Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 18:21, 23 maj 2014

Irenko, dzięki za wizytę. Piwonie za moment wystartują i będę się nimi cieszyć i w ogrodzie, i w domu.
Dla Ciebie coś chłodnego.

Bogdzia 21:24, 23 maj 2014

Byłam , Poczytałam ale już zmykam. Pozdrówka zostawiam.
Joku 21:59, 23 maj 2014

Haniu, jaki błysk na rabatach!!! Gdzieś czytałam że piwonie drzewiaste bardzo krótko kwitną, tzn. jeden kwiat dobę. To prawda? Dopiszę jeszcze że czekam na twój szpaler piwoniowy.
Kasik 22:07, 23 maj 2014

JA też czekam.
Pamiętam piwonie z ogrodu mojej babci i jeszcze jaśmin - to jest wspomnienie, które dziś wywołuje łzy wzruszenia, a kiedyś były po prostu piwoniami. Jak mój Świat się zmienił przez te kilkadziesiąt lat.
Dobrze, że jest co wspominać, a jutro jedziemy do Bożenki- to będzie kolejny piękny kadr, który kiedyś też z rozrzewnieniem będę pamiętać.

Pozdrówka Haniu -
hanka_andrus 22:13, 23 maj 2014

Piwonia drzewiasta kwitnie dość długo. U mnie od 7 maja do wczoraj. Czyli 2 tygodnie. Oczywiście w czasie upałów wcześniej kwiatki przekwitają, jak wszystkie.

Jak masz miejsce, Jolu, kupuj i sadź.Te 2 tygodnie warto na nie czekać cały rok.
Kasiu, ja niestety u Bożenki znowu nie będę, a żałuję. Na takie wyjazdy trzeba mieć zdrowie,i kondycję, a ja już nie nadaję się do takich eskapad. Ale relacje Wasze śledzić będę z zainteresowaniem. Miłej podróży. I wyściskajcie gospodarzy w moim imieniu.
Kasik 22:20, 23 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Piwonia drzewiasta kwitnie dość długo. U mnie od 7 maja do wczoraj. Czyli 2 tygodnie. Oczywiście w czasie upałów wcześniej kwiatki przekwitają, jak wszystkie.

Jak masz miejsce, Jolu, kupuj i sadź.Te 2 tygodnie warto na nie czekać cały rok.
Kasiu, ja niestety u Bożenki znowu nie będę, a żałuję. Na takie wyjazdy trzeba mieć zdrowie,i kondycję, a ja już nie nadaję się do takich eskapad. Ale relacje Wasze śledzić będę z zainteresowaniem. Miłej podróży. I wyściskajcie gospodarzy w moim imieniu.

Wyściskamy
jola54 22:50, 23 maj 2014

Pozdrawiam Haniu!...u mnie upały, a ja na zwolnieniu lekarskim,przeciążyłam kręgosłup i biorę zastrzyki...koszmar!...Może jutro doczłapię do ogródka, to zrobię kilka fotek...życzę zdrówka
barbara_kraj... 23:24, 23 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)

Haniu, od pąków piwonii aż gęsto!
A na tle pontyjskiej rząd irysów widzę, też bogate kwitnienie się zapowiada
monteverde 23:41, 23 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Witam piątkowo. Trzeba trochę pomieszkać w domu. Jakieś ciasto upiec bo goście się dopytują.

Mam nadzieję,że ogród się obroni sam, tym bardziej , że dziś ma ponoć padać, to podlewania nie będzie z mojej ręki.
Miłego dnia.

Haniu ale Twoja pontyjska śliczna ile ma lat? a szpaler piwoniowy przepiękny jak on zakwitnie moja drzewiasta już przekwitła ale kwitnie majowa i ITOH każdy kwiatek cieszy a jakie ciasto pieczesz? pozdrawiam
hanka_andrus 00:49, 24 maj 2014

Na wyjazdowy piknik oczywiście zamówiony jabłecznik. Nie potrzeba łyżeczek i talerzyków
A tak na serio, robimy grillowanie w ogródku, to mi żadne tortowe nie pasują, prędzej lody.

Pontyjska ma lat przeszło 20-cia. I szczęśliwie co roku kwitnie, chociaż w jedną zimę miała zjedzone połowę gałązek przez sarny.
Pachnie zabójczo.