Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Tusiala 07:48, 13 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Tusiala ja czekałam na glicynie 14 lat zeby zakwitła , w tym roku pierwszy raz pokazała co potrafi prawdopodobnie przyczyna jest taka że kupiłaś glicynie z siewu ,a nie z podziału ,podobnie jak ja

Oj tyle czekania.......
hanka_andrus 08:03, 13 maj 2014

Anuś dziękuję za wiadomość w sprawie piwonii.Mam cichą nadzieję, że będziesz miała dublecik hi,hi.
Hogata 09:10, 13 maj 2014

Muszę się do Ciebie wybrać na plewienie, a chwasty zabieram ze sobą
Mala_Mi 09:49, 13 maj 2014

Tak pędzi wątek, że mogę przegapiać pytania, wiec proszę o wyrozumiałość i zapytanie ponowne.. dziś sobie przypomniałam, że ktoś sie pytał o jarzmiankę... ale nie mam czasu na coanie do tyłu kto, wiec przepraszam...
Jarzmianki miałam ale zarosły je berberysy... ale żyją.... i po 5 latach dzielne egzemplarze co nie padły wyciągnęłam z tych kolczaków i posadziłam bardziej reprezentacyjnie..ale chyba dalej źle... co nie zmienia faktu, że są głupotoodorne, bo żyją.. w totalnym cieniu.. i nawet kwitną.. tylko ich po prostu nie widać w tym buszu..
Sama ich nie widzę, ale jakieś foto znalazłam Nazwy nie znam Wtedy nie zapisywałąm nazw.. a sadzona w 2008 lub 2009

W tym roku kupiłam inną jarzmiankę w miejsce niszczonych żurawek przez ptaki przy karmniku.. i nawet jedna już zakwitła..nazywa sie Primadonna. Sadziłam mikro kłącza.. i sie zdziwiłam, że to zakwitło..

JulkAd 10:13, 13 maj 2014

Aniu, widzę, że w szklarni jak na razie to rozsadnik robisz, a co planujesz w tym roku? Pomidory czy ogórki....a deszcz proszę przysłac do mnie, ale bez gwałtownej ulewy....takiej nie chcę...miłego dnia
noemi 10:16, 13 maj 2014

Aniu , ja pytałam o jarzmiankę i dziękuję ,że pamiętałaś … …czytałam, że po kwitnieniu trzeba całkowicie je ściąć … ale tak przy ziemi i liście też ?
agatanowa 10:17, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dla Wiuni moja katalpa.. za nisko szczepiona i walka z chodzeniem pod..

ale- jak widzę - do ćwiczeń wykorzystujesz

zagapiłąm się na piwonię i już myślę, gdzie tu u siebie powsadzać

ana_art 10:29, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Weź mi moja mamę .. na nią mam największego smaka
A Ty możesz do kawy przywlec sękacza.. białostockie najlepsze na świecie Nigdzie takich nie ma
A to ja sękacza przywiozę, Agata wybiera się pociągiem to niech się nie targa z bagażem
Mala_Mi 10:29, 13 maj 2014

Hogata napisał(a)
Muszę się do Ciebie wybrać na plewienie, a chwasty zabieram ze sobą

To musisz sie sprężać, bo niedługo nic nie będzie.. muszę opielić, bo mi zagłuszy wszystko co cenne..

I cmentarne kwiatki oblegane przez bzyczki.... na foto nie widać, ale to jest wysokie .... ok 70cm

Zastanawiam się czy nie wyrzucić ze skalniaka trytom i nie posadzić tam asfodelków.... i będzie mini "Asfodelowa łąka" z mitologii
ana_art 10:29, 13 maj 2014

grembosia napisał(a)
O matko, jaka werbena!

U mnie 5 roślinek w gruncie pięknie przezimowało, mówisz uszczykiwać, żeby się zagęściły..., ale jak to robić, podpowiedz. Pozostałe, wysiane do donic w lutym- nic nie wzeszło, nic! Chętnie przygarnęłabym, gdyby Ci coś zostało, a miałam tyle planów w związku z nią.
to proste uszczknij czubek wtedy się rozkszy