U mnie też będą rosły piwonie, więc czekam na Twoje zdjęcia posadziłam rododendrony, zastanawiam się nad milorzębami. Wydaje się, że lubimy podobne rośliny Pozdrawiam serdecznie!
Miłorzęby mam pierwszy raz w ogrodzie, nie wiem jak znoszą zimę, ale zobaczymy, fajnie, że udało się dostać 2 kulki szczepione, o takie mi chodziło i z niecierpliwością czekam na Twój ogród
wszystko mi się podoba, rh mają piekne pąki - ja tez od nieadawna mam je w ogrodzie, a piwonie również dzielilam w ubiegłym roku i o dziwo mają pąki, czyli będą kwitły...
chciałam zapytac o wierzbę: będziesz ja teraz podcinała, czy poczekasz jeszcze trochę? mam kilak wierzb i niegdy nie wiem kiedy je ciąć????
Witaj safikey wierzbę już podcięłam,bo bardzo się zagęściła korona i w sumie mogłam zrobić to wcześniej, możesz już śmiało podciąć ja tnę jak wypuszczą liście, czekam aż już dobrze się rozwiną i ciacham. już odwiedzałam kilka razy Twój wątek i odwiedzam dalej fajnie, że ktoś z takim pięknym ogrodem zagląda do takiego świeżaczka
o czym Ty Kochana mówisz - u Ciebie też bardzo pięknie!!!
Kwiaty kwitnące śliczne
ja odradzam trzmielinę na pniu - to jedyna roślina, któa po roku bytności w mooim ogrodzie przemarzła - mimo okrycia, powoli się odradza, ale taka biedna
a Wierzba Twoja to mistrzostwo świata piękna - ja mam ich 9 szt przed ogrodzeniem, ale nie tnę często i dlatego pewnie taka rzadka i nie rozrośnięta...
musze się poprawić.
Pa
Właśnie co do trzmieliny to przemyślałam i nie bedę ryzykować,mimo, że też mi się podoba. Jeśli chodzi o wierzbę, to ja swoją tnę conajmniej 5-6 razy w sezonie, ostatni raz pod koniec sierpnia, rośnie jak szalona a ją usilnie ujarzmiam