Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Kindzia 13:37, 27 maj 2014

Tak tylko na chwilunię Anitko z wczorajszym Alchymistem wpadam do Ciebie. To ten, który w pierwszym roku był ochlastany na 20 cm od ziemi. Teraz to jego czwarty rok...w piątek będzie już piękny jak marzenie
Zobacz jaki potwór urósł, a to jeszcze nie koniec

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3234-ogrod-z-lezka?page=689
Margarete 14:35, 27 maj 2014

Aniyta, te brązowe trawy kupowałysmy w ubiegłym roku jak wracałysmy od Marioli z Kutna, z różanego świeta u Tracza, ale tam w Kutnie na straganach , na rynku tez były. Po jutrze sprawdze ci czy u nas nie ma u pana trawkowego.
Zdecydowanie lepiej te brązowe trawki bo red baron jest na początku bardziej zielony niz red.
Tu masz moje red barony we wrzesniu - sadzone były w maju z małych sadzonek - str 88
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=88

Albo ze 2 kepy jednego i 2 kepy drigiego. Nie chciałas stipy ode mnie a ona by ładnie wygladała obok tych buksików, nadał by im lekkosci, tyle że problem z zimowaniem choc tej zimy przezyła. Jeszcze mam jej troche, moge ci dac....

A ten maly klonik bordowy tez bym tam wcisneła ale ten taki lekki, delikatny o bardzo mocno wcietych lisciach, wiesz o którym mówie.. ?

A tu widac i red barony i te brazowe trawki o których pisała Karolina ( chyba te..) i klonik o którym mówie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=97
Margarete 14:39, 27 maj 2014

Moje goździki nie sa tak ładne, cos tam przezyło z ubiegłego roku ale z 3 kępek odbiły pojedyncze gałązki wiec je wykopałam, zebrałam w jedną kepke i posadziłam na tyły rabaty pod las. Ale nowo kupione u ciebie w Piotrkowie rosna w wielgasnej donicy i maja jeden kwiat, sliczne sa, takie jak ciemne czerwone wino........
Twoje irysy - super !
Wyciełas juz liscie tulipanów ? na zwirowej wysepce ? Ja moje czescowio usuwam, te co bardzo nie wnerwiają, te co zakryte inymi roslinami to jeszcze trzymam, zeby sie cebule wzmaciałay...
Milka 15:46, 27 maj 2014

Irenko a gdzie tego kolna? Miedzy który a który bukszpan? Nawet dzisiaj oglądałam takie
A goździki do samej ziemi? Chyba same kwiatki ciąć?

Posadziłabym tam, gdzie stoi krzesło, wybierz taki szczepiony na pniu ale ten mój ostatni zakup też by u ciebie pasował, to klon Jordan, tez palmowy i wtedy trawki żółte
Milka 15:50, 27 maj 2014

p.s. goździki tylko kwiaty oczywiście
Anita1978 20:34, 27 maj 2014

Kindzia
Zazdraszczam pozytywnie potffora
Małgoś
Obejrzałam, pomyślę
Liści tulipanów jeszcze w oczku nie wycięłam, aż tak strasznie mnie nie wkurzają jescze.
Mi goździki prawie wszystkie odbiły
Irenko
Jak kupie go to będę przymierzać

A tak wogóle to wkońcu u nas leje i to porządnie, burzysko, że hej!
Moja psinka- Luna , źle znosi burze, leży na kanapie i sie trzęsie ( zajmując większość kanapy)
Oto Lunka w ogrodowiskowych okolicznościach

Luna też lubi ogród, nic nie niszczy, a najbardziej to lubi kąpiele w rosie o poranku - na trawniczku
Ivvvona 20:42, 27 maj 2014

Anitko, czy swoje tulipany bedziesz wykopywać i czy wykopujesz co roku?
Agania 20:46, 27 maj 2014

Piękna ta twoja Luna, ja się boje tych zapowiadanych opadów, uwielbiam poduchy z goździków, pomiędzy karmnikiem, gratuluję ciurkadełka.............już właściwie jest obsadzony......................ciurkas jest malutki, na drugiego klona za mało miejsca, a bordowe trawki na biały żwirek pasują, bardzo, bardzo..........stipa jak dlamnie to najpiękniejsza trawka...........jeszcze jej nie mam, bo mi nie przezimowała, ale testuję wysiew i chyba mi się udało

pozdrawiam
Anita1978 20:54, 27 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Anitko, czy swoje tulipany bedziesz wykopywać i czy wykopujesz co roku?

Nie. Z lenistwa. Jak sie wyrodzą, dosadzam nowe!
akanta 20:55, 27 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Kindzia
Zazdraszczam pozytywnie potffora
Małgoś
Obejrzałam, pomyślę
Liści tulipanów jeszcze w oczku nie wycięłam, aż tak strasznie mnie nie wkurzają jescze.
Mi goździki prawie wszystkie odbiły
Irenko
Jak kupie go to będę przymierzać

A tak wogóle to wkońcu u nas leje i to porządnie, burzysko, że hej!
Moja psinka- Luna , źle znosi burze, leży na kanapie i sie trzęsie ( zajmując większość kanapy)
Oto Lunka w ogrodowiskowych okolicznościach

Luna też lubi ogród, nic nie niszczy, a najbardziej to lubi kąpiele w rosie o poranku - na trawniczku

Identycznie..mam i z pogodą i moją Promise.Luna sliczna.Kiedyś myślałam ,że wezmę właśnie taką koleżankę dla mojej czanuli ale los zadecydował inaczej.