Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:00, 27 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Cisy posadzone za gęsto...............iIrenko nie znam historii z tajemnicza wyspą, ale mnie intryguje, bardzo tajemniczo wyglądaja te konary, jak w krainie krasnoludów

a szafirki i orliki, widzisz............dzieki za przypomnienie, sprawdzę co u nich.... u ciebie już nieźle śmignęły

Za chudo, za grubo, ale co tam niech rosną
Na tej wypie testowałam nową piłe, mało kciuka nie straciłam, dzis w połowie sprawny i w 100% brzydki, ale juz taki model zostanie
Orliki mam chęc zgrupowc gdzie indziej, ale nie wiem...dumam
Zakątek z fioletową ławeczką 01:15, 27 mar 2014

Do góry
Szmaragdy posadzone. Kiedy one urosną Tak do końca to jeszcze nie zdecydowałam co tu będzie rosło. Na pewno hortensje, a co jeszcze to nie wiem. Pomysłu brak

Kiedyś urosną i zasłonią widok za płotem
Ogród cichy i przytulny 01:10, 27 mar 2014

Do góry
Marga napisał(a)
Witaj Asiu,
U Ciebie jest tak pięknie, że az dech zapiera. Podłamałam się nieźle, że ja nigdy nie będę miała TAKIEGO ogrodu.
Gratuluję dobrego gustu i serdecznie pozdrawiam.

Oczywiście zapisuję w ulubionych

Cześć jeszcze raz! Jeżeli jeszcze nie wiesz jak ma wyglądać Twój ogród i oprócz host nie wiesz dokładnie co będziesz miała nic nie wycinaj. Wyciąć zawsze zdążyć a drzewa rosną powoli i czasami żal. Można je uformować, krzak podciąć i zrobić drzewko. Jeżeli masz sąsiadkę, która dba o działkę juz coś posadziła to można tą jej zieleń zapożyczyć tzn. nie sadź na przeciw tych samych roślin a wykorzystaj je sadząc np. na ich tle liściaste wprowadzając do ogrodu kolor. Nie ma wóczas monotonii. Najlepiej narysuj schemat - rzut działki, nanieś dom i inne obiekty, które masz. Pomyśl co byś chciała i mniej więcej gdzie. Plac zabaw, miejsce na grila, jakieś ławeczki. Ja wiem, że nic od razu ale zarys warto mieć. Ja mam ogród a właściwie działkę - gruzowisko od 17 lat i w dalszym ciągu coś robię. Są miejsca gdzie są dopiero co posadzone rośliny. A to z uwagi na brak możliwości zagospodarowania (strona finansowa - ogród to studnia bez dna) a to z uwagi na wykruszanie się niektórych roślin. Wykruszanie jest związane z zimą lub z uwagi ana choroby. Miałąm wiąz holenderski - przepiękne drzewo 7-8m - zapadła na chorobę i w tydzień uschło Miałam rokitniki, sumaki też zamarły W to miejsce posadziłam inne drzewa ale ... no właśnie małe i porobiły się "dziury" Trudno - samo życie. Jeżeli masz jakieś pytania napisz jak tylko będę znała odpowiedź dam znać. Idę spać to tyle pozdrawiam

Jeden rokitnik to ten po lewej stronie ze srebrnymi listakmi wówczas jeszcze żył a bliżej nas pozostały tylko pnie. Ale je zostawiłam i będzie się po nich pięła trzmielina. W tym momencie nie ma i drugiego

Granica z sąsiadem, którą trzy lata temu zaczęłąm przysłaniać - chyba najmniej reprezentacyjna część ogrodu. Ale i za nią się wziełam
Zakątek z fioletową ławeczką 01:05, 27 mar 2014

Do góry
Jeszcze troszkę ponuro, ale lada dzień się zazieleni i roślinki i trawka Dziś iglaki dostały nawozu Te za płotem nie moje

Tawlina rośnie jak szalona i jest bardzo ekspansywna. Dobrze, że jest odgrodzona chodnikiem, bo miałabym ją w trawniku.
Moje roślinki 23:56, 26 mar 2014

Do góry
Spełnienia marzeń :*****
Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 23:53, 26 mar 2014

Do góry
Mi też bardzo podobają się orliki Mam w swoim ogrodzie kilka. Ostatnio liście zjadły mi małe gąsienice

Salvia - szałwia 23:41, 26 mar 2014

Do góry
Moja trochę zdziczała, trzeba przesadzić ją w inne miejsce.
Ogród cichy i przytulny 23:33, 26 mar 2014

Do góry
Dzisiaj pomimo zimna byłam w ogrodzie. Porządków ciąg dalszy. Dzięki Wam wygrzebałam stare zdjęcia i poprzypominałam sobie jak to było
Kilka fotek tych samych miejsc - tak jeszcze dla porównania tak było a tak jest - kilka fajnych zderzeń:
Wyjście z domu na wprost na zakładany żywopłot - granica tuż za świerkami

Życzę dobrej nocy

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:17, 26 mar 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Dajanko, pozwalam sobie wstawić zdjęcie fragmentu rabaty gdzie widoczny jest przywrotnik ostroklapowy - w dolnej części zdjęcia - jak zobaczysz, to usunę zdjęcie żeby nie zaśmiecać Tobie wątku

Kasiu nie usuwaj ,twoje zdjęcie wzbogaci mój wątek a już z pewnością nie zaśmieci ,przyda mi się w póżniejszym czasie.Poczytałam w pracy na temat tej rośliny, muszę przyznać że jest ciekawa nie tylko z urody ,lecz z powodów zdrowotnych również.Podobno to ulubieniec ogrodowy Anglików. Wykorzystam ją w innym miejscu ,ponieważ na tę rabatę jest zbyt wysoka wszystko co posadzę przy różach musi być od nich niższe . Róża ma 60 cm to znaczy będzie miała .Chciałabym troszkę czegoś zwisającego na przód , dalej prosto rosnące do 40 cm maksymalnie a na końcu róże. Co to za róża na twojej rabacie Kasiu?chodzi mi o tę różową,jest piękna .Bardzo ci dziękuję za życzliwość i pomoc ,szukamy dalej coś niższego ,ciekawego w kolorach niebieskich ,granatu i fioletu .Myślałam też o płożącym powojniku z niebieskimi kwiatami no i chwasty by nie rosły Pasuje do róż?Niestety nie lubię kory i nie będę jej dawać na rabaty Na początku wolę plewić zanim rośliny się rozrosną i ograniczą tym samym chwasty .Powojnik wydaje się być dobry jak myślicie ?
W Gąszczu u Tess 23:11, 26 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Nie wiem, czy pisałam, że ostatnio zajmowałam się nie ogrodem, lecz lasem.
Porządkowałam zadrzewioną działkę.
Przy okazji pozyskałam takie "pożytki" z tego porządkowania

Tak, to grabusie. Małe, ale ładnie rozkrzewione, nie pojedyncze badylki.
Tu jeszcze w wiadrze, ale już posadziłam. Do donic, oczywiście.

I takie cudeńko jeszcze mi się trafiło.

warto porządkować a krzesło na roślinki czy do siedzenia?pozdrówka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:10, 26 mar 2014

Do góry
A u Agaty okrągła trzysetka. Gratulację, dalej pokazuj swój piękny ogród.
Skromne wiosenne kwiatki zasyłam. Bardzo je lubię
Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:07, 26 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Te krokusiki wyglądają tak jak by patrzyły w niebo. Mam chyba takie same. Pozdrówka wiosenne śle.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 23:03, 26 mar 2014

Do góry
Teraz kilka psów:

Zdjęcie zostało zrobione w dniu, kiedy znalazłam Psunię przywiązaną do drzewa w lesie. Tu już po operacji

Sonia z właścicielką

Wołek

A na koniec wyliczaniki Czesio Wspaniały czyli mój ptasi wychowanek, którego znalazłam jak jeszcze nie miał piórek. Czesio już dwa lata wraca na mój taras. Siada, patrzy i odlatuje. A ja strasznie tęsknię za tą ptasią przyjaźnią.

ogrodoweimpresjejolki 22:55, 26 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Jolu słoneczko dzisiaj miałam ale w pełni nie wykorzystałam, bo po chałupach pilne miałam odwiedziny, robiłam od 15.00 do 18.00 ale robota się nie kleiła jutro wchodzę znowu pozdrówka
u

jutro też jest dzień, ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:51, 26 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Moje meble .... przepraszam za jakość ale z komórki robiłam i mi się ręce trzęsły poduszki schowane

super na poduchy skrzynia by się jakaś przydała cobyś do chałupy nie latała po nie
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:50, 26 mar 2014

Do góry
Dzisiaj miałam akcję sadzenia cisów ....
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:49, 26 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Bardzo dziękuję za opinię to dla mnie ważne , że mogę na Ciebie na Was dziewczyny liczyć byłam , widziałam , siedziałam , dotykałam ..... są moje .... jutro o 15.00 mają przyjechać ....

Zestaw jest w kolorze melanż beż z brązem , poduchy popiel melanż ... bardzo wygodne .....
A tu fotka

Ładniutki wypoczynek dbaj o siebie buziolki
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:48, 26 mar 2014

Do góry
Moje meble .... przepraszam za jakość ale z komórki robiłam i mi się ręce trzęsły poduszki schowane

Pszczelarnia 22:44, 26 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kilka w locie uchwyconych.
Jesienią upchałam resztki cebulowych w donicy:

Fiołki pod jabłonią:

Ułudka pod dereniami:

Sesleria kwitnie (lada moment będzie biała brunerę do towarzystwa):

Bardzo lubię kwiaty ułudki pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies