Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:21, 04 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Pnie bieleją po dwóch latach...ponoć Ja na swoich widzę, że od dołu już coś się zaczyna dziać.
I szybko rosną...więc długo czekać nie będziesz musiała.

Brzozy, rozplenice i rozchodniki mówisz???? Hehehe...A mi wyspę odradza.... cwaniak

Dziewczyny weźcie pod uwagę łamliwość brzóz. Ponieważ pracuję przy lesie miałam okazję obserwować co działo się z brzozami po tych opadach ladowaciejącego deszczu, na który spadł jeszcze śnieg. Masa brzóz się połamała, niektóre wygięły i już nie wstały. Najsilniejsze oczywiście przetrwały, ale należy się liczyć ze stratami. Ale faktem jest, że wyrastające z jednego miejsca brzozy wyglądają pięknie...

Joasiu zdjęcie usunę jak obejrzysz.

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 10:20, 04 kwi 2014

Do góry
Niezbyt to miły widok, ale postanowiłam jednak pokazać, co ziemia pod powierzchnią skrywała. A w niedalekiej przyszłości w tym miejscu przewidziane jest miejsce do wypoczynku i ogrodzenie jeszcze do zrobienia.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:19, 04 kwi 2014

Do góry
Witaj Haniu Poczytałam wierszyki, pośmiałam się, ale najbardziej, to mnie zaintrygowała ta herbatka

hanka_andrus napisał(a)
Dziś zapraszam na wiosenną herbatkę. Oto składniki: kwiatki forsycji, listki młode krwawnika, kwiat stokrotki, kwiat mniszka, młode listki lub pączki czarnej porzeczki, maliny. Dodaję plasterek cytryny i nie słodzę, ale można dodać miód.
W smaku jest ciut gorzkawa, ale taką lubię. Zapraszam.

W Życiu bym nie wpadła na to, ze forsycje można zaparzać
Musze chyba się rozejrzeć po ogrodzie, może i ja cos zaparzę

Co do mniszków, to aż date sprawdziłam. Czy to naprawdę tegoroczne? Już u was kwitną?
U mnie ledwo listki widać, nawet pączków nie ma...

Pozdrawiam serdecznie
Mazury i mój kawałek ziemi 10:18, 04 kwi 2014

Do góry
Werbena zw. lobelia zw. begonia przegorzan
Działeczka koło Muzeum 10:04, 04 kwi 2014

Do góry
Wczoraj u nas popadało i zagrzmiało - pierwsza wiosenna burza

Spotkała nas na działce, więc było mnóstwo krzyków dzieciaków, chowania się w altance, ogólnie fest wesoło

Płaszcz rozmiar XXL skutecznie uprzykrzał życie

posadziłam rozplenicę japońską oraz trzy liliowce, które podobno są idealne dla zapracowanych Do tego forsycję bo bardzo ją lubię Oczywiście nie w jednym miejscu. Przy różach jako drugie tło trawka.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:04, 04 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Dla Oci miskanty Gracki wczoraj:

Dzięki malkul Ok, wierzę już wierzę

Malkul wejdź do mnie , doradź coś kobieto
U Oci ... 10:01, 04 kwi 2014

Do góry
Jak zrobię tak jak poniżej to nie będzie chyba wyglądać dobrze? Czy?
Takie ni z gruszki, ni z pietruszki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:48, 04 kwi 2014

Do góry
przyszedł towar: wprost gigantyczny

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:47, 04 kwi 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:46, 04 kwi 2014

Do góry
Docieplilismy i zrobilismy półki w domku narzędziowym

Narzędzia sa do początku budowy domu (stan juz mocno spracowany) i kiedys będą wymienione

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:43, 04 kwi 2014

Do góry
Część Rozsady
papryka

Seler

Rózne:

Pomidory:
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:42, 04 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ten fragment mi się najbardziej podoba

połączenie rabaty ze świerkiem to też niezły pomysł

pozdrawiam Agatko

dziękuję za pozdrowienia
cieszę się, że Tobie też się podoba ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:41, 04 kwi 2014

Do góry
W warzywniku:
brokuł:

Rukola

Rzodkiewka

Własna cebulka:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 04 kwi 2014

Do góry
Czosnek krzysztof wczoraj:

Czosnek gladiator wczoraj:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:38, 04 kwi 2014

Do góry
Takie tam:

Nasz przydomowy ogródek 09:38, 04 kwi 2014

Do góry
Witaj Zbyszku Jak ja lubie to twoje zdjęcie, jakis taki spokój ma w sobie
Dawno nie zaglądałam, myślałam, ze wpadne na pare minut, coś przeczytam, obejrze fotki i polece dalej, ale... Im więcej czytałam, tym dalej musiałam się cofać i tak pół godziny minęło, nie wiadomo kiedy Mam nadzieję, ze odkupię winy niezaglądania przez całą zimę trochę dłuższym postem

Zachwyciłam się twoją łączką. Na moim trawniku nic nie kwitnie (kwitłyby może mlecze, gdybym im pozwoliła Ale za to u moich rodziców mnóstwo stokrotek, jak u ciebie

Piękne te tulipki W tym roku też planuję sporo wysadzić. Będzie się czym zachwycać u siebie, a nie tylko u innych

Ja jak zwykle jestem ciekawa twojego jałowca przyciętego. Pewnie jeszcze nie wygląda pięknie, ale jak będziesz mógł, to ładnie proszę o fotkę
I chciałam zapytać, czy twoje hortensje rosną pod świerkiem???
Mam wolne miejsce w podobnym "rejonie". Na razie rosną tam juki, ale mam ochotę coś zmienić, bo jakos tak... łyso
Pozdrawiam wiosennie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:37, 04 kwi 2014

Do góry
Dla Oci miskanty Gracki wczoraj:

Ogród w skali mikro :) 09:35, 04 kwi 2014

Do góry
Jeszcze dla Was parę fotek wiosennych z ranka i lecę do roboty buziaki

Ogród w cieniu brzozy 09:24, 04 kwi 2014

Do góry
Marysiu, nie wiem czy nie jest ładniejszy ten zielony, zastanawiam się czy siewki będą miały taki sam kolor liści, ten żółtawy.

Aganiu, moja pierwsza Parade okazała się inną pnącą, czekamy na Twoje kwiaty. Mój kłosowiec też nie wiem czy przetrwał, nie widzę na razie nic zielonego, a siewkami mogę się podzielić. Troszkę rozsiałam też przy sadzonce, zobaczymy czy wyjdą.

Czekam na kwiaty, jeszcze ich nie widziałam.

Dolny poziom.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 09:20, 04 kwi 2014

Do góry
Specjalnie dla Ciebie, na pocieszenie
Na ostatnim zdjęciu ok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies