Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 23:46, 28 maj 2014

Bogdziu, pozdrawiam Cię cieplutko, śliczne zdjęcia mi wstawiłaś. Wciąż mam przed oczami Twój cudowny ogród i cieszę się, że mogłam go zobaczyć. Myślę, że na następnym spotkaniu nadrobimy pogaduchy
Dla Ciebie moja pierwsza ostróżka, ma delikatny, jasnolawendowy kolor.
paniprzyroda 23:55, 28 maj 2014

Agania napisał(a)
Fajne miałyście spotkanie u Bogdzi, chociaz nie byłam, jestem pod wrażeniem tych gigantów

U ciebie też piekne rodki, w różance widziałam chyba cebulkę, ja też wsadzam między kwiatki...........piękne te twoje stipy, można sobie pomarzyć................te chwasty za szybko rosną, paskudy

Aganiu, dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale nadrobię Rodki Bogdzi są olbrzymie i emanują tajemniczą siłą, ale to niewątpliwie Jej zasługa.
W różance rosną czosnki Spaherocośtam język mozna sobie połamać Stipy siałam pierwszy raz i zobaczymy, jak dalej sobie będą radzić.
Dla Ciebie amarantowe chaberki, choć na zdjęciu wyszły ciut jaśniejsze niż w realu.
paniprzyroda 00:04, 29 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Super sprawa to spotkanie. Pięknie u Ciebie w ogrodzie. Ja teraz zachorowałam na róże. Muszę jeszcze parę dokupić. Pozdrawiam cieplutko

I do Ciebie mus zajrzeć, ale staram się chociaż ogarnąć swój wątek Z różami to u mnie różnie bywa
Dla Ciebie barwinek, który sobie ostatnio przywiozłam jest dwa razy większy niż mój zwykły, a tajemnica uprawy polega na tym, że dostaje podobno papu z borowiny, jak zresztą wszystkie rośliny w owym ogrodzie

paniprzyroda 00:15, 29 maj 2014

popcarol napisał(a)
Mariolko, chciałam podziękować za werbenkę, dziewczyny mi zostawiły straszną ilość zawerbenuję resztę ogródka, hihi Stipę od Ciebie już posadziłam

Moj Chippendales kupowany razem z Wami jakis marny, rosliny go otoczyly ze wszystkich stron... no i chyba za malo slonca ma ledwo jeden kwoatek, musze zerknac czy jeszcze jakies pączki.

Karolino, na róże nie narzekaj, bo podglądałam, już dużo Ci ich kwitnie Z werbeną nie szalałam, bo miała ściśle wyznaczone miejsce w nowym, a w starym też wcisnę kilka z tych samych sadzonek
Przywrotnik w nowym zakrył trawy z jednej i drugiej strony, czy widać, że szerokość tej rabaty w tym miejscu to prawie dwa metry?
paniprzyroda 00:23, 29 maj 2014

Kondzio napisał(a)
ojej mi gatki widać hi hi hi

Oj tam, oj tam Ja też coś mam w ręku, ale szczegółow nie zauważamy Wypatrzyłam u Bogdzi:

paniprzyroda 00:42, 29 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Świetna kompozycja - wysokie rozchodniki i stipa, już jest fajnie, a spektakl będzie jesienią.
Rodgersja już kwitnie? Muszę zajrzeć do mojej, strasznie wcześnie w tym roku.
Współczuję chwastów, przy takiej pogodzie rosną najlepiej.

Gabrielo, narzekałam na rodgersję, że nie chce kwitnąć no to się postarała. Na chwasty już patrzeć nie mogę, szczególnie w warzywniku i wśród jednorocznych wysiewanych do gruntu. Na poprawę humoru oglądam rabaty u Ciebie
I dla Cię żuraweczka, będę ją dzielić, bo mam plan

z drugiej strony tej rabatki

i pod klonami Ginnala w środku, klony wczoraj były przycinane

i skromnie
viva 12:39, 29 maj 2014

Mariolu, u Ciebie już prawdziwy busz w nowym ogrodzie. Nie cytuję żadnego zdjęcia, bo wszystko masz takie dorodne i pięknie skomponowane.
W przyszłym roku i ja spróbuje siać stipę, może mi się uda
Dzięki relacjom ze spotkania u Bogdzi mogłam Cię "ekranowo" poznać Widać, że mieliście bardzo miłe spotkanie i cudowne widoki
Margarete 12:43, 29 maj 2014

Ależ ładnie u ciebie, ostrózki nigdy nie miłam w ogrodzie, a to wdzięczna roslina jest i buduje wyższe pietro w bylinach..........cóz sie dziwic mój tzw " ogród'.....mam dopiero tak naprawd drugi sezon, z tym że w ubiegłym roku dopiero tworzyły sie rabaty...
Przywrotnik ci sie rozszalał, mój tez ładnie przyrósł a pomyslec ze aby miec efekt w ub roku wsadziłam 2 kepki obok siebie bo mi sie wydawało że pojedyncza kepa to zginie w morzu kory na prawie pustej wtedy rabacie.....
Pozdrawiam!
paniprzyroda 17:29, 29 maj 2014

viva napisał(a)
Mariolu, u Ciebie już prawdziwy busz w nowym ogrodzie. Nie cytuję żadnego zdjęcia, bo wszystko masz takie dorodne i pięknie skomponowane.
W przyszłym roku i ja spróbuje siać stipę, może mi się uda
Dzięki relacjom ze spotkania u Bogdzi mogłam Cię "ekranowo" poznać Widać, że mieliście bardzo miłe spotkanie i cudowne widoki

W nowym busz w piętrze średnim i niskim na wysokie piętro jeszcze muszę trochę poczekać. Nie mogę też planować nasadzeń blisko budynku, bo budowa trwa... Ale pocieszam sie myślą, że jak posadzę wszystko teraz, to co potem? ogród z gumy nie jest
Z kompozycjami różnie bywa
Tobie miałaby się stipa nie udać?!! A te łany własnoręcznie wysiewanych bylin, które oglądam u Ciebie?
Nie przepadam za swoim fizys na forum, ale to była wyjątkowa sprawa w wyjątkowym ogrodzie
Słodkie goździki dla Ciebie

cd host

EPODLAS 17:59, 29 maj 2014

Piękne hosty, też je lubię i trochę mam. Bardzo ładnie wyglądają pod drewniany płotem. Goździki takie babcine, a jak pięknie pachną. Dostałam je od sąsiadki, ale u ciebie już dorodna kępa. Pozdrawiam.