Trochę zmian od strony tarasu, posadziłam runianke japońską "Green Carpet", mam nadzieję że sobie poradzi na tej skarpie (wymieniłam glebę pod każdą sadzonkę ), bo niestety na etapie budowy przywieziono piaszczyste podłoże .
Zakupy:
Marzenko, bo to taki wiosenny kolor, też go lubię.
Aniu, miło, że zajrzałaś i na dłużej się zatrzymałaś. Sadzonki żagwinu najlepiej kupować teraz na targu, bo widać, jaki mają kolor. Wsadzić trzeba 5- 7 kęp obok siebie - w takiej 'plamie" żeby uzyskać szybciej efekt. Mój ma już jakieś...10 lat? Miłego dnia życzę
Prima Aprilis.. uważaj bo sie pomylisz..
A tu nie pomyłka tylko prawdziwy nowy wątek
Byłam tam, będę tu
I jak zwykle popieram Hanię... progrma naprawczy jest wymagany.... bo nasadziłeś nowości dużo, to i uprasza sie o dużo fotek
A te fotki Twego ogrodu powtórzę i w nowym wątku Niech zaglądający widzą, że tu jest piękny ogród
Bardzo mi się podoba ten porządek na rabatach, już widzę te tulipany w morzu niezapominajek. Nie boisz się co potem zrobić jak minie sezon kwitnienia tych roślinek? Myślę, że i tak warto bo efekt przy kwitnieniu będzie piękny. A ja głupia wypielam swoje niezapominajki
Czasem mi się wydaję , że postępy idą zbyt wolno lub ( o zgrozo!) że ich wcale nie ma. I wtedy oglądam sobie zdjęcia z początku mojej ogrodowej drogi
Tak było rok temu
A tak dziś
Dużo pracy jeszcze przede mną , ale trochę też za mną