Dobrze czytać, że powoli u wszystkich gdzie był brak wody pada deszcz, oby tylko poprzestało na dobrym nawodnieniu gruntu Szałwia świetnie wygląda, muszę sobie tą niziutką w końcu nabyć.
Piękna szałwia. Z ciekawości poczytałam sobie o kulkowaniu róż. Nigdy tego nie robiłam, na nawet do głowy by mi nie przyszło, aby coś takiego zrobić.a tu widzę na niektóre okazy działa
Ja przed Munstead wood mam sosnę varelle i mińiaturowe kosodrzewiny, mają tę zaletę ze przez cały rok sa piekne. Po bokach posadziłam stipę. Polecam tez selerię jesienna i rozplenice little boy lub bunny (uorzedziłaś, ze bardzo pozno startują)
W i nym miejscu mam kule bukszpanowe poprzetykane zurawkami a za nimi róze
Monika, u mnie właśnie na tej rabacie rosną podobne do Anabell hortensje Incrediball. Na pewno nie zgrają się w kwitnieniu. Szałwia kwitnie wcześniej, hortki zaczną w lipcu. Dlatego ja mam tam jeszcze kolorowe żurawki i dosadzę jeżówki, które też przez zimę wypadły.
Dzisiaj byłam na lokalnym ryneczku, jestem trochę zawiedziona, myślałam,że będzie tam większy wybór bylin, a niestety w większości do wyboru były kwiaty jednoroczne. Kupiłam tylko hortensje ogrodową, kilka krzaczków pomidorów koktajlowych no i właśnie tak się zamieszalam,że chciałam kupić szałwie, a w końcu chyba wzięłam lawendę, chyba,że to szałwia? Pachnie jak lawenda
Madżenka czym byś mi radziła posadzić MW- wokół jest dużo miejsca- metr w lewo, metr w prawo i 30 cm z przodu; patelnia, wiosną mogą być cebulowe a potem? Jakaś niska trawa, bylin, szałwia??