Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 22:40, 27 maj 2014

monteverde

Wybaczcie, że nie zostawiam śladu w innych wątkach, nadrabiam zaległości w ogrodach. Wracam zgon, jak to Mala_Mi mówi. No i jeszcze praca, dom, doba musiałaby się ciut rozciągnąć, aby wszystko grało. Nieobecność przez dwa tygodnie maja to istny szok dla ogrodu. Ale powoli ogarnę

Różanka zakładana jesienią, jako pierwsza zakwitła Chippendale, ma około dwudziestu pąków, wygląda jak mały bukiet. Do towarzystwa posadziłam czosnki i jednoroczne cleome. Chciałabym, aby róże wokół miały bardziej wyrównany pokrój. Okaże się jesienią i być może niektóre wymienię. Dla środkowej za chwilę potrzebna będzie podpora.

paniprzyroda 23:01, 27 maj 2014

Na drugiej różance wiem, jakie mam posadzone róże, ale która jest która? Nieśmiało również zaczynają:

na długiej rabacie dosadzona różowa nn do kilku Bonic, chyba się nie zgrają kolorem

w towarzystwie
paniprzyroda 23:23, 27 maj 2014

nadal w nowym, szałwia po kwitnieniu zmieni miejsce, zostaną niebieskie przetaczniki

ta szałwia też jest za wysoka do tego miejsca, zastanawiam się, czy poczekać jak przekwitnie, czy przyciąć i już przesadzić

barbara_kraj... 23:36, 27 maj 2014

Mariolko, podobnie jak Ty wyrobić się nie mogę. Dopiero dziś dłużej przy kompie siedzę, bo pogoda na działkę jechać nie pozwoliła.
Przede wszystkim cieszę się, że mogłyśmy się poznać. Dziękuję za rośliny

paniprzyroda 23:42, 27 maj 2014

kocimiętka od Małej Ani już rośnie

stipa już w gruncie, podobnie werbena, ostróżki, do posadzenia zostały mi białe i błękitne dzwonki ogrodowe, biała gaura.

bodziszki od Gabrieli

ta część jeszcze do oczyszczenia z chwastów

paniprzyroda 00:06, 28 maj 2014

Basiu, dziękuję za fotki, a roślinki niech zdrowo rosną. Bardzo się cieszę, że Cię poznałam, tym bardziej, iż jesteś częstym gościem tutaj

popcorn 12:00, 28 maj 2014

Ach ale się napatrzyłam! Pięknie!
Rozchodniki z taką ilością stipy - jesienią będzie BOSKO!!
Trawka od Ciebie tez juz posadzona, z ostrogowcami

Buziam!
Margarete 12:43, 28 maj 2014

monteverde napisał(a)

No nareszcie wiem jak wyglądasz

Akurat na tych zdjęciach naszej Mariolki nie ma.......więc na ich podstawie nie wiesz Aniu jak ona wygląda...ale psikus co ?
Margarete 12:52, 28 maj 2014

Ale ci łądnie róże kwitna jak i u Karoli, u mnie maja pąki ale nie kwitną.....twoje i Karoli lecą na jakichs dopalaczach.....
Mój Chippendels kupowany z Toba w Kutnie ma też mnóstwo pąków, ale czekam cierpliwie aż bedą kwiaty

Werbenka od ciebie podzielona, wzieła kawałek Kasia Luiza, kwałek ja a reszte naszykowałam dzis dla Karoliny. Jeszcze jej nie wsadzałam, czeka w doniczce ale pada wciąz to da radę...
Dostanie miejsce obok róż ( mam ich teraz 6 róznych krzaków...szok..)
Moja stipa jeszcze w doniczkach, hartuje sie na tarasie. Jakby nie padało to dzis bede sadzic.
Ania74 12:56, 28 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
nadal w nowym, szałwia po kwitnieniu zmieni miejsce, zostaną niebieskie przetaczniki

ta szałwia też jest za wysoka do tego miejsca, zastanawiam się, czy poczekać jak przekwitnie, czy przyciąć i już przesadzić

ja bym zaczekała aż przekwitnie, bo wtedy i tak ją trzeba ciachnąć mocno, więc z czystym sumieniem i przesadzić
Jaka to odmiana tej szałwi rózowej? Pozdrawiam