Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 11:25, 23 kwi 2014

Do góry
Teraz można miło popatrzeć na czyściutki skalniaczek
Skalniak jest nowy, bo założony jesienią ubiegłego roku, ale już efekty widać i to najważniejsze!
Musiałam coś "wykombinować", leżała sterta gruzu na działce nikomu nieużyteczna, więc wpadł pomysł zrobienia na nim skalniaka. Kiedy koparka równała część działki nieużywanej do tej pory, przełożyła stertę gruzu w inne miejsce (bardziej efektowne), później zostało zasypać gruz (torfem i ziemią), ułożyć kamienie i można już było sadzić. Pozbierałam różne rozchodniki, które rosły do tej pory w całym ogródku, dokupiłam parę nowych i już

a to coś samo się wysiało

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:19, 23 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Mimo ,że Tobie pewnie gul skakał ,z powodu wykopanych żurawek , to ja się nieżle tym zdjęciem ubawiłam

Ps.. A gierczusiowe donice z różowymi tulipkami są bosssskie

Ściskam

Ela.. widzisz jakie piękne donice odrzuciłaś ???

A pies leży centralnie na czarnej trawce.... wczoraj mi sajgon robił na bylinowce, idę kończyć robienie płotka, bo niedługo nic tam nie zostanie

I tulipki.. też je łamie Chodzę zbieram i do słoika z wodą wstawiam..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:16, 23 kwi 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu jestem na bieżąco

piękna fotka całej trójeczki

A ja niestety u wszystkich jestem nie na bieżąco.. porażka..
Tulipki.. Aladinki
Przyjazny ogród 11:15, 23 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 23 kwi 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Teraz w Sieradzu straszna burza i leje

Krysiu, u nas wczoraj też była burza... pierwsza... to już wiosna
Niskie różaneczniki zaczynają kwitnąć.. szok...

Przyjazny ogród 11:14, 23 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 23 kwi 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Donice zmieniły lokatorów, ciemierniki posadziłaś do gruntu?
boskie te tulipki I miłek też! Obok jakie to trawy? Cudna kompozycja

pozdrawiam!!

Trawa to stipa, której nie przycięłam.. a rozsiała sie sama w zeszłym roku ...
Ciemierniki już wszytkie w gruncie.. dużo tulipanów powoli się podnosi... lepiej zniosły przeprowadzkę te rozwinięte.. mi się podoba.. jesienią szukam donic plastykowych które wejdą do donic gierczusiowych.. i sadzę ponownie ten układ. Plastyki zadołuję w jakimś kącie i jak zrobi sie ładny wstawię do donic ozdobnych, jak przekwitną znów pójdą do kąta

Przyjazny ogród 11:12, 23 kwi 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:12, 23 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)
Irenko tulipanki cudne a Irene wiadomo
widoczki zachwycające ależ się zimieniło nic tylko leżeć na tych leżakach i patrzeć jak rośnie

pozdrawiam

dotarła moja przesyłka?

Wiadomo, wszędzie u wszystkich tak samo cudne, w końcu całe forum tysiącami je sadziło
z tym leżeniem u mnie gorzej, ale czasami leżę
...Mira, wybacz, że od razu nie napisałam, dotarła oczywiście, bardzo serdecznie dziękuję, przez święta wyleciało mi z głowy!!
...a moja Dżaga, jak tylko M. ją rozpakował, cap za nią i do budy, ale uratowana, podzieliłam i mam 4 sadzonki, dałam w pobliżu schodków i wrzosów, żółty z niebieskim, to połączenie w ogrodzie bardzo mi się podoba
nie sfociłam, ale się poprawię
kaczuchy dla ciebie i zaraz pachnący bez

Przyjazny ogród 11:11, 23 kwi 2014

Do góry
Już pod siekierę nie trafią, jeszcze dosadzę w kilku miejscach odmianowe, natomiast przy dojeździe kilka 'Umbraculifera' .

Dzisiaj kilka kwiatuszków z bliska ...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:10, 23 kwi 2014

Do góry
Aha jeszcze mam jedno pytanko. Co to za roślina? Widziałam w którymś ogrodzie na ogrodowisku to może ktoś mi podpowie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:10, 23 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To grupowanie bardzo mi się podoba. Jak nie wiadomo co zrobić, to ... pogrupować - raczej nigdy nie zaszkodzi. Śliczne słoneczka. Ja mam różę kłodzką na 3 stanowiskach.

Nie wyobrażam sobie, by u Ciebie pełników nie było Potem kwitną te chińskie.. też je lubię.. ale europejski to symbol Kotliny Kołodziej
Dumałm co ja posadziłam na skalniaku.. i już wiem Szachownica Michajłowskiego, wybujała strasznie wysoko..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 23 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I dobrze bo gdy przekeżdżałam o 17 to było +27 stopni, skandaliczny skandal!

U nas też już pogoda do bani
Piszesz u siebie o kolorach tulpanów by nie mieszać.. u mnie sie mieszają.. wrzuciłam tu wszystkie cebulki które się wymieszały Jak zwykle żal wyrzucić I patrz jak sie cieszą, że żyją.. a te w grupach kapryszą.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 23 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Pełniki rzeczywiście śliczne. Psinka umiejętnie spija wodę i tak delikatnie, żeby się nie zmoczyć
Dwa winobluszcze cały czas mają listki więc myślę, że dadzą radę reszta jeszcze w letargu ale może... nie zapeszam, czekam

Nie nerwowo.... jak nie uschły to dobrze wróży... ukorzeniają sie bardzo powoli wiec do lata będzie na pewno czekanie. Jest taki nawóz przyspieszający ukorzenianie.. może warto podlać.. pisze, że jest też i do warzyw, do kwiatów.. do siewek i roślin ukorzenianych.. jak znajdę go to podam nazwę..
A dziś wypatrzyłam to... oj jak lubię agrest prosto z krzaka

Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 11:04, 23 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z jednej strony jest kostka oddzielająca od trawnika. Z drugiej - ekobord oddziela żwir od kory

Czy zamontowany przy kostce ekobord utrzyma kostkę, żeby się nie rozsypała? Czy w takim rozwiązaniu nie jest konieczne podmurowywanie kostki cementem?
Marzy mi się Siedlisko.... 11:03, 23 kwi 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 23 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, Twoja Kiku... śni mi się po nocach....sama się nad nią w ubiegłym roku zastanawiałam, ale widzę, że nie ma co dalej dumać... tylko trza działać.....tulipanowo-niezapominajkowe donice przecudne
Pozdrawiam pracowitą Ogrodniczkę

Aniu... ale uprzedzam.. ona kapryśna i nie co roku jest piękna... ale jak nie kwitnie tez mi sie podoba..
A kompozycje z niezapominajkami mam wszędzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:01, 23 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Aniu z Tobą na bieżąco to i tak się jest w tyle kobieto ile Ty jeszcze możesz ????? mnie od patrzenie ile Ty robisz sił mi brakuje ,normalnie mam wyrzuty sumienia ,ze po tym obżarstwie to tyłka nie mogę ruszyć a Ty działasz ,dobrze że ta "biedna "psina może odpoczywać

Psina od patrenia wczoraj i deptania co sie da w bylinówce.. też sie zmęczyła i do siebie dojść nie może.. a ja wczoraj nie byłam w stanie nawet klepać w klawiaturę.. nie tylko mięśnie ale i stawy odmówiły współpracy.... w nocy mój kręgosłup nie dał spać... grrr. dałam sobie w kość.. ileś metrów kwadratowych terenu po utwardzanym parkingu w kamienie oczyściłam.. i mam zysk na odrobinie ziemi do nasadzeń
Zakwitła uwularia... małą jest i zabiedzona.. nie mogę jej znaleźć przystani.. i tak 2 razy w sezonie ja poniewieram.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:00, 23 kwi 2014

Do góry
Na takie buki trzeba długo czekać, dlatego ja uzupełniam takie widoki klonami, piekny tulipanowy festiwal u Ciebie, w tym zakątku się zakochałam, ale pięknie

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:00, 23 kwi 2014

Do góry
poza tym całosciowo ogrod wyglada dosc smutno, moze dlatego ze brak trawy ?
mam wrazenie ze wszystkie drzewka i krzewy sa mocno opoznione w stosunku do sąsiedztwa

na wiekszoaci sterczą patyczki a listki widoczne tylko z bliska
tulipanowiec, dopiero pękaja pąki
bzy maja pączki kwiatowe i szczątkowe listki

stewartia, dopiero wypuszcza listki

hortensja pnaca nie rosla w ub roku, moze teraz ruszy

derenie jeszcze wygladaja jak suche, dopiero calkiem z bliska widac ze zaczynaja wyłazic listki
troszke zazielenily sie jasminowce
amonogawa podobnie jak tulipanowiec, ale widac juz z bliska pączki
23.04.2014

24.04.2014

juz prawie maj, naprawde nie wiem kiedy te rośliny zdazą urosnąc i zakwitnąc....zaraz bedzie jesien
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies