Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:30, 02 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kupiłam dziś ciemierniki... po 12,50.. pełne Niestety tylko dwa maja określony kolor.. a reszta to niespodzianki.... ale maja być na stówę pełne... i nie jestem pewna czy idą kwiaty czy nowe liście... W doniczkach litrowych... chyba dobra cena
Fotki słąbe bo przy lampie błyskowej

Że też ja szczęścia nie mam na takie okazje... a może nie wiem że okazja i przechodzę obok...
śliczne mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:21, 02 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kochani, rano u mnie było tak

Czytam.. ale popisze coś jutro..
W necie mnie nabrano, z okazji praima aprylis.., że ..... aż mnie ciary przeszły.... bo był taki widok.. że ja na to nie wpadłam... brawa dla Eli za pomysł dobrego żartu.. wiec pozwalam sobie skopiować pomysł

Nie wierzę... prima aprilis???
Jurajski Ogród 01:02, 02 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
cd

Miałam zajrzeć na chwilę... ale u Ciebie się nie da na chwilę, każdym zdjęciem trzeba się podelektować... i nie myśl sobie..... dziś już kilka zdjęć na tapety sobie ukradłam

Jak możesz wyraź swoje zdanie w sprawie hortensji, bo ja laik totalny jeśli o nie chodzi...
Kubusiowo II 00:58, 02 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
i warzywnik.....

śliczne zdjęcia wiosenne z Kubusiowa, ale warzywnikiem, pomimo faktu, że jeszcze nic na nim nie rośnie, jestem zauroczona...
Grembosiowo 00:39, 02 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Oj niegrzeczne hortusie, w takich pięknych donicach siedzą i jeszcze brązowieją ....

Aniu, już nie brązowieją, teraz wyglądają tak:

I teraz nie wiem, czy one w tych donicach mają szansę jeszcze zakwitnąć w tym sezonie, pąków żadnych nie widzę, czy od razu do gruntu, bo miejsce się znajdzie.
Jurajski Ogród 00:37, 02 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Żagwin przecudnej urody - jak długo trzeba czekać na taki efekt??? A może wiesz gdzie można dobre sadzoneczki kupić ??? Jak tak to poproszę o namiar na PW
Jurajski Ogród 00:26, 02 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
fiołkowo, sasankowo...cd

Te fiołki choć takie niepozorne .... ucieszyłam się gdy zobaczyłam te chwaściki u siebie.... zapach mojego dzieciństwa...
Grembosiowo 00:10, 02 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)

Małgosiu, generalnie syn lub mąż, ale nie warto, sama zobacz jak pięknie dzisiaj zdobią wejście do domu...

Oj niegrzeczne hortusie, w takich pięknych donicach siedzą i jeszcze brązowieją ....
Kondziowy ogrod cz II 00:07, 02 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kondziu gratulacje nowy tysiączek i druga część wątku
dziekuje w moim nowym wątku
Kondziowy ogrod cz II 00:07, 02 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Serdecznie witam!
21 miesięcy zajęło Tobie nahihanie 1000 stron! Ależ tempo! A teraz uruchom program naprawczy --mniej hichania, więcej fotek. Piękne zdjęcia robisz, a nic ostatnio nie pokazujesz.
No i oczywiście różyczkę na dobry początek zostawiam.

dobrze poprawie sie hi hi hi i witam w nowym wątku hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 00:05, 02 kwi 2014

Do góry
Kondziu gratulacje nowy tysiączek i druga część wątku
Kondziowy ogrod cz II 00:03, 02 kwi 2014

Do góry
Serdecznie witam!
21 miesięcy zajęło Tobie nahihanie 1000 stron! Ależ tempo! A teraz uruchom program naprawczy --mniej hichania, więcej fotek. Piękne zdjęcia robisz, a nic ostatnio nie pokazujesz.
No i oczywiście różyczkę na dobry początek zostawiam.

Ogród cichy i przytulny 00:01, 02 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj pomimo chłodu poszłam choć na chwilę do ogrodu. Zawsze to mam coś do przodu. Poczyściłam yuki i zauważyłam, że jak co roku wyrasta mi dziwna roślinka na ścieżce kamiennej. Ale ja jej nie wyrywam. Nazywam ją "hebe", bo tak naprawdę nie wiem jak się nazywa?

Zaglądnęłam też do osłoniętych hortensji - nie jest źle. Dalej siedzą pod osłoną z agrowłókniny

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:59, 01 kwi 2014

Do góry
I 2014r.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:53, 01 kwi 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Miłej nocy życzę hi hi hi

wzajemnie Kondziu
1 kwietnia 2013
Mój ogród 23:50, 01 kwi 2014

Do góry
A teraz kilka fotek z fotograficznych łowów. Pogoda była jak wiadomo cudna, niebo lazurowe. Jednym słowem bajka.
Takie malownicze znaki na niebie zostawiają samoloty.

Trawy nie tylko ogrodowe wyglądają pięknie.

Stawy rybne blisko mojej działki, często są tematem moich fotek.

Stare molo, jeszcze się trzyma, ale jak długo?

Mój ogród 23:41, 01 kwi 2014

Do góry
Takiego marca jak był w ostatni weekend to ja nie pamiętam. Było tak ciepło, że aż niemożliwe że to marzec. Wprawdzie noce były chłodne, ale nie zmarzliśmy. Prace ogrodowe były przyjemnością. Znalazł się czas nawet na spacer.
Moje ogrodowe fotki.
Małe żonkile dalej kwitną.

Fiołki, wprawdzie mają tendencje do rozsiewania, ale nie warto ich wszystkich wyrywać. Pachną pięknie te malutkie cuda.

Hiacynty już zaczynają kwitnąć, z tym że muszę je przesadzić, za bardzo się zagęściły.Czeka je przeprowadzka.

Mahonia oblepiona kwiatami. To pierwszy kwitnący krzew w moim ogrodzie.

Iglaki, mam ich sporo, dalej je kocham.

Długa zielona kiszka 23:33, 01 kwi 2014

Do góry
Stałem się posiadaczem długiej i wąskiej dziełki. Jeszcze kilka lat temu był tam las z siewek ałyczy. Na działce rosły 3 stare drzewa, które rozsiały tysiące mniejszych drzewek.
Rosły tam 2 metrowe chwasty i chodziło się tam w wydeptanych korytarzach, jak w jungli.
Wszystko wycinałem ręcznie spędziłem tam wiele dni, ziemię pryskałem randupem kilka razy.
W ziemi jest taki bank nasion, że gdy nie pilnuję to robi się tam jungla.
Rok temu nie wytrzymałem i zjechałem wszystko koparką. Co widać na zdjęciu. W tym roku teren znowu zarasta i chyba oleję tego rundapa i będę kosił chwasty kosiarką spalinową.
Działka ma szerokość około 11m i jest długa na 300m.
Rok temu po prawej stronie zasadziłem 25metrów jałowca blue arrow. Niestety mój obiektyw nie łapie całości i widać tylko końcówkę
Cały teren jest ogarnięty do sosny za sosną rosną wysokie chwasty, trawy... ogólnie załamka... Nikt tam nic nie robił od 20 lat i tak zarosło.
Nie chcę robić trawnika gdyż za 2 lata planuję ruszyć z budową domu i samochody i tak wszystko rozjadą.
Chciałbym się jednak skupić na chwilę obecną na żywopłocie i mam mega dylemat co posadzić.
Interesują mnie głownie wąskie rośliny, które nie zajmują dużo miejsca. Po prawej stronie chyba zasadzę więcej tych jałowcy bluearrow a całą lewą stronę planuję obsadzić tują szmaragd. Wiem, że to oklepany gatunek ale nie znalazłem nic innego wąskiego
Nie wiem czy to nie będzie wyglądało monotonnie... może warto prawą stronę też obsadzić bluearrow?
Sam już nie wiem Proszę o porady bo nie wiem od czego zacząć i z góry dziękuję!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:12, 01 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A tu jeszcze zagadka - łatwa, ale zawsze.
Co udahje dziób delfina?

No proszę ocean w ogrodzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:57, 01 kwi 2014

Do góry
A tu jeszcze zagadka - łatwa, ale zawsze.
Co udahje dziób delfina?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies