Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogródek Hanusi po zimie 08:56, 19 mar 2012

Do góry
No właśnie Haniu tak mi przy tym św.Józefie przypomniałaś, że mamy kłopot, bo jak co roku ptaszki próbują wić sobie gniazdka przy naszym domu - pod dachówkami, w rynnach, gdzie się da... A tyle sadzimy im drzewek dookoła... Z jednej strony nie chcę być ich wrogiem, ale jak już założą gniazdko, to niestety brudzą dookoła niemiłosiernie . Jest na to jakaś rada...?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:50, 19 mar 2012

Do góry
A my dziś mieliśmy wczesną pobudkę... Tak mocno wiało, że nasze fotele z tarasu fruwały po ogrodzie, a stół ze szklanym blatem zatrzymał się na samym brzegu schodów - M.złapał go w ostatniej chwili . Jednak technorattan ma jedną wadę - jest b.lekki. W ubiegłym sezonie takie akcje mieliśmy kilka razy, nawet donice z roślinami przewracało. Dobrze, że ich jeszcze nie wyniosłam po zimie z garażu...
Marzenko, a jak Twoje nowe donice? Mam nadzieję, że wiatr Ci nie narobił szkód?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 07:57, 19 mar 2012

Do góry
Irenko napięcie napięciem, ale już byś mogła się odezwać... Wszyscy bardzo jesteśmy ciekawi, a pamiętaj, że niektórzy w pracy normalnej, nie ogrodowej i chętnie by zobaczyli co się u Ciebie wyrabia . Miejże litość, bo mi kawa nie smakuje bez lektury
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:49, 19 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebuś, miej litość, zwolnij trochę Ty wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby sprawdzić, co robiłeś wczoraj w ogrodzie????? Dużo się napracowałeś, ale na kręgosłup uważaj, wiem co mówię, jestem parę lat po operacji Zresztą nie jedna Ci to radzę więc... słuchaj starszych !

Nie obiecuję poprawy co do gnania z wątkiem, ale z kręgosłupem będę uważać

Grzeczny chłopak!
Hirutkowy raj:)) 07:48, 19 mar 2012

Do góry
Krysiu, ale mieliście wspaniałą wycieczkę A to już "zboczenie" ogrodowiskowe, żeby do każdej szkółki/sklepu z roślinami zaglądać, nawet na wycieczce Fajne zakupy!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:07, 18 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Pozostaje do zrobienia:

- poprawa lini rabat i dokonczenie kancikow
- uporzadkowanie obwodki z kamienia po kretach (zdjecie zwirku wyrownanie podloza i ponowne polozenie zwirku)
- dosypanie kory na wszystkich rabatach
- opryski
- i najprzyjemniejsza czesc meblowanie ogrodu roslinami

A potem kawka na tarasie

Lista "zrobione" imponująca!!! Lista "do zrobienia" nie jest taka znowu długa, ale ostatni punkt zdecydowanie najprzyjemniejszy . Też wyciągnęliśmy już mebelki tarasowe i pierwsza kawka w tym sezonie zaliczona .
Kubusiowo 21:48, 18 mar 2012

Do góry
Gosia, kiepską kondycję po zimie i zapasy tłuszczyku to my prawie wszystkie mamy A Ty kaaaaawał dobrej roboty odwaliłaś kobieto! No, ale czytałam u Syli, że nadmiar świeżego powietrza Ci zaszkodził - tak to już jest z mieszczuchami
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:37, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sebuś, miej litość, zwolnij trochę Ty wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby sprawdzić, co robiłeś wczoraj w ogrodzie????? Dużo się napracowałeś, ale na kręgosłup uważaj, wiem co mówię, jestem parę lat po operacji Zresztą nie jedna Ci to radzę więc... słuchaj starszych !

Nie obiecuję poprawy co do gnania z wątkiem, ale z kręgosłupem będę uważać
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:31, 18 mar 2012

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:21, 18 mar 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim chwalącym naszą ciężką sobotnią pracę - tak od razu przyjemniej się robi na serduchu, no i jaka motywacja do następnych zmian
zielonastrefa 21:17, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Łał! I to wszystko zrobiłaś w jeden dzień????? No to masz chyba jakieś turbodoładowanie! To jeszcze sfotografuj efekty

nie! w 2 i z pomocą mojej kochanej niezmordowanej mamy
a zdjęcia będą. Spróbuję zrobić jutro
Ogród Sylwii od początku :) 21:13, 18 mar 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Mnie wszytsko wysiadło po Kubusiowie Serducho, nogi i ręce aaaa zapomniałam o głowie Tak mnie boli, że chętnie bym ją urwała. To wszytsko przez powietrze

No tak, nadmiar świeżego powietrza mieszczuchom może zaszkodzić hihihi
zielonastrefa 21:11, 18 mar 2012

Do góry
Łał! I to wszystko zrobiłaś w jeden dzień????? No to masz chyba jakieś turbodoładowanie! To jeszcze sfotografuj efekty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:07, 18 mar 2012

Do góry
Dziewczyny, zmieścić to by się tam dużo zmieściło, bo tawuły na razie małe są. Ale musi to być coś co będzie do nich pasowało, coś do dosadzenia. O przesadzaniu tawuł mowy nie ma Nie dość, że prawie 30szt. to pamiętam ile czasu i pracy kosztowało mnie ich posadzenie... To mówicie, że róże okrywowe? Hmmm, ale w jakim kolorze? I róż i żółty odpadają, u mnie jeśli już są/będą kwiaty, to fiolet-niebieski-biały... Hmmmmm.........
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:47, 18 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, to tawuły goldflame. Mam nadzieję, że ich za bardzo nie zmasakrowalismy, bo w stanie bezlistnym ich cienkie gałązki są prawie niewidoczne na tle kory. A już mają pączki z liściami (czy z liśćmi? ) Kiedyś, w odległej przyszłości mają stworzyć dywan pod drzewem, a na razie tnę je w kulki.

Fajnie a moze jeszcze kilka róz okrywowych by się zmieściło?

Właśnie Agnieszko ja sie zakochałam w różach okrywowych. Mam różowe i żółte. Wiosną pokaże. Tworzą kwiecisty dywan, żadne choróbska się ich nie czepiają i po tej zminie mimo, że nie były okpczykowane nie wymarzły.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:28, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Bogdziu, to tawuły goldflame. Mam nadzieję, że ich za bardzo nie zmasakrowalismy, bo w stanie bezlistnym ich cienkie gałązki są prawie niewidoczne na tle kory. A już mają pączki z liściami (czy z liśćmi? ) Kiedyś, w odległej przyszłości mają stworzyć dywan pod drzewem, a na razie tnę je w kulki.

Fajnie a moze jeszcze kilka róz okrywowych by się zmieściło?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:23, 18 mar 2012

Do góry
Noemi, jutro jadę po pracy oblukać te donice, to dam znać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:18, 18 mar 2012

Do góry
Koniecznie wstaw fotkę tego urządzenia, bardzo mnie interesuje.
Gdzież ja bym miała jeszcze siłę na pilates... Też jutro idę do pracy odpocząć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:06, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Bożesz Ty mój, jak tak jeszcze raz czytam ile zrobiłaś przez te dwa dni - terminator nie kobieta . A w co sadziłaś bukszpany (w jaką ziemię) ?

Aga ale zgodnie z zaleceniami Anuli teraz na pilates muszę iść..... Całe szczęście, ze jutro do pracy trzeba pójść to odpocznę ...... fizycznie . Ale jutro muszę całą kosztke granitową wysprzątać, bo wygląda tragicznie. Na szczeście mam karchera do ręcznego zamiatanie, jutro Wam pokaże. Fajna maszynka na duży podjazd z kostki granitowej, której miotłą nie można posprzątać.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:03, 18 mar 2012

Do góry
Bożesz Ty mój, jak tak jeszcze raz czytam ile zrobiłaś przez te dwa dni - terminator nie kobieta . A w co sadziłaś bukszpany (w jaką ziemię) ?
Właśnie doczytałam o donicach - jutro muszę tam podjechać!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies