Ostrokrzew ma stożkowy pokrój, a więc będą pasowały wszelkie kulki.
Ja bym także polecała ostrokrzew drobnolistny o żóltych listkach - Ilex crenata "Golden Gem" - będzie fajny kontrast
Nie przepadam za tymi wierzbami, choć kolor mają ładny, ale wydaje mi się, że w miejscu szczepienia nie dochodziły "soki" i część korony wymarła. To jakaś wewnętrzna infekcja grzybowa i nie wiadomo jak daleko poszła. Obserwuj i w razie czego wykarczuj jak nie odzyska urody.
Danusiu ma taka nadzieję, że trwaniczek się zregeneruje. Mój M nie chciał go dzisiaj nakłuć i podsypać piaskiem, bo by go trochę rozlużnił ;( i tym mnie zdenerował. W przyszlym tygodniu ma padać i może by odżył. Ach ten mój M posadził 4 + 50 grabów i już zmęczony
Liczę, że pluskwice jak nazwa wskazuje nie dadzą się i w maju wyjdą ...
Nie martw się trawniczkiem, my teraz też przerabialiśmy ogróek, taczkami jeździliśmy. Potem zrobisz posywpanie dobrą ziemią i dosiewki, pójdzie woda i nawóz - zazieleni się i nie będzie śladu.
Witaj Robercie, piękne masz zdjęcia, poluj tą lufą, będę podglądać, zwłaszcza rudziki, lubię je.
Ładnie opisujesz i kolejny facet z poczuciem humoru na naszym forum... cieszymy się, że pokazujesz swoje wykopki. Rób jak najwięcej zdjęć. 1000 rocznie to zdecydowanie za mało.
Jadąc dziś samochodem mijałam auto z przyczepką a w niej...... same kulki i stożki bukszpanowe.
O mały włos nie doprowadziłam do kolizji Potem cały czas się zastanawiałam, czy to był jakiś fan Ogrodowiska
Joanko, na pewno Jak nic
Trzeba było machnąć lizakiem i zarekwirować