Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:36, 25 mar 2014

Do góry
Zakwitly pierwsze narcyze

I forsycja taka drobniutka

I szafirki

Berberysy są już w listkach

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:33, 25 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wczoraj próbowałam Cię naśladować.. więcej u Pszczółki.

przeanalizowałam u Pszczółki ... wniosek wciąż lepiej piszę niż wyglądam ... albo cos koło tego ... Adamo w kwesti tej łopaty też marudzi ... chyba muszę Wam obojgu pokazać jak tego siem używa ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:31, 25 mar 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Nie wiem, jak mogłam Cię przegapić!!! Ale już śledzę i kopiuję

Aga ja nie fiem ... w końcu mam półtora metra tak wzdłuż jak i wszerz ... więc jak ??? ... ale co tam kofam i tak

Działka wkoło Lubczyka :) 22:28, 25 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Podsypałam dziś nawozem tujki, rh, bukszpany, krzaki owocowe, truskawki i poziomki i teraz deszcz mi to mocno podlał

Pokażę jeszcze jak mi potyczki horti się zazielenily

Pelargonie dostały nowych listków moja cała gromadka

Kasiu jak ja Cię podziwiam za te sadzonki,zwlaszcza za pelargonie,hortensji też będziesz miała cudny łan,masz TY rękę do roślinek,ja już jestem z Ciebie dumna!
A te hortensje to jakie?
Pozdrawiam serdecznie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:24, 25 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Iza, no podziwiam, podziwiam....Ciebie od machania paluszkiem a Adasia za wykonywanie poleceń
Bo wiesz co by znaczyło sadzenie byle gdzie gdyby paluszek nie pokazywał, a ta to widzisz paluszek wskazał i tulipki równiuteńko wschodzą, ...a tak na poważnie to kawał roboty zrobiliście... musowo muszę się wybrać, tylko że u mnie ostatnio chorobowo i nie ma jak bo Fisiek od zeszłej soboty chory ...Przejazdem wczoraj byliśmy na 5 min. w Kostomłotach .... no mówię Ci trzeba jechać bez Żonów na dłużej tyle roślinek jest i rodki piękne i bratki i w ogóle

Asia poglądowo tylko do Kostomłotów mogę jechać ... dokonałam malwersacji finansowej i kupienie nawet źdźbła grozi mi rozpadem pożycia ... no jakiś tydzień muszę być grzeczna ... jakoś wytrzymam ...

(ale płaszczyk mam taki o jakim całłłe życie marzyłam )
W ogródku Ani 22:22, 25 mar 2014

Do góry
Aniu to serduszka okazałe gold heart

Dziś był strasznie paskudny dzień z taką zimną deszczową pogodą... brrr.

dla ocieplenia .....forsycja

a ta ma większe kwiatuszki i będzie miała pstrokate listki

i abeliophyllum

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 25 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
W ogrodzie nie mam hiacyntow ale w donicach i owszem

Donice ślicznie obsadzone a do domku owady same trafia aż się zdziwisz pozdrówka pięknooka
Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:20, 25 mar 2014

Do góry
ogród jeszcze troszkę leniwy, ale powolutku budzi się ze snu, pierwsze wychodzą tulipany i krokusy:

wrzosowisko już cieszy oczy - wrzoście ruszyły z kwitnieniem, kolor berzyny jest cudowny

dwie latem zakładane rabaty, czekaja na wiosenne prace

uwielbiam mój ogród

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:14, 25 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
wiosna 2014

Od 13 to juz tylko pielegnacja i upiększanie, ślicznie wszystko urosło, oprócz tych feralnych żurawek pozdrówka Marzenko
A miało być tak pięknie.... 22:12, 25 mar 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Zrobiło się zimno,ale moje kwiatuchy rozkwitają ;D
Pierwszy krokus dorodny

Krokusy zbiedrony nawet ładne

Kilka tulipanów ma już pączki

Reniu podziwiam Twoje wiosenne piękności,krokusiki cudne,tulipanki też, nie mowiąc już o hiacyntach,mnie też jako pierwszy zakwitł ten hiacyncik
pozdrawiam serdecznie
A miało być tak pięknie.... 22:09, 25 mar 2014

Do góry
Ewka, to jest ta książka

Nawet już 1997r pisało w niej o trawach,tylko ja cymbalica musiałam dopiero ogrodowisko odkryć,zeby docenić te wszystkie informacje zawarte w niej
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:08, 25 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nie wiedziałam, że masz montanę??? Masz zdjecia z lata? Mam 13 sztuk i myśle czy sadzić je tam gdzie planowałam?

Madżen, proszę bardzo, ale u mnie bez kancików i ciut zarośnięta.

U mnie jeszcze chyba nie miała 50 cm średnicy, ale ok. 40 te największe kępki miały. Liczę na to, ze część w tym roku już niezła będzie, bo dużo mam jeszcze małych, bo dzieliłam i dzieliłąm i dzieliłam...

Wichrowe wzgórze 22:06, 25 mar 2014

Do góry
Monic napisał(a)

Monic dziękuję za rady

Bratki cudniaste, a ta doniczka śliczna

Zmiany w ogrodzie wspaniałe, ależ będzie cudownie

Donice z terakoty to śliski temat, z tak dużymi trudno po ogrodzie chodzić, na pewno musisz pod donicę coś podstawić, cegły kostkę żeby nie stała bezpośrednio na ziemi a na zimę na wszelki wypadek przykryć kartonem ze styropianem np - tak sobie myślę

pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:04, 25 mar 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Normalnie mam takiego samego hiacynta jak Twój w tamtym roku, zobacz u mnie. A inne mają grubaśne pąki.
Strasznie się ciesze że odgapiłam je od Ciebie

Ja też się cieszę,że Ty się cieszysz Moje hiacynty też już kwitną,ale nie są takie dorodne jak w tamtym roku,a nowych nie dosadzałam,ale i tak jest na czym oko zawiesić,a ten zapach...

Biegnę oglądać Twoje
Ogródeczek jagody99 21:58, 25 mar 2014

Do góry
To ja bukiecikiem przeganiam zimnisko, a kysz! A sio!

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:57, 25 mar 2014

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:57, 25 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
ja mam tulipanki botaniczne, ale jeszcze nie kwitną buuu
mówisz, że w biedrze były róże? u mnie nie widziałam, chyba że później dołożyli-mus sprawdzić a jakie były i jakie kupiłaś?
pozdrawiam i miłego przyszłego tygodnia :*

Kasiu moje tulipanki kwitną zawaliście-jarzą na cały ogrodek
A roże w Biedrze były różne ale bez nazw-tylko był kolor i rodzaj-pnące,rabatowe,parkowe.
Ja kupilam sobie 2 różowe pnące-ładne,zdrowe sadzonki z wyglądu podobne do roży Super Dorothy ale nie jestem tego pewna.
Pozdrawiam serdecznie
Tulipanki dla Ciebie

Moja bajka 21:55, 25 mar 2014

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:51, 25 mar 2014

Do góry

Znowu na wsi 21:51, 25 mar 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo mnie to cieszy Basiu.

Popracowałam dzisiaj w ogrodzie. Po zimnym przedpołudniu zrobiła się ładna pogoda, dzięki temu jedna rabata uporządkowana .
Trochę wiosennych obrazków:

Na początek kwiaty kaliny bodnateńskiej. Kwiatów niewiele, ale każdy cieszy.

Moja bodneńska w grudniu wypuściła kilka kwiatków to nie wiem czy teraz zakwitnie zobaczymy ładny porządeczek Jolu pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies