A to pęcherznica diabolo, którą kupiłam w zeszłym roku (ten wyższy okaz), krzew wg. zapewnień sprzedawcy miał mieć olbrzymie przyrosty, ale tak nie jest, więc kilka dni temu odkupiłam jeszcze jeden krzew i posadziłam obok. Zobaczymy jak akcja z przyrostami będzie się rozwijać
ELU, a czy zabezpieczyłas dobrze pień?Mam dwie róże pienne już 3 lata, zeszłoroczna zima była b.ciężka i róża była ok. zabezpieczamy rurą izolacyjną, taką jakby gąbką kupioną w markecie budowlanym, rozcinam na pół, zakładam i obwiązuję.Potem czapka z agrowłókniny na gałęzie.Dzisiaj ma setki pączków.nie mam doświadczenia, ale pień i mające szczepienia chyba są kluczowe, niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony.Nie rezygnuj z róż pięknych, są piękne, więc może spróbuj jeszcze raz?
trawnik zasiany 2 maja - największe przyrosty są już około 10 cm - niedługo pora kpierwszego oszenia (na 7 cm)
mam pytanie o te wałowanie przed - cięzkim walcem (3/4 wody) to dość mocno wszystko gniecie - tak ma być? czy wylać wodę - ale lekki pewnie nie wiele ubije
Ładnie, ładnie, ale roboty huk. Skrzyp wszędzie! Powojnik i inne paskudztwa... Obrzeża brodate Ale cieszy mnie ten ogródek przeogromnie. Grill jest śliczny, to prawda Dopiero raz grillowaliśmy, ale było super.