Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:42, 13 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Sama zrobisz?

Juzka.... sękacza raczej w domu nie da sie zrobić

A u mnie dziś zakolorowiły sie keremsinki różowe.. sadzone w 2012.. takie maciupcie

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 13 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale ładna ta naparstnica
Ania siewki łatwo się wyciapuje by wsadzić do doniczek czy trzeba na coś uważać? mam tego sporo, może komuś się przyda to wezmę do Bogdzi

Bardzo łatwo, byle korzonka nie uszkodzić.. i nie przejmuj sie jak 2 dni będą przywiędnięte, sie podniosą.. Niekokoszce wysyłałam jeżówki z gołym korzeniem pocztą.. i żyją Nie wierzyłam, że tak sie da.... ale było na odpowiedzialność Niekokoszki I teraz wiem, że nie trzeba aż tak sie cackać z nimi. Młode dają radę. A naparstnice to już wogle bezproblemowe. Ja biegam i je przesadzam... widziałaś nawet jakie wielkie naparstnice przeniosłam ze szklarni.. tydzień były obwisłe.. a teraz kwitnie

Z magnolii najdłużej i najładniej kwitnie Nigra... nawet eMuś to stwierdził

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:37, 13 maj 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu , ja pytałam o jarzmiankę i dziękuję ,że pamiętałaś … …czytałam, że po kwitnieniu trzeba całkowicie je ściąć … ale tak przy ziemi i liście też ?

Magda.. do tej pory rosły..w berberysach.. wiec nic z nią nie robiłam.... bo jej nie widziałam..... ten kwiatek co pokazałam różowy to musiałam rozgarnąć inne zielsko by go sfotografować
Ot taki ze mnie ogrodnik
Jak z chłopaka... robimy głównie obchody...

Tu ładnie zostawioną ścieżką, ale często chodzimy nieładnie .... lilie i liliowce w kilku miejscach to masakra
Ogródek Ewy 10:35, 13 maj 2014

Do góry

Przywrotnik po nocnej ulewie, oj będzie żółto.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 13 maj 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu, widzę, że w szklarni jak na razie to rozsadnik robisz, a co planujesz w tym roku? Pomidory czy ogórki....a deszcz proszę przysłac do mnie, ale bez gwałtownej ulewy....takiej nie chcę...miłego dnia

Kochana, powoli w szklarni zamieszkują ogórki i pomidory A rozsady kwiatkowe wtykam do gruntu

Foto szklarni brak.. ale sie poprawię

Za to dziś sfociłam przywrotnika w biżuterii... szkoda, że poszłam z byle jakim aparatem

Ogólnie to przywrotnik lubię tylko na początku, potem mnie denerwują te liście, a kwiatostany do szewskiej pasji doprowadzają.. Już ileś razy go pozbywałąm sie z ogrodu i ciagle gdzieś mi sie jeszcze zostanie... i tak się bawimy jest-niejest-jest-niejest... w tym roku eksperymentuję z cięciem zanim zakwitnie Ale te kropelki rosy na nim uwielbiam.

Początki w Kruklandii 10:34, 13 maj 2014

Do góry
Przyjechał mega buk i mega hortki...hehe

Moje cichobiegi dla porównania wielkości

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:29, 13 maj 2014

Do góry
Hogata napisał(a)
Muszę się do Ciebie wybrać na plewienie, a chwasty zabieram ze sobą

To musisz sie sprężać, bo niedługo nic nie będzie.. muszę opielić, bo mi zagłuszy wszystko co cenne..

I cmentarne kwiatki oblegane przez bzyczki.... na foto nie widać, ale to jest wysokie .... ok 70cm

Zastanawiam się czy nie wyrzucić ze skalniaka trytom i nie posadzić tam asfodelków.... i będzie mini "Asfodelowa łąka" z mitologii
Ogród w cieniu brzozy 10:27, 13 maj 2014

Do góry
Przemku witam, odwiedziny sąsiedzkie mile widziane, pochwały zawsze poprawiają humor, powklejam fotki i zaglądnę do Ciebie.

Marto, tak to wygląda z góry. Za kółeczkiem jeszcze jest kawałek działki z mini warzywnikiem. Kosta była położona jak już część roślin była wsadzona i dlatego jest taki dziwny układ komunikacyjny.

Coś przekwita, a coś próbuje zakwitnąć.
Od początku... 10:23, 13 maj 2014

Do góry
Coś takiego dzisiaj przyszło mi do głowy

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:17, 13 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dla Wiuni moja katalpa.. za nisko szczepiona i walka z chodzeniem pod..

ale- jak widzę - do ćwiczeń wykorzystujesz

zagapiłąm się na piwonię i już myślę, gdzie tu u siebie powsadzać

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:13, 13 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Ostatnie tulipany zakwitly dopiero kilka dni temu

ależ piekne!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:07, 13 maj 2014

Do góry
Czy piwonia zamierza się całkowicie rozwinąć? Słonko świeci, ale w sumie zimno jest, to dlatego?

Orliki siane rok temu, z nasion pełnego, czarnego od Kasi. Już widać że będą ciemniejsze i jaśniejsze, ale czy pełne w ogóle??

Kwiatuch na garażu się trzyma, po wczorajszym gradzie...

Miłego dnia!
Rododendronowy ogród II. 10:03, 13 maj 2014

Do góry
Bogdziu, a powiedz mi, czy są jakiekolwiek szanse na ukorzenie złamanych gałęzi RH?

Te gałęzie mają ponad 40 cm, bo wazon ma trzydzieści parę. Cunningham`s White juz przekwitł w wazonie, oberwałam kwiatostany, ma zdrowe liście i dużo przyrostów. A Old Port (na zdjęciu z maleńkim pączusiem) ma już teraz nabrzmiały, napęczniały pąk, piekny już bordowy, zaraz mi zakwitnie w wazonie i pod pakiem małe przyrosty. Szkoda mi ich wyrzucac...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 10:02, 13 maj 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Przyznaje się że nie wiem co to za cebulka , wyrosła taka kępka po pozostałych właścicielach , zresztą jedyna moja wiosenna cebulka , nadrobie w przyszłym roku, chcę krokusy wsadzić

Imienniczko, wpadłam z rewizytą. Ogród zapowiada się pięknie, psiury bomba, już czuję ile w nich energii. Znawcą roślin nie jestem ale to co zostało po poprzedniej właścicielce to chyba śniedek baldaszkowaty, zwany śpioszkiem.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:58, 13 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I ostatnia fotka

To mój ulubiony fragment Twojego ogrodu PIĘKNIE JEST
Ja też trzymam kciuki
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:55, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
mimo oporów dzisiaj wstawiłem "kamień węgielny" pod rozbudowę altany

przecież nie było tak źle

nie wnikałem w wątek przyczynowo -skutkowy ale to można by podciągnąć pod niedozwolone środki przymusu bezpośredniego -zapach roznosił się po całej działce więc się sprężałem

prawdziwa chałka z przepisu Anny Olson...

hahaha! przez żołądek do łopaty

a wklej tu może przepis dla potomnosci? jesli oczywiście będziesz miał czas, ochotę itd
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:50, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
prosto do celu

ale wspaniałe zdjęcie!

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 13 maj 2014

Do góry
Tak pędzi wątek, że mogę przegapiać pytania, wiec proszę o wyrozumiałość i zapytanie ponowne.. dziś sobie przypomniałam, że ktoś sie pytał o jarzmiankę... ale nie mam czasu na coanie do tyłu kto, wiec przepraszam...
Jarzmianki miałam ale zarosły je berberysy... ale żyją.... i po 5 latach dzielne egzemplarze co nie padły wyciągnęłam z tych kolczaków i posadziłam bardziej reprezentacyjnie..ale chyba dalej źle... co nie zmienia faktu, że są głupotoodorne, bo żyją.. w totalnym cieniu.. i nawet kwitną.. tylko ich po prostu nie widać w tym buszu..
Sama ich nie widzę, ale jakieś foto znalazłam Nazwy nie znam Wtedy nie zapisywałąm nazw.. a sadzona w 2008 lub 2009

W tym roku kupiłam inną jarzmiankę w miejsce niszczonych żurawek przez ptaki przy karmniku.. i nawet jedna już zakwitła..nazywa sie Primadonna. Sadziłam mikro kłącza.. i sie zdziwiłam, że to zakwitło..

Hirutkowy raj:)) 09:37, 13 maj 2014

Do góry
Zrobiłam przegląd rośłin ozdobnych które mogą przypominać tego chwasta.. porównaj sobie.. potem usunę.. by nie zaśmiecać wątku. Czasami siewka sie trawi i w trawach ale siewka nigdy nie jest tak szybka w rozwoju

Szałwia, ale ma bardziej powcinane liście i szybko widać paki kwiatowe

Floksy

Przetacznik Christa

Onętka czyli panieński welon

firletka chalcedońska
Ogród to życie 09:12, 13 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
I jeszcze zdjęcia wiciokrzewu który w zeszłym roku zakwitł dwom a kwitkami. Teraz ugina sie od pąków.

Ależ piękny wiciokrzew. Jak długo rośnie u Ciebie? Ja mam 5 sztuk, na razie kwitnie tylko jeden- zapach podobny do frezji Uwielbiam go. Napisz jak go pielęgnujesz: Przycinanie, naworzenie, jakieś opryski itp. Będę wdzięczna.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies