to jest to co tygryski lubią najbardziej
Iwk4 22:13, 28 maj 2014

Sebek napisał(a)
Nova Zembla - w deszczu w ogóle nie mogłem jej uchwycić

Sebek, mam pytanie. Czym podsadzić Novą Zemble? Tez pod koniec kwietnia zagościła u mnie na miejscu, w którym wcześniej królował dereń biały. Ponieważ bardzo się rozrósl, wykarczowaliśmy go, a w to miejsce posadziliśmy dwie Zemble. To jest miejsce widoczne od wejścia i trochę łyse, Posadziłam obok żurawkę i młode sadzonki trzmieliny, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. ( u mnie 7 zdjecie na 1 stronie)