Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Opuchlaki 19:16, 06 kwi 2014

Do góry
Melduję, że dla opuchlaków bardziej smakowite są rozchodniki niż żurawki... właśnie sie o tym przekonałam.. .. rozchodniki są stare, rosna od kilku lat i nic im nie było, ale stwierdziłam, że coś w tym roku wyglądają marnie. Rozkopałam.. i sie przeraziłam. Obleciałam cały ogród.. są we wszystkich z wyjątkiem zeszłorocznych nasadzeń. Mało tego ..obok rosły żurawki i one są czyste, poświeciłam je wykopując i dokładnie oglądając.. Żurawki czyste, a rozchodniki zainfekowane. Opuchlaki musiały mi je zaatakować w zeszłym roku. Bo do tej pory rosły dobrze.
Tyle sie zostało...

Z takiej kępy..

Kupiłam nicienie.. jutro leję... 1000l wody rozrobienia i rozniesienia.... już na samą myśl mnie wszystko boli..
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:10, 06 kwi 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 19:06, 06 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Coś w tym jest. Miłośniczką storczyków też jestem lecz nie mam tak imponującej kolekcji tylko 6szt. a u taty czeka na mnie siódma sztuka - żółto-zielony. Zanim nauczyła się je hodować sporo wyrzuciłam Znajoma mówiła, że należy podlewać niewielką ilością wody (tyle co w garstce się zmieści) i ja je zasuszałam. Przez przypadek nauczyła się nimi zajmować i teraz jest dobrze
Oto cztery z nich

Dobranoc

Asiu śliczne masz storczyki,parapety mamy identyczne
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:02, 06 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

]

Anulka .... Noo Ty i świr ??.. Ja CIem proszem ....

Fajna ta magnolia , nie wiedziałam że one tyle czasu potzrebuja by stać się gigantycznym kwitnących drzewem ... Achhhhh.. Ćwiczą tą naszą cierpiliwość aj ćwiczą

Ściskam
Co się stało kwiatom ... 19:01, 06 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
i proszę mi tu już nic nie zmieniać a to załącznik do wniosku większości

Zbyszku sprawiłeś mi dużą przyjemność tą cudną , uroczą Sasanką, bardzo dziękuję
Kupiłam nowy śliczny aparat, zrobiłam trochę próbnych zdjęć wychodzą rewelacyjnie, no teraz będę miała wyrażne fotki, pierwsze sfotografowałam sasanki, niebawem będzie serial
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:59, 06 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj dopełniliśmy skrzynie ziemią, za parę dni jak ziemia się uleży sieję pierwsze warzywka.
A słoneczko wdziera się na działkę przed każdą szczelinę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:54, 06 kwi 2014

Do góry
Magnolii się oberwało, te -8 troszkę jej poparzyło kwiaty ale daje radę

szafirki mają listki jak tulipany
Kiedyś będzie tu pięknie 18:54, 06 kwi 2014

Do góry
no a teraz po raz kolejny udałam sie na działkę mojej teściowej po bukszpany.
Wsadziłam je do doniczek po uprzednim namoczeniu w ukorzeniaczu i mam cichą nadzieję, że przyjmą się tak jak poprzednie.
Zastanawiam się tylko czy mogę je już przyciąć czy zaczekać aż się przyjmą i wypuszczą korzenie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:53, 06 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

o żesz w mordkę jeża ... w rzeczy samej Sebek ... ja utopiona w zachwycie i spekulująca nad takim zgapieniem, zeby nie było, że zgapiam zupełnie nie zauważyłam oczywistej oczywistości, że my z Ankiem nie będziemy miały jak wisieć ... w sekundzie zamarłam w przerażeniu (bo odbierz uzależnionemu najwyższe dobro ... ) i prawie natentychmiast się uspokoiłam ... no jak co 2 metry bendzie możliwość zawisnąć to od razu mi lepiej ... tak się widzę ... mniej więcej ...

Bossskie te dyndacze
Kiedyś będzie tu pięknie 18:52, 06 kwi 2014

Do góry
A teraz trochę historii... jak przeobrażała się moja mała zielona oaza
Najpierw pojawiły się tuje. Z początku plan był taki, aby zostawić tylko trawę żeby dzieci miały gdzie grać w piłkę. W końcu dwóch chłopaków.

pojawiła się samotna sosenka, która miała mieć zadanie czysto świąteczne- na czymś trzeba zawieszać lampki w święta

Jednak oni woleli taekwon-do więc ja z ochotą zabrałam się za planowanie rabat

Potem rok w roku przesadzałam, dosadzałam i usuwałam to co na mojej gliniaste ziemi nie przetrwało
Jednak zawsze tobyły malutkie krzaczki, wiec do dziś nie ma tu jeszcze bujnej roślinnosci.

Moja działka. 18:51, 06 kwi 2014

Do góry
Trochę pozwiedzalyśmy

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:50, 06 kwi 2014

Do góry
Dobra wiadomość, stipy po przycięciu wypuszczają zielone ździebełka
Moja bajka 18:49, 06 kwi 2014

Do góry
Moja działka. 18:48, 06 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Aleście mi smaka narobiły ... Chyba jakąś wyprawę będę musiała zrobić

Bogusiu ściskam

Ja dziś wyprawę do Żurka w Świerklańcu zrobiłam ,z rodzinką...wszystkim się interesowali tylko nie ogrodem...kupiłam 1 róże,prymulkę ,nie było nic szczególnego i drogo np;żurawki po 16 zł.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:46, 06 kwi 2014

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:45, 06 kwi 2014

Do góry
i królowe ... te zacne ... tak się o nie bałam ... wiem zima była łagodna a ja i tak siem bojałam ... teraz też się bojam bo aura zdolna zaskoczyć ... trzymam kartony na wszelki wypadek ... obym tylko go dobrze przewidziała ... wierzę w kartony ... w końcu niejeden bezdomny w onegdaj dla nas raju pod nimi przetrwał ...

graby śpią nadal ... brzózki chyba zabierają się do rozwijania listków ... trawki nieśmiało ruszają ... okrywowe też ... jedne śmiało inne przyczajone ...

kupa się zmniejsza ... no i tak tymczasem moja wiosna wygląda ...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:43, 06 kwi 2014

Do góry
Niezawodne stokrotki, ile one już nocnych przymrozków przeżyły

bratki koniecznie muszą być

wiosna chyba i do nas wreszcie dotarła, dzisiaj był piękny słoneczny dzień. Tulipany szaleją, jeszcze parę dni i zaczną kwitnąć
Moja bajka 18:39, 06 kwi 2014

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:38, 06 kwi 2014

Do góry
jesienią rozsadzałam bodziszka ... to moja pierwsza roślinka z czasów mocno przedogrodowiskowych ... idea była taka aby pod jodłą stworzyć coś takiego ... (Brewin-Dophin )

bodziszek już wystartował ... jestem z niego dumna ... każda rozszarpana kępka rokuje nadzieję ... paprocie się ociągają ale chyba pierwszy sukcesik mi się kroi ... ... ziści mi siem ...

Sasanka zwyczajna (Pulsatilla vulgaris) 18:32, 06 kwi 2014

Do góry
pora na nowy sezon

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies