Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nieuporządkowana działeczka.

Nieuporządkowana działeczka.

paulina_wero... 12:12, 14 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Paulinka czekam na dalsze relacje z prac

Jak na razie sama czekam na pogodę bym mogła coś porobić, a po za tym troszkę się przeziębiłam tak że i na pogodę czekam i na zdrówko.
paulina_wero... 12:13, 14 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Paulinko zagajnik brzozowy chciałabym bardzo ale niestety u mnie miejsca nie ma Będę spacerować po twoim co jakiś czas Pozdrawiam

Mam nadzieje że za niedługo będzie jeszcze coś poza laskiem brzuskowym by sobie wędrować
paulina_wero... 12:19, 14 maj 2014

Dzidka napisał(a)

Podobnie jak i Gabriela, namawiam Cię na posadzenie krzewów, np. wzdłuż ogrodzenia .
Nie tylko lilaków. Wspaniale jest mieć własny lasek.

Dziękuję za wizytę przy ogrodzeniu mam tuje posadzone a za blisko dużych drzew tez nie chce sadzić by nie mieć kiedyś problemów z sąsiadami choć już jednym nie pasuje że orzech rośnie 4 m od ich ogrodzenia a w sumie to nie oni tylko ich "mamusia" układa mi na działce gdzie co mogę mieć na samym początku musiałam kompostownik przenosić bo twierdziła że będzie śmierdziało a teraz oni maja 2 z 50 cm od ogrodzenia przy moim wejściu na działkę tak, że mam cudowne zapachy przy wejściu

Tu widać jeden a teraz jest 2 nowy a ten jest przysunięty do tamtego
paulina_wero... 12:23, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Wow, ile dobra!

Paulina, czy patyczki hortkowe rosną dobrze?
Bo nabrałam wątpliwości, oceniając kondycję niektórych roslin matecznych u mnie

od Ciebie rosną nie zapeszając trochę za gęsto powsadzałam i jest busz, ale boje się je porozsadzać by ich nie uszkodzić i listeczków nie mają takich okazałych jak zrobię zdjęcie to Ci pokaże
Tess 13:37, 14 maj 2014

Zrób. I pokaż koniecznie.
Bo własnie te listeczki mało okazałe mnie niepokoją.
Nie wiem, co jest tego przyczyną.
Muszę ustalić.
paulina_wero... 13:55, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Zrób. I pokaż koniecznie.
Bo własnie te listeczki mało okazałe mnie niepokoją.
Nie wiem, co jest tego przyczyną.
Muszę ustalić.

Tak to u mnie wygląda a znaczy nie wygląda jak hortensyjne liście
Magicial Candle

Limki
Tess 14:18, 14 maj 2014

To hotrensjowe liście
Nawet zdrowo wyglądają.
Za gęsto posadziłas, ale teraz nie ruszaj, bo młode korzonki są słabiutkie i kruche, możesz uszkodzić.
Poskracaj tylko te długasne młode przyrosty (nad drugą a najdalej nad trzecią para liści), to będa się rozkrzewiać.
W pomieszczeniu je nadal trzymasz?

Natychmiast na dwór, gdzieś do cienia. Dobrze byłoby doniczki zadołować, tylko tak, żeby doniczka była w ziemi, ale ziemią nie zasypać sadzonek.
Sprawdzac co jakiś czas, czy nie mają sucho (palcem) i w miarę potrzeb podlewać.
paulina_wero... 14:37, 14 maj 2014

w piwnicy, taki mam plan wyniesienia ich ale ciągle leje, za gęsto to juz sie przekonałam, ale nie ruszam idę poskracać. Ciesze sie że rosną
Tess 14:40, 14 maj 2014

Przecież one nie z cukru
Nie planuj, tylko wynieś
paulina_wero... 14:56, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Przecież one nie z cukru
Nie planuj, tylko wynieś

wywioze na działeczkę i tam zadołje bo tu to babcia by mnie zadołowała skróciłam i rozdzieliłam pudełka bo po 3 w kupie były a tak to luźniej sie zrobiło jak każde osobno, ale niestety zaówazyłam że niektóre gałazki opadaja takie jak by zwiedniete były (poobcinałam ) tak samo mi sie stało z innymi patyczkami ale trzymam moze jakos ruszą.