Irena ślimaki to cholery... tylko ja mam te nagoskorupowe... cholerstwo straszne... i chowają ie głeboko w ziemi, trudno nawet je wyzbierać, bo żerują w nocy.
Kukliki wybaczyły przesadzanie i trzymanie tydzień wykopane i porzucone z korzeniami na wierzchu.. opuchlaki kukliki też lubią
Oj słaba ze mnie encyklopedia .. ale od Hani pierwsza śnieżyca letnia pokazała kwiatki Muszę pamiętać by w inne miejsce przesadzić cebulki jesienią, bo m tu mi piesio niszczy.. a i M depcze po rabacie bo prostuje drzewa, wiec codziennie wchodzi by naciągnąć pasy..
Ela.. obgryzają i ślimaki i takie czarne mikro żuczki i inne robale.. suplement diety kupiony, będę sypać Tylko musze z głową to robić, bo pies chodzi po rabatach, by nie deptał po karmie.
U mnie sie wypogadza i nawet słoneczko sie przebija..
Fiołki wylądowały pod drugą choinka
Brunnera zachwyca.... pokazywałam ale te niezapominajki przy pięknych liściach to widok bajka ..Nie umiem zrobić foto by oddało urodę Musze przyciągnąć tu waszą Agę
I tym sposobem miałam mieć tylko 3 doniczki gierczusiowe, a mam znów więcej,, a jeszcze pelaśki czekają na maj I konwalie też czekają na maj .. oj maj to piękny miesiac
Ewa ja już nie wyrabiam z Twoimi awatarkami.... u Ciebie wieki nie byłąm.. ale myślami jestem koło Ciebie.. niestety czas nie jest z gumy....... pamiętaj, że Cie zapraszam do siebie
I tulipki dzisiejsze.. TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY CLAUDIA
Stipa sie rozsiewa i jest sama cały czas Może w chłodniejsze okresy padnie, ale jak na razie sama o siebie dba... próbowałam przezimować w domu i padła. Kępa posadzona do szklarni, gdzie zawsze cieplej przetrwałą pięknie. Chociaz te w gruncie tej zimy tez przeżyły wszystkie . Ale zimy nie było ..
Krzywa trzmielina Szkoda mi ja prostowac do kulki.. będzie owal
Ok, dzieki Aniu za wyjasnienie i za fotki, zaraz dzisiaj lece grzebnąc w tej rabacie, moje chyba raczej jeszcze nie pokazały sie tak jak te z twojej drugiej foty.