Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 21:49, 26 maj 2014

koniec trawniczka niebawem zamkną 4 krzaczki hortensji Polar Bear ... a w nich ma utonąć ławeczka ...

beta 21:54, 26 maj 2014

cudnie u Ciebie Izo...piesio w stokrotkach super...i te buciki z kokardą na schodach
pozdr
Konstancja30 22:04, 26 maj 2014

choć w sobotę czas minął na totalnej demolce na tyłach ... wciąż będzie o przodzie ...
rok temu biłam się z małym kwadracikiem pod drzewem ... były tam begonie ale strzeliły focha ... była trawka ale ona też była na nie ... w końcu na pinsie zobaczyłam to !!! i zakochałam się w tej prostej przyjaźni bodziszka z paprocią ...

a to moje

i absolutny sukces ... ten bodziszek to mój pierwszy zielony nabytek z ery przedogrodowiskowej ... nabyty na allegro jako bodziszek (może i się nazywał ale moja postawa poznawcza z tamtego okresu zupełnie jaskiniowa ) ...
forum zmieniło priorytety i jak się ów bodziszek nazywa mus było wiedzieć ... dzięki nietypowym liściom zlokalizowałam łobuza jako Bodziszek Renarda "Philipe Vapelle" ... bardziej to się ucieszyłam tylko jak odnalazłam po nieprzespanej nocy Kindla w lodówce

w moim bodziszkowym kubiku jeszcze wynurzy się tojeść ... będą białe dzioby na tle konaru ...

Konstancja30 22:17, 26 maj 2014

pod tarasem ... kiedyś ...

i teraz ... jeszcze szkielet bez perełek ale już blisko tego co chcę ... idziemy od zachodu ...

Konstancja30 22:23, 26 maj 2014

detale

mini różanka w kocimiętce i kostrzewie ... ta ostatnia jak w ciągu 2 tygodni nie wypięknieje to się pożegnamy ...

Konstancja30 22:35, 26 maj 2014

grzecznie pod tawułą hosta ... tawuła bardzo się rozrosła chyba jesienią ją podzielę ...

tu pod grabami są dwie ... konkretnie to pomiędzy grabem a grabem nieudacznikiem bo jeden grab nie odpalił ... mówi się trudno ... będzie zatem buczek ... kulorowy ...

przymierzona pod serbami limka przejdzie do koleżanki na drugim końcu ... by ją wzmocnić ...

za żurawkami niewidoczna prawie tojeść i jeżówki ...

porozrzucane tam są naparstnice ... słabo widać ... brakuje trawek i buksików ... lustro było bym zobaczyła czy je tam chcę ... nie ... nie tam ...
Konstancja30 22:41, 26 maj 2014

i zapadła decyzja ... kubik z niezapominajkami przestanie być kubikiem z niezapominajkami ... sama aranżacja będzie ale nie wiem jeszcze gdzie ...

w kubiku zostać nie może bo to miejsce widoczne z salonowej kanapy ... ulicy ... arena można rzec ... nie może mnie cieszyć 2 tygodnie w roku a irytowac resztę ...

kubik będzie podwyższony ... zimozielony ... jesienny w kolorze ... z wysokimi nasadzeniami na plecach a niżej zgodnie z nauką stopni rabat ... tyle wiem ... ale jak to zrobić jeszcze nie wiem
Sebek 23:21, 26 maj 2014

Pięknie się robi Z jednej strony na froncie konweniowalaby ta lawenda, ale z drugiej strony Ice Dance jest fliczna przez cały rok.... Ale to jest Twój tron
Konstancja30 23:24, 26 maj 2014

Sebek napisał(a)
Pięknie się robi Z jednej strony na froncie konweniowalaby ta lawenda, ale z drugiej strony Ice Dance jest fliczna przez cały rok.... Ale to jest Twój tron

no to mi napomagałeś

właśnie dlatego mam dylemat ... ice dance przeszłaby na wprost ... a viva jest w zasadzie zimozielona ... no i co tu począć ... czy ogrodowiskowiskowo siem zapytowywuje "jak żyć" ?
Mala_Mi 09:54, 27 maj 2014

Względy estetyczne
Jak masz tam słońce to daj lawendę.. która jest śliczna, a w Twoim wydaniu zawsze prześliczna. do róży lawenda pasuje.
Względy paktyczne
Ice dance lepiej rośnie w półcieniu, cieniu, na słońcu jest brzydsza, po zimie ma często brzydkie końcówki, które mnie wnerwiają i dlatego tę trawkę wyciepałam.... dałam jej teraz drugą szansę.. ale bez przekonania.

Mój głos lawenda na front... będzie ładniej, a Ice Dance do cienistej rabaty którą rozświetli.

Świecznica nie lubi za dużo słoneczka... kwitnie stosunkowo krótko... lubi dość wilgotono.

Rozumiem dylemat z kjubem niezpominajkowym.... na chwilę obecna mam ochotę zlikwidować moje poletko tulipanowe całkowicie i posadzić jakie byliny... ale wiem, że wiosną bym była rozczarowana.. wiec idę wetknąć moje aksamitki pomiędzy tulipki.... niech rosną... by rabata nie wnerwiała.

Bodziszek z paprocią... piękna aranżacja Baaaaaardzo mi się podoba
Może z ogrodniczkowaniem jeszcze sie uczysz, ale zmysł estetyczny masz wysoko rozwinięty.. i stworzysz cudo nie ogród.... a jakbyś miała nadmiar gotówki..to dopiero byśmy wisiały wszystkie na płocie
Zmałpowałam od ciebie trawki i jeżówki, tylko u Ciebie tak od linijki, a u mnie.. jak u mnie

I wiem już gdzie są Kostomłoty.... niestety godzina przejazdu byłą taka, że zawsze było zamknięte... to jest ogromna szkółka, u nas takich dużych nie ma.. Nawet ta koło Bogdzi jest większa niż nasza największa ..