Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:46, 30 kwi 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
ależ Ty masz piękny ten skalniak

w Oborze też mogą być ogrody 11:45, 30 kwi 2014

Do góry
Czy to jest to o czym wszyscy piszą, a czego nikt nie chce mieć w ogrodzie a praktycznie wszędzie jest??? znalazłam jednego podczas pielenia

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 11:44, 30 kwi 2014

Do góry
Już po zmianach na rabacie przy POŚ:
wyplewiona, kora dosypana, rosliny wsadzona, brzuszka jednego brak
wydaje mi się, że jest lepiej, ale cały urok będzie gdy wszystko rozkiwtnie:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:43, 30 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)

ładnie wyszedł na tym zdjęciu na tle wody pozdrawiam

Kloniki u mnie właśnie nad wodą rosną

w Oborze też mogą być ogrody 11:42, 30 kwi 2014

Do góry
eMek z dziadkiem, szwagrem i praktycznie całą rodziną robią płotek, żeby Franio nie uciekał nam z ogródka śmiechu co niemiara, a młody szybko się uczy jak używać narzędzi

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:42, 30 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekny ten Twoj ogrod Irenko znasz jakies miejsce w okolicy w ktorym mozna kupic kwiaty do skrzynek balkonowych bo chcę im zrobic jak będę trochę ogrodu na tarasie Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, mamy cudowne 2 miejsca, wybór niesamowity, wybierzemy się, jest wszystko

Mala_Mi....Aniu
, te różowe zaczynają bieleć, staram się nikogo w błąd nie wprowadzać, raczej jeśli, mnie szkółka wprowadziła

NAZWA ROŚLINY szt. cena/szt. cena razem
Rododendron wielkokwiatowy Calsap liliowy z bordowym oczkiem 5 49.00 zł 245.00 zł
Rododendron wielkokwiatowy Eskimo biały 5 49.00 zł 245.00 zł
Rododendron wielkokwiatowy Francesca ciemnoczerwony 5 49.00 zł 245.00 zł
Rododendron wielkokwiatowy Haaga ciemnoróżowy 5 49.00 zł 245.00 zł
Rododendron wielkokwiatowy Helsinki University jasnoróżowy 5 49.00 zł 245.00 zł

tak napisane, szkółkarz dobry, ale...
tak czy tak, kupiłam kolejne Eskimo, więc będzie
chyba płotki dorobimy, jak u ciebie, to co moje psy wyprawiają, przechodzi ludzkie pojęcie!!!

agata19762....Agatko dziękuję

Aganiu....Agatko, cieszę się, że ten duet się tobie również podoba, na razie forma pączkowa, zaraz połączenie kolorów
te trawkę mam od 97 r., potem w sprzedaży jej nie widziałam, jeśli podasz adres, wyślę ci, ale po majówce, bo dziś jestem w stresie, córka na operacji, pierwsza taka w Polsce i czekam na wynik, ale liczę, ze tylko będzie dobrze, ale mam też mniej czasu, sa wnusie i rekonwalescencja potrwa...

mam nadzieję, że nie obrazicie się, będę ciut mniej do was na razie zaglądać, ale w miarę możliwości luknę i poczytam

i na koniec kwitnące futro niedźwiedzie, w tym roku pozwoliłam

ambrowca listki i klonik,lubię oba

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:41, 30 kwi 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Nic dodać, nic ująć cudnie w tym twoim ogrodzie...pozdrawiam

Dziękuję Polciu, cały czas działam, a ogród szaleje już w kolorach

Ogródek Anity 11:39, 30 kwi 2014

Do góry
No to zaczęło się! Budowa nowego kącikach wypoczynkowego i rabat! Na razie armagedon- zgrywanie darni, przeróbka nawodnienia....ale jest to jedyne miejsce u mnie , gdzie latem jest cień i mozna tam wytchnienie złapać od upału....będzie stolik, ławki, huśtawka, ....

Zakupiłam dzisiaj już część roslin na te rabaty właśnie. Odkryłam nową szkółkę u mnie w mieście, ceny super! Oto zakupy
Wypasione hortensje limelight po 26 zeta

Żurawki po 10zeta

Bedą jeszcze trawy, ale to poźniej, bo muszę podjechać do szkółki specjalizującej sie w trawkach właśnie
w Oborze też mogą być ogrody 11:36, 30 kwi 2014

Do góry
I jeszcze szybki skrót wczorajszych prac, a się działooooo
Pergola już nie będzie trawiasta, tylko z kosteczką

A trawa idzie nie przeszczepy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:35, 30 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Agatko - wpadłam pierwsze co piszę to, że znam nazwę moich - i teraz po części twoich - liliowców. To Crimson Pirate
Czy wilczomlecz, który od ciebie dostałam to ten z fotek? Mój maluszek też zakwitł .
Leje co dzień bez mała. Wczoraj udało mi się zrobić oprysk przeciw mszycom i gąsienicom. Na szczęście nie padało później. Dopiero dzisiaj wieczorem. Nad chorągwicą widać było burzę... akurat wracałam z Krakowa. A o chwastach nawet nie mówię... pogrom!

Gusiu, dziekuję za podanie mi nazwy Liliowca.....twój, a teraz też mój Crimson Pirate już rosnie i na pewno zakwitnie, bo dorodną kępkę dostałam od ciebie

Ten wilczomlecz to te z fotek, wysiał mi się, więc mogłam Cię nim obdarować, ciszę się, że Ci się przyjął

Pogrom z chwastami i nie tylko u mnie też, wczoraj ta burza przeszła u nas, lało jak z cebra

życzę Ci Agnieszko udanej i suchej majówki, czekam na kwitnienie twoich róż
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:28, 30 kwi 2014

Do góry
Ewa004.......Ewa, jeśli tak raj wygląda, nie zapowiada się źle, dzięki wielkie
rajska wisteria, początek, dziś już niesamowita była, ale byłam minut 5 w ogrodzie..

Jula....bardzo ci dziękuję chyba o to właśnie chodzi, że każdy ogród może być inny, jak my sami
dla ciebie kwitnąca tiarelka

Wilczyca....Ewa, cieszę się, ze było zabawnie i cycuchy takim powodzeniem się cieszą

Ogród Eli 11:21, 30 kwi 2014

Do góry
Ale trafiłam! W samą 200-kę
GRATULACJE!!!

Kwiatuszki dla Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:20, 30 kwi 2014

Do góry
ewsyg/ Ewa.........,złapałam bakcyla od Bogdzi, ale kiedy będą wielkie, jak u niej?
azalie też fajne są, w sumie mam razem 7, dobre i to, bo jeszcze jest jedna wielkokwiatowa

Marzenko.......sama prawda, ale namieszali, niemniej różowe zmieniają kolor na biały, ale nie mam fotki, przy okazji..dzięki
za to buczki trikolor pokazały liście

Wiunia....dziękuję serdecznie

agatanowa/Agatko....byłam, widziałam, moje atakuje tylko mszyca, a to wygląda, jak podmarznięte, albo podjedzone przez poskrzypkę, identyczne ślady zostawia na liliach, ciachnij i odbije ładnie

Mirka, mam nadzieję, ze fajnie się spało, u mnie coś ostatnio kiepsko ze spaniem..pozdrawiam

makkasi?Kasiu....bardzo dziękuję zaczyna pokaz wisteria, tak jeszcze nigdy nie było

Pola, dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam, ja ostatnio nieczasowa, dzis tak na chwilkę, aby nerwy uspokoić, ale odwiedzę wszystkich moich gości
tu moje drzewiaste, mam w sumie chyba 4-5, ale te dwie miały w pierwszym roku [po 1 kwiatku, w tym już jedna ma 5 i druga 3

w Oborze też mogą być ogrody 11:17, 30 kwi 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Alu, zrobiłam fotke mojego wiąza. Jak chcesz to zajrzyj do mnie.

Ja też mam dla Ciebie zdjęcia wiązów w podzięce za Twoje
w Oborze też mogą być ogrody 11:15, 30 kwi 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Alu a gdzie posadzisz wiązy? Pozdrawiam

Przemku wczoraj zrobiłam takie ustawienie i myślę Chcesz pomyśleć ze mną??? te białe rh to tylko dla próby, bo docelowo mają być tutaj różowe i fioletowe

i przy zachodzącym Słońcu
w Oborze też mogą być ogrody 11:09, 30 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

a te dalej w donicy
pięknie kwitną, szukałam dziś tej odmiany ale nie było w mojej szkółce

Elcia czepiasz się szczegółów, wiesz że łatwo coś wysadzić z doniczki i wsadzić do ziemi, a co jesli to złe miejsce?? to ja wolę z doniczką biegać i przymierzać
Na dowód tego że moje doniczki pasują roślinkom, wciąż kwitnąca magnolia

i jeszcze pąki są Czy słupek po kwiatku się odłamuje, czy się zostawia?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:08, 30 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś u mnie wcale nie idealnie jabłonka rajska is dead chyba całkiem i migdałek zwiędnięty. Migdałek jak się nie weźmie to wywalę ale jabłonki strasznie mi żal Te piękne bordowe listeczki i kwiatuszki Buuuu

Jak się nie uda, to zamieniamy na ładniejsze, Gosia, ja stostosuję się do dekalogu Danusi, mi to już nawet pomaga, potrzebowałam takich słów, brzydkie to wyciep, choruje to wyciep, co ma rosnąć to będzie rosło.......................teraz to ja muszę już rozpocząć walkę z obślizgaczami i mszycami, bo zjadają mi wszystko, a krocionogi wlazują mi do domu....................będę je odpowiednio dokarmiać i bombardować czym siem da.....................hey szabelka w dłoń

Uśmiechnij się

buziaki

Moje trudne początki, domek przy lesie. 11:07, 30 kwi 2014

Do góry
Wczoraj wybrałam się do szkółki, tyle hektarów drzew i krzewów, kwiatów, można po prostu zwariowac, ale ja skrupulatnie zrealizowałam zakupy z listy, co prawda częściowo,

Lewy narożnik:
tak mam zamiar zasadzić 4 kulki i 3 szmagargdy, jałowce z wierzbą chyba przesune w prawo.

Prawy narożnik z zakupionym dereniem. Świerk pięknie powypuszczał, jestem z niego dumna

I jak , może być?
w Oborze też mogą być ogrody 11:02, 30 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Al bonzai śliczne, zmiany w ogródku również. A na szparagi, to mi apetytu narobiłaś.

Jak Ci się bonzai podoba, to dam jeszcze 2 zdjęcia, po grabieniu

A pomiędzy nimi ulokowały się gwoździki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies