Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 22:50, 13 maj 2014

Kochani, przepraszam, że w niedzielę przepadłam, choć obiecałam odpowiedzi i odwiedzić Was miałam...
Ale właśnie w niedzielę córka złamała nogę (trzy kości śródstopia) i dwa dni mieliśmy wyjęte.

Przy okazji czy jest wśród nas ktoś zbliżony do służby zdrowia (czy leci z nami lekarz????) i może mi wytłumaczyć, jak blondynce, jak to możliwe, żeby lekarz na dyżurze w szpitalu nie mógł wypisać recepty, bo mu się bloczki skończyły?????
Kazał córce kupić pełnopłatny zastrzyk, sztuk jeden, a po receptę pójść w poniedziałek do lekarza ....ortopedy.

Miał szczęście, że mnie przy tym nie było.

Buziaki ślę wszyskim i wybaczie, już spadam, bo padnięta jestem.

Tess 09:33, 14 maj 2014

bociek napisał(a)
Tesiulek, zasieki profeska. To mnie sklania do zastanowienia sie nad budkami w przyszlym roku. Boje sie tylko jak bedzie przy nauce latania...

Tulipanow masz cale lany Pieknie to wyglada. W tym roku wyjatkowo dlugo kwitna, nie sadzisz? A pomylki tulipanowe tez zaliczylam Te filoletowe pelne, ktore masz to mialy byc angeliki

Milej niedzieli

Gdybym mogła wybierać pomiędzy pomyłkami, wybrałabym fioletowe pełne (podobno moje są Black Hero), zamiast żółtków z czerwienią (nazywają się Washington)

Tez się boję o młode ptaszki przy nauce latania. Ale przecież muszą gdzieś się rozmnażać, więc dlczego im w tym nie pomóc, poprzez wieszanie budek? A koty są wszędzie.
Wieszaj budki, warto. Nie miałam pojęcia, jak ogród ożywa dzięki ptakom.
Tess 09:37, 14 maj 2014

popcarol napisał(a)
Mój Percy też przekwitł już:/ ale tulipanów to masz ogromne łany!
Te jasne, pomylone, całkiem ładne! Jesienią może się skuszę na jakieś liliokształtne, nie mam
pozdrawiam!

Przyznam, że te łany mnie zachwycają. Pomimo tego, że całkowicie zasłaniają to, co rosnie na rabatach I będzie problem będzie jak przekwitną. Kupa podsychających badyli...
A liliokształtne są rewelacyjne. Moje ulubione.
Pełne są fajne, ale po silnym deszczu się położyły i wstać juz nie zechciały.
Tess 09:44, 14 maj 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Pięknie, po prostu pięknie! Uprzejmie proszę "odpimpać"się od kremowych tulipanów. Są piękne i w takich ilościach robią wrażenie! Moje Angeliki też w tym roku nie zachwycają. Może to królowe jednego sezonu. jejku, jak pięknie u ciebie Tesiu! Buziak z cmokiem się należy, hej!

Toż przecież napisałam, że mniej bolesna ta pomyłka Całkiem ładne są, ale jednak przyznać trzeba, że są inne, niż Experiory. Ale dadzą się zagospodarować w przyszłym roku.
Sebek mnie utwierdził, że to jednak pomyłka z Janiny (nie byłam pewna, czy L. czy Janina).

btw. o jakich twoich angielkach piszesz? To masz jakieś? Czemu ich nie pokazujesz, ja się pytam?
Tess 09:46, 14 maj 2014

ewa004 napisał(a)

Tesiulka ja bym je jeszcze troszeczkę i z dołu i z góry ciachnęła ,uformuj już kuleczkę zobaczysz jak się zagęszczą

Dzięki Liczyłam na to, że jak zerkniesz, to poradzisz
Podetnę wg wskazówek, jak tylko będzie dzień bezdeszczowy.
Tess 09:49, 14 maj 2014

Marzenko, AgnieszkoB, Paulino, Karola, Agnieszko Jurajska, Joasiu (Waska) – dziękuję
Mnie te łany tez się podobają. Córka powiedziała, że jak w Holandii

Renatko, te pełne fioletowe to Black Hero. Takie zamówiłam

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe wpisy
Bardzo mnie motywują.

Buziaczki dla wszystkich
magnolia 09:53, 14 maj 2014

jest ślicznie! Tulipanowe łany, czosnkowe pola, ślicznie!
popcorn 12:20, 14 maj 2014

Zdrówka dla córki! Nt służby zdrowia wolałabym się nie wypowiadać, bo byłoby bardzo niecenzuralnie

Czyli w Janince złe tulipki? buu...
malkul 12:20, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Hacone marne (na pierwszym planie) na rabacie kulkowej.
Ale już wiem, że to moja wina.
Kupiłam trawę do cienia, a posadziłam na patelni Mus przesadzić.

Ależ u ciebie gąszcz!!!
Szok. Nawet sprawdziłam z jakiej jesteś części Polski.

Mus dopytać, jakie to czosnki (bo widze że nei mają suchych koncówek)?
Tess 12:37, 14 maj 2014

Marto, dziękuję

Karola - inne zakupki z Janiny okazały się w porządku, tylko Exotic Emperior były podmienione

Gosia - to Everesty, czyli białe. edit: Mont Blanc, sprawdziłam w zamówieniu. Za pomyłke przepraszam

Ich końcówki nie podsychają. Ani w cieniu ani w słońcu.
A gąszcz, bo za gęsto posadziłam
Jak zwykle zresztą