Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:34, 28 mar 2014

Do góry
Bogusiu,na ostatnim zdjęciu jest gazania.U mnie też są spore straty w begoniach,bo we wrześniu był spory mróz, dużo cebulek od razu wymarzło,sporo nie przetrwało zimy, były czarne w środku.Z części,które wydawały się zdrowe powsadzałam w doniczki,ale tez poszły na kompost,zmurszały w środku.Dokupiłam trochę w ogrodniczym,trochę w biedronce,ale tez mają spowolniony start.
Bogusiu,też chętnie wyprowadziłabym część doniczek na taras,ale boję się trochę.Fotel kupowałam 2 lata temu w holenderskim,ale tandeta,strach usiąść na niego.
Kasiu,poszłam po bratki,a kupiłam dwie róże rabatowe.
Bożenko,dziękuję za odpowiedż,jedna posadziłam już na słoneczku, z druga chodziłam po ogrodzie jak pomylona i na razie nie znalazłam dla niej miejsca.Muszę wyprowadzić forsycję i na jej miejsce posadzę azalię.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 28 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie też w tym roku ogród zaczyna 4 sezon.....Tylko po co mam robić porównania skoro u mnie pewnie 99% roślin było co najmniej raz przesadzane?

Sebek.. u mnie może nie 99%, ale dużo.. też prawa flanka na lewą.. pierwsza rabata i drzewa w większości bez zmian..
Ciemiernik też był przesadzany Jest cudny... Dziś wziełąm lepszy aparat i fociłam.. ale lepszy nie oznacza , że .. dalej umiem cyknać tylko z automatu

Rododendronowy ogród II. 20:33, 28 mar 2014

Do góry
Jak juz mają byc zdjecia to kilka wkleje -dzisiejsze choc zegar w aparacie źle odmierza czas i pokazuje inną date.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:29, 28 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, piękny masz ogród i dużo przestrzeni

Dziękuję Ewa za komplement....

Kalina Watanabe już w pąkach.. po prostu szok.... a pąków ma ...ho, ho, ho... wycięłam po sąsiedzku krzaka... może zyska na urodzie ..
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:29, 28 mar 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, zostawiam pozdrowienia i wiosenny ślad. Score też mi doradzono w ogrodniczym na grzyba i plamistość róż.

Weroniko jakie śliczne przylaszczki dziękuję bardzo No to będziemy pryskać pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:28, 28 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu a masz takie,nie wiem jak się nazywa

a nie jest to cebulica syberyjska, znana jest niebieska, ale jest też i biała
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:27, 28 mar 2014

Do góry

Cesarska Korona rośnie jak na drożdzach
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:25, 28 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Myślałam, że tylko ja takie wieeeelkie oczy na widok wyyyyysokich pędów piwonii zrobiłam dzisiaj je u mnie oglądalam w ogrodzie.......A podobno klimatycznie zbliżona jestem ...

Jedne piwonie na 2 cm, a inne na 10.... i wynalazłam kolejnych kilka piwonii, o których zapomnialam I nie wiem co to za jedne Jestem niereformowalna, bo piwonie sadzone w w zeszłym roku.. czyli powinnam była nazwę zapisać.. a jednak nie zapisałam..
Za to powojnik już w pąkach.... Był gratisem do zakupów.. kazałam Pani dać coś z czego będę zadowolona.. jestem zadowolona... kwitnie w kwietniu i sierpniu, nie wymaga cięcia... W zeszłym roku była mała, a w tym pokaże co potrafi.... jest kawał powojnika..

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:25, 28 mar 2014

Do góry
Cudowne prezenty, co to się działo u was, jaki spontan

Czyżby to Leonard Messel
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:18, 28 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kolorowa wiosna się zaczęła u Ciebie, z tygodnia na tydzien będzie barwniej.
A ja jestem szczęsliwa bo pierwszy taz po pracy w tym roku udalo mi się troszkę w ogrodzie popracować. Zaatakowalam chwasty! W weekend przestawiamy zegraki i teraz już częściej będę w ogrodzie huuura

Kolory to mi narcyzówka załatwiła.. na amen... wiec za dużo kolorów nie ma.. prymulki, wczesne tulipany i magnolia.. resztki krokusowe.. wrzośce, ciemierniki.... bieda nastała

I te przestawienie zegarków to dla mnie tragedia.. nie cierpię tego przestawiania.. a jak trzeba wcześnie wstać.. to już tragedia.

Kolor biały to nie kolor, ale magnolia jest zjawiskowa.. i czerwone listki grujecznika.. zachwycam się ...

Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:15, 28 mar 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
jeden stożek mi pada
tydzień temu spryskałam go siarczanem potasu, nie wiem, czy gorzej nie zrobiłam...

na trzeciej fotce jakby grzybowego coś widzę, pryśnij topsinem
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:12, 28 mar 2014

Do góry
I kula.. brązowieje
podsypac czymś, czy poczekać
Też ją prysnęłam siarczanem potasu...

To jakaś choroba???
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:11, 28 mar 2014

Do góry
turzyca -Carex morrowii 'Ice Dance przezimowała spoko

a wokół ciemiernika będzie wielka roszada -będzie , będzie się działo
Ogród w skali mikro :) 20:10, 28 mar 2014

Do góry
W tak zwanym " międzyczasie " inicjatywą sąsiedzką kupiliśmy zbiorowo wertykulator... Każdy z nas ma mikro ogródeczek ,stąd bez sensu było kupowanie 3 maszynek.....U mnie jeszcze akcji nie było , noo bo wiecie.. Niby krokusy .... Ale sąsiad siem sprężył i zrobił.. Ale nie wiem...czy ten trawnik ażżżż takkkk ma wyglądać ????? Nie miałam ńigdy robionej wertykulacji , ale jak patrzałam na Wasze wertykulowane trawniki , to żaden tak okropaśnie nie wyglądał... Poradżcie coś , plizzzz.

Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:09, 28 mar 2014

Do góry
jeden stożek mi pada
tydzień temu spryskałam go siarczanem potasu, nie wiem, czy gorzej nie zrobiłam...

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:07, 28 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Jak ty wiesz czym mnie przyciągnąć obydwa pękające pączuszki mnie się podobają, ale nie obrażając Susanki, wybrałam, ten

ależ czerni się w środeczku, Kasiu to będzie na pewni Black Tulip

Aga pierwsze zdjęcie zamieszczam jak tylko pęknie. Może w niedzielę- pogoda ma być ładna.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:02, 28 mar 2014

Do góry
Befor

After ( ale to jeszcze nie koniec...)
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:00, 28 mar 2014

Do góry

Przed

Po
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:58, 28 mar 2014

Do góry
krokusy przekwitają...

Tulipany szaleją...znaczy się liście

i żonkile zakwitły...

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:57, 28 mar 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
...........i nowa wersja

Ojjj wianeczki .. Czyli to co lubię najbardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies