Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 22:30, 31 mar 2014

Do góry
tet la tet

Ogród z łezką 22:28, 31 mar 2014

Do góry
tu tylko po

i w łezce

magnolia słaby postęp pokazała, ale klon Crimson owszem, owszem

Jurajski Ogród 22:27, 31 mar 2014

Do góry
Reniu, Iwonko, Kondziu, Joasiu, Vito, Aniu, Anitko, Mirello, Kingo, Irenko, Agnieszko, bardzo Wam wszystkim dziękuję za odwiedzinki i dobre słowo.

Agnieszko, to zależy, jaką funkcję ma pełnić w ogrodzie. Ja mam szpalery co 50 cm, ale to bardzo gęsto jest, można o wiele rzadziej (np. co 70-80 cm).

Dla Was - odwiedzających - kilka fotek z ogrodu:

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:25, 31 mar 2014

Do góry
Zostawiam fotkę z moim ulubionym zakątkiem brzozowym ... no uwielbiam się na niego "gapić"
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:25, 31 mar 2014

Do góry
W tamtym roku odnawialiśmy taras i teraz można wypocząć na werandzie z kawką w ręku i przyjmować gości.Mój M sam go robił po raz pierwszy układał kostkę. Kostkę kupiliśmy taniej bo resztki i trochę przebarwione ale to mi nie przeszkadza. Wymyślałam wszystko sama i to taki mój mały wiejski klimacik

Ogród z łezką 22:25, 31 mar 2014

Do góry
I wykrakałam...śniło mi się cięcie. Przygotowałam się profesjonalnie podpatrując angielskich ogrodników. Inaczej pewnie zaczęłabym ciąć od góry...
Zabrałam sie najpierw za dwa przy pergoli, potem poszła skarpetka miłorząbowa. Dopiero potem kulki w rzędzie i łezka na końcu. Ciachłam 16 kulek, 2 stożki i żywopłocik. Po tych pierwszych dwóch już z górki poszło. Mogę ciachać
Będą zdjęcia przed i po. Tylko o skarpetce przed zapomniałam...i tak sąsiedzi się na mnie podejrzanie patrzą, ciągle zdjęcia zieleninie robię...

Grembosiowo 22:25, 31 mar 2014

Do góry
Uwodzisz Grembosiu tym swoim ceglanym, spatynowanym murkiem, granitową kostką, pergolą i innymi elementami małej architektury, wijącymi sie ścieżkami, donicami....tak że nawet o tej porze roku twój ogród wyglada pieknie.

Co do krokusów, to niewątpliwie dodatkowa ilośc znacznie zwielokrotnmiła by efekt ale chyba tez gatunek ja mam kilka odmian w tym m.in. te wielkokwiatowe i one w masie daja ten urok krokusowy
Pozwalam sobie wrzucic fotkę moich w twoim watku, potem usunę żeby nie zaśmiecać..
Metamorfozy ogrodowe 22:23, 31 mar 2014

Do góry
Witajcie,

Moje metamorfozy:

Rok 2011 - kwiecień

2011 - czerwiec

2014 - marzec

Pierwsza trawka:

obecnie:

I jeszcze wiele przede mną do zrobienia....

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:19, 31 mar 2014

Do góry
Pięknie, czyściutko

quote=Syla napisał(a)]

Ten wykrzyknik do mnie Martuś nie pasuje ....może kiedyś dążyłam do tego aby być idealną ale to niemożliwe ......
Wytyczaj Martuś i jeśli to możliwe połóż agrowłókninę tam gdzie nasadzeń nie przewidujesz na chwilę obecną .... Z niej wyrywanie chwastów to sama przyjemność a i te małe wyginą i potem będzie tylko spokój.....
Ja natomiast wyplewiłam gabion .... uffff... wreszcie .....i wiesz jak mnie to cieszy nawet jak roślin w niej nie ma i konceptu również a na dowód załączam foteczkę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:19, 31 mar 2014

Do góry
Irenko ja troszkę nieczasowa jestem ale nadrobiłam wszystko Po intensywnym ale bossskim weekendzie trzeba było popracować Dzisiaj maraton ogrodowy Pisałam już u siebie że jesteśmy zachwyceni waszym ogrodem a wasze osobowości i cudowne ciepło od was płynące zapadły nam głęboko w serducha
Jesteście fantastyczni i wizyta u was będzie dla nas zawsze miłym wspomnieniem Buziaki ślemy dla Ciebie i
fantastycznego Emusia A to na pamiątkę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:17, 31 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
31.03.2014r. trawy ruszyły

Gracilimus i ML

U was jednak cieplejszy klimat niz u nas, moje stoją i ani drgną. Te które kupiłam tydzień temu to mają już zielone źdźbła, owszem ale one są z centrum ogrodniczego, natomiast ubiegłoroczne posadzone u mnie na rabatach nic a nic....
Makowo na Kociewiu 22:14, 31 mar 2014

Do góry
Ja sie jeszcze przypomne z moim pytaniem: Jak nazywa sie to piekne drzewko na kiju?

A tak w ogole to ta rabatka mistrzostwo swiata!

Pozdrawiam i dzieki za odwiedziny
Makowo na Kociewiu 22:14, 31 mar 2014

Do góry
Chciałam zameldować, że mam pomysła na kącik wypoczynkowy ... niestety na razie nie stać mnie na komplet wypoczynkowy ale będą sofy wygodne mam nadzieję a zrobię je z palet ...
Nie będzie tarasu z drewna egzotycznego a placyk żwirowy ale mam nadzieję, ze będzie tak jak sobie wyobrażam ...postaram się o fotorelację
Przesyłam trochę makowiosny

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:13, 31 mar 2014

Do góry
Wow, ale tam musi pięknie pachnieć?!
Pozdrawiam :*
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:13, 31 mar 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Cześć, Idealna! Melduję, że żyję, ale w głowie detoks, bo się chyba skończyłam...pomysłowo i we własnej ocenie - marazm. Tak więc zarządziłam sobie przerwę w planach, a dla rozluźnienia umysłu wytyczam linie rabat, ściągam darń i rozbudowuję kompostownik I zastanawiam się, jak długo dam radę pielić puste rabaty... Bo to dopiero początek a ja już robię drugą rundę... Po pierwszej śladu nie ma. Chwasty rosną okrutnie szybko.

Ten wykrzyknik do mnie Martuś nie pasuje ....może kiedyś dążyłam do tego aby być idealną ale to niemożliwe ......
Wytyczaj Martuś i jeśli to możliwe połóż agrowłókninę tam gdzie nasadzeń nie przewidujesz na chwilę obecną .... Z niej wyrywanie chwastów to sama przyjemność a i te małe wyginą i potem będzie tylko spokój.....
Ja natomiast wyplewiłam gabion .... uffff... wreszcie .....i wiesz jak mnie to cieszy nawet jak roślin w niej nie ma i konceptu również a na dowód załączam foteczkę

Ogród u stóp klasztoru 22:11, 31 mar 2014

Do góry
A czy ja wam w ogóle pokazywałam jak wyszła pergola ...chyba nie ...baaardzo jestem z niej zadowolona

Dzisiaj baardzo pracowity dzień ...wreszcie zrobiona wertykulacja ..
.nie dość tego ...zrobiłam porządek z warzywniakiem , przesunęłam znowu kostkę ...co oznacza że warzywniak znowu się powiększył o kolejny metr ...nawiozłam kompostu i rozgrabiłam go a na koniec jeszcze położyłam obrzeże przy dosadzonych thujach koło kompostu....fakt dużo ..sama jestem z siebie zadowolona i dumna ...gorzej z kościami ..one już zadowolenia nie okazują ...wręcz przeciwnie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:08, 31 mar 2014

Do góry
witam serdecznie
mam przed domem rabatę widoczną na zdjęciach. bardzo proszę o rady co na niej dosadzić, przesadzić żeby jakoś wyglądała. kosodrzewina to moja duma, ma 3 lata i jakimś cudem udało mi się uratować ją przed brązowieniem igieł. ją chciałabym zostawić, ale resztę zmienić żeby rabata zyskała jakiegoś wyglądu...

Kondziowy Ogród :) 22:04, 31 mar 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Pierwsze co to jak dla mnie linia powinna iść tak:

Rośliny tam rosną i co z tego? Wykopiesz i przesadzisz a w puste miejsca wsadzisz plamami coś nowego
Co do zraszacza podpytaj Danusię, z pewnością Ci podpowie co i jak, a jak nie to zostaw zraszacz tam i najwyżej będziesz dolewał
sam nie wiem to przejście jest strasznie wąskie i jak to zmniejsze to boje sie ze kosiarka nie wjade muszę to przemyśleć hi hi hi hi bo nie mam wizji na to miejsce
Mała Eleczka 21:59, 31 mar 2014

Do góry
Wyszłam dzisiaj na ogródek po długiej przerwie i moim oczom ukazał się straszny widok Wiekszość lawendy jest chyba do wyrzucenia ;(;(;( wygląda tragicznie chyba zgniła

Ogrodowe skarby 21:57, 31 mar 2014

Do góry
Ponieważ za mało mi rabat........ muszę sobie dodać roboty Postanowiłam więc coś stworzyć.
Na tą szopę hihihi (ale nazwa ) ma wejść winobluszcz co by zakrył piękne deski!!
Posadziłam jaśmin usunęłam trawę ....

potem wykopałam chyba jodłę kaukaską a M jak wrócił z pracy przywiózł ją ma miejsce

hehe jeden patrzy jak się robi drugi robi jak się patrzy ....

kotek też pomagał

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies