Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:34, 13 maj 2014

JulkAd napisał(a)
Aniu, widzę, że w szklarni jak na razie to rozsadnik robisz, a co planujesz w tym roku? Pomidory czy ogórki....a deszcz proszę przysłac do mnie, ale bez gwałtownej ulewy....takiej nie chcę...miłego dnia

Kochana, powoli w szklarni zamieszkują ogórki i pomidory A rozsady kwiatkowe wtykam do gruntu

Foto szklarni brak.. ale sie poprawię

Za to dziś sfociłam przywrotnika w biżuterii... szkoda, że poszłam z byle jakim aparatem

Ogólnie to przywrotnik lubię tylko na początku, potem mnie denerwują te liście, a kwiatostany do szewskiej pasji doprowadzają.. Już ileś razy go pozbywałąm sie z ogrodu i ciagle gdzieś mi sie jeszcze zostanie... i tak się bawimy jest-niejest-jest-niejest... w tym roku eksperymentuję z cięciem zanim zakwitnie Ale te kropelki rosy na nim uwielbiam.

ana_art 10:35, 13 maj 2014

Ale ładna ta naparstnica
Ania siewki łatwo się wyciapuje by wsadzić do doniczek czy trzeba na coś uważać? mam tego sporo, może komuś się przyda to wezmę do Bogdzi
Hogata 10:35, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

To musisz sie sprężać, bo niedługo nic nie będzie.. muszę opielić, bo mi zagłuszy wszystko co cenne..

Kurka wodna... w tygodniu sie nie wyrwę, nie ma szans...
Mala_Mi 10:37, 13 maj 2014

noemi napisał(a)
Aniu , ja pytałam o jarzmiankę i dziękuję ,że pamiętałaś … …czytałam, że po kwitnieniu trzeba całkowicie je ściąć … ale tak przy ziemi i liście też ?

Magda.. do tej pory rosły..w berberysach.. wiec nic z nią nie robiłam.... bo jej nie widziałam..... ten kwiatek co pokazałam różowy to musiałam rozgarnąć inne zielsko by go sfotografować
Ot taki ze mnie ogrodnik
Jak z chłopaka... robimy głównie obchody...

Tu ładnie zostawioną ścieżką, ale często chodzimy nieładnie .... lilie i liliowce w kilku miejscach to masakra
Juzia 10:38, 13 maj 2014

ana_art napisał(a)
A to ja sękacza przywiozę, Agata wybiera się pociągiem to niech się nie targa z bagażem

Sama zrobisz?
Mala_Mi 10:41, 13 maj 2014

ana_art napisał(a)
Ale ładna ta naparstnica
Ania siewki łatwo się wyciapuje by wsadzić do doniczek czy trzeba na coś uważać? mam tego sporo, może komuś się przyda to wezmę do Bogdzi

Bardzo łatwo, byle korzonka nie uszkodzić.. i nie przejmuj sie jak 2 dni będą przywiędnięte, sie podniosą.. Niekokoszce wysyłałam jeżówki z gołym korzeniem pocztą.. i żyją Nie wierzyłam, że tak sie da.... ale było na odpowiedzialność Niekokoszki I teraz wiem, że nie trzeba aż tak sie cackać z nimi. Młode dają radę. A naparstnice to już wogle bezproblemowe. Ja biegam i je przesadzam... widziałaś nawet jakie wielkie naparstnice przeniosłam ze szklarni.. tydzień były obwisłe.. a teraz kwitnie

Z magnolii najdłużej i najładniej kwitnie Nigra... nawet eMuś to stwierdził

Mala_Mi 10:42, 13 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

Sama zrobisz?

Juzka.... sękacza raczej w domu nie da sie zrobić

A u mnie dziś zakolorowiły sie keremsinki różowe.. sadzone w 2012.. takie maciupcie

Mala_Mi 10:44, 13 maj 2014

ana_art napisał(a)
A to ja sękacza przywiozę, Agata wybiera się pociągiem to niech się nie targa z bagażem

No to do bagażu moja Mama tym bardziej nie wejdzie

Moje czosnki nie Twoje, ale rosną bez wykopywania 5 lat....
ana_art 10:45, 13 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

Sama zrobisz?
oczywiście na ognisku
Mala_Mi 10:49, 13 maj 2014

agatanowa napisał(a)

ale- jak widzę - do ćwiczeń wykorzystujesz

zagapiłąm się na piwonię i już myślę, gdzie tu u siebie powsadzać

Jedni ćwiczą z Chodakowską, a ja ćwiczę z łopatą.. i to bez drzewa Chyba, że lampki ściągam.... wtedy muszę sie czepiać po tym rozochańcu.
A piwonie krótko kwitną, ale za to jak.... po prostu bosko, a potem to ładne krzaczki.. łądnie sie przebarwia jesienią.. mam piwonii sporo.. i gdybym miała miejsce byłoby więcej..
A to moja druga drzewiasta.. ale dopiero zaczyna .. i dobrze, bo deszcze by ją zniszczyły... a tak może oko pocieszy