Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 13:37, 09 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...iryski nadal kwitną.

Bogusiu a te listki w paski to trawki -ładne,zimą też były takie zielone?
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:36, 09 kwi 2014

Do góry
Tak pomyślałam sobie, że może by założyć swój watek ogródkowy tak od zera i potem patrzeć jak się rozwija.

tak wyglądał mój ogród w grudniu

Później dodam zdjęcia co już tam wymyśliłam na skarpach i co jest posadzone.

Proszę o podpowiedzi co można jeszcze wymyślić, co dosadzić i gdzie - postaram się zrobić rysunek odręczny.

Wszystkie propozycje bardzo mile widziane.
dodam tyle, ze jest to miejsce bardzo słoneczne i pod warstwą humusu jest piasek, dom jest w budowie, więc dobrze by było coby roślinki też nie były bardzo wymagające
Igiełkowy ogródeczek 13:11, 09 kwi 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A w 2012 było już tak, nadal jednak nie jestem do końca zadowolona i już planuję małe poprawki, przede wszystkim muszę przenieść modrzew pendula bo już prawie zasłonił ścieżkę i nie byłoby jak przejść.

Witaj Gosiu,właśnie przeglądam Twoje cuda! Proszę napisz jak nazywa się te dwie rozczochrane rośliny Jedna całkiem po prawej stronie,a druga na środku.I jeszcze bardzo proszę o podanie nazwy tego cuda w Twojej wizytówce na 1 fotce.Coś ala choineczka z czerwonymi końcówkami Sorki za moje amatorskie nazewnictwo
Początki w Kruklandii 13:04, 09 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Przechowalnik... był i ni ma

O i się znalazło

Doniczek mi zbrakło i musiałam w wiadra pakować

hihihi ale skarbów... sprytnie codziennie po 1 -2 ze sklepu targasz by eMuś nie narzekał a potem jak znalazł
Opatentuję ten sposób
Koło na trawniku się rysuje???
A miało być tak pięknie.... 12:56, 09 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Krokuskowo

Chyba hiacyntowo

Widać już wiosnę.. wszytko wygląda pięknie... wiec eMuś musi pochwalić i tulipki i hiacynty i narcyzki.....

a magnolie kupuj w szkółkach.. zajadę dziś do siebie i sprawdzę po ile i jakie mają...

U Podstolaca już nie kupuję bo mnie w tym roku rozczarował.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:50, 09 kwi 2014

Do góry
I tu największy bałagan.... wszytko rośnie nie tak jak trzeba.. ale choinek mi szkoda.. ich sie nie da już przesadzić..
Jak lilie przekwitną, to też ta lewa część będzie rozwalona.. na razie rozwaliłam prawą część.

Pod siatką rosły pęcherznice.. wielkie na ponad 2 metry.. zagłuszały jodły.. skróciłam na pół metra i przeniosłam przed jodły.. W miejsce pęcherznic posadziłam serby.. wypierdki mamuta malutkie.. kiedyś urosną..
Mahonii mi szkoda, bo tu dobrze rośnie i ładnie kwitnie.. i pachnie.... zostaje się.. ale przed pęcherznice przesadziłam dwie hortensje Analbeki z innej części ogrodu, gdzie były zagłuszone przez inne rośliny... wyłamałam je przy przenoszeniu strasznie, ale powinny być wdzięczne, że tu dostaną trochę miejsca
Gdzie łopata posadziłam piwonie białą Shirly Temple, po prawej mam żółtą piwonię drzewiastą.. żółty z biały się nie zgryzie. Tulipany są żółte i pomarańczowe.. A przed piwonie, a za tulipanami posadziłam złocienia żółtego od Basi Kraj i zawilce wielkokwiatowe od Bożenki P.
Mam czas do przyszłego roku aby sprawdzić czy tak zostanie.......

Na razie obraz nędzy i rozpaczy... musi wszytko ruszyć i zazielenieć sie.. będziemy wtedy mówić o efektach..
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:48, 09 kwi 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
Motyl i szczeć:

Agcia jak sobie radzisz z wysiewaniem się tej roślinki? Po jednym sezonie wiatr rozniósł nasionka po całej działce, był dosłownie wszędzie. Mimo to że się go pozbyłam cztery lata temu to jeszcze tej wiosny znajdowałam jego siewki.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:47, 09 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

dzisiaj chłodniej i sennie, cały czas chmury wiszą takie na padanie, od rana tak się czuję jakbym w ogóle nie spała, niedobry dzień
Nieuporządkowana działeczka. 12:45, 09 kwi 2014

Do góry
takie "dziwo" znalazłam na złamanej gałązce róży u mojej prababci w ogródku czy da się to "dziwo" jakoś ukorzenić?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:45, 09 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ślicznie, u mnie białe dopiero pokazują pączki kwiatowe... nie mogę się doczekać bo sadzone dopiero zeszłej jesieni

Sebku w wolnej chwili zajrzyj do mnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:40, 09 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Trawniczka przybędzie? To się eM ucieszy!
Podejrzewam jednak, że TY teren zaanektujesz

Basiu... trawniczka znów ubyło... będą piwonie
Wykopałam krokusy z trawnika, bo ta trawa potem do czerwca mnie denerwowała.. i rabata też denerwowała i jak trawy sie rozrosły to nie było już możliwości na siedzenie..

I akant wchodził na trawnik..... teraz przestawiłam ławkę i poszerzyłam rabatę.. .. i jak sie rozpogodzi to pomyślę co z tym teraz zrobić i jak to poprzesadzać Muzę akanta jakoś ruszyć, bo będzie atakował ławkę. A z drugiej strony i tak sie siedzi na niej co najwyżej do foto

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:37, 09 kwi 2014

Do góry
sąsiedzi

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:33, 09 kwi 2014

Do góry
Fiołki:

Ruszyły piwonie

Cis - Taxus 12:31, 09 kwi 2014

Do góry
Danusiu czy to jest cis Elegantissima czy jakiś inny?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:27, 09 kwi 2014

Do góry
Edytko, dziękuję,swojego żółtka ciachnęłam w kulkę i już ładnie poprzyrastał. Czego nie mogę powiedzieć o lawendzie. Stoi i czeka na ciepło, tak jakby jej z nieba spaść miało.

Miejsko & sielsko 12:20, 09 kwi 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

a proszę

Wow dałaś czadu!!!!! Śliczne
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:18, 09 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Daj im zakwitnąć,nie bądź zołza

Rozkwitły.... przynajmniej część.... i są do du..y
Te insektowe też jakieś mizerne i malutkie... jednak kupiona duża cebula.. daje duże kwiaty, a to .. drugi sort.
To kupiona mieszanka pełnych ale w normalnym sklepie... rosną w jednym miejscu 4 rok.. i jakie dorodne..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:16, 09 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
u mnie już pada więc jutro fajrant a co tu powstaje? jakiś placyk na ławeczkę?

W ciągu pół godziny doszło i do mnie .. ale dobrze, bo podlewa nicienie i.. nawóz rozsiany na trawniku

Przesadzony różanecznik Elite.. nie powala na kolana, ale żyje... za rok da czadu Posadziłąm tak idiotycznie, że dziw, że nie padł......

A nowo kupiony do towarzystwa (jako zapasowy, bo myślałam , że pierwszy padnie) jeszcze w pąkach..

Lubię je bo pierwsze kwitną..
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:13, 09 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
I jak walka?
O kółko ja się pytałam, dzięki Wydawało mi się, że właśnie tak trzeba ale pomyślałam, że może Ty Aniu masz na to inny patent

Ten patent jest najlepszy I zawsze będzie kółko

A kocimiętki.. denerwują może czasami w ogrodzie, ale już zaczynają kwitnąc
A miało być tak pięknie.... 12:11, 09 kwi 2014

Do góry
I jeszcze nadeszła przesyłka od Alinki Śliczne sadzoneczki !

Były jeszcze szałwie i kocimiętki od Finki,ale już posadzone,zapomniałam zfocić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies