Szałwia i przywrotniki urosły baaardzo. Za nimi są niewysokie trawki, które jeszcze w zeszłym roku nad nimi falowłay, a teraz chyba przesadzić je będę musiała, bo nie widać ich nawet .
Szałwia kwitnie u mnie zawsze dwa razy a lawenda nie koniecznie i jedne, i drugi e dobrze u mnie zimują ...i tak naprawdę każda jest warta miejsca w ogrodzie
Tak, ta szałwia z obwodki jest taka właśnie niska, zwarta i sztywna. Polecam ją bardzo. To odmiana Marcus, jeżeli nie doczytalas. Wiesz, że mogłabym chcieć trochę siewek.. Też mam kilka, ale więcej by się przydało. Nie spieszy mi się, więc możemy poczekać aż podrosną trochę.
Też myślałam, że azalie Twoje Widzę, że szałwia szaleje.. moja jakby cofnięta w rozwoju o jakiś tydzień. A faworytki zasługują na swoje miano Piękne są! Ciekawa jestem jak Ci będzie pieris rósł, u mnie regularnie podmarza zimą.
Swietnie ta trzmielina wygląda ,bardzo mi sie podoba.Mam pytanko odnośnie pergoli która widac w tle na drugim zdjeciu ,cudna jest! można wiedziec gdzie kupiona? za szałwia tez ostatnio przepadam.
Hej Aga, ja też się dowiedziałam dopiero w tym roku ale już mi się podoba, lubię biel Nie, nie dorobiłam się jeszcze grujecznika, chodzi Ci o to drzewo co jest w tle? To jest brzoza
Naparstnic też się meldują W przyszłym roku pozwolę im się wysiewać na różance do bólu
Overdam już jest piękny biało zielony, ma do towarzystwa posadzone Artemisy, ale czy się doczeka... słabo rosną
a szałwia Deep Blue zaraz zakwitnie też sadzona wiosną
Ojj zmiana pracy inie się marzy. W poprzedniej siedzialam 18 , w obecnej 4 i serdecznie jej nie lubie. Choć ciężka nie jest, to jedyny jej plus.
Iwka nie za a jednak przed Są kurze potem coś tam (buksy?) i szałwia
ja w ubiegłym roku tak ją podzieliłam, że całe lato nie mogłam na nią patrzeć, aż szkoda mi było Jeszcze kilku krzaczków brakuje do pełnej obwódki, ale na razie daję jej spokój