Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 20:06, 18 maj 2014

martaibartek napisał(a)
Sylwia dziękuję bardzo

A masz jakiś ukryty sekret dzielenia żurawek, że tak ci się super przyjmują?

Gdzieś już załączyłam cały proces dzielenia .... znajdę i zalinkuję
Syla 20:09, 18 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sylwia dzieki Tobie mam ok 20 doniczek z żurawkami. Opuchlaki mogą zeżreć stare , bo mam zapach nowych

Super !!! ja swoje Kassandry również dopieszczam aby potem wróciły na rabatę w podwojonej ilości
gierczusia 20:09, 18 maj 2014

Syla napisał(a)
Ewuś , Martuś - huśtawka pomieści Was obie ......dziękuję dziewczyny i zapraszam

I ja ....i ja... Zmięszczę sie ??.....

Sylwia .. Co tu dużo mówić ..jest pięknie .. I z sezonu na sezon coraz piękniej

Ściskam

A za pomoc w sprawie cisów dziękuję
gierczusia 20:10, 18 maj 2014

Syla napisał(a)

Cieszy mnie los miłorzęba-spotkaniowego , martwi zaś sprawa róż .... Co do ładu i składu ogrodowego nie będę się wypowiadać ..... Twój dom , ogród i Ty to jedność .... Nie wyobrażam sobie czegoś innego u Ciebie .

Uuuuuummm ... Pięknie to ujęłaś .. Jedność ..
Syla 20:10, 18 maj 2014

martika napisał(a)
Dzięki Sylwio, bedę dzielić, bo Marmelade mam ogromne i są w ogóle super, świetnie znoszą zimę.

Z moich odmian to bardzo jestem zadowolona z Marmoladki oraz Caramel . Z tych ciemniejszych to również polecam Chocolate Ruffles - fotka z dnia dzisiejszego

Syla 20:12, 18 maj 2014

gierczusia napisał(a)

I ja ....i ja... Zmięszczę sie ??.....

Sylwia .. Co tu dużo mówić ..jest pięknie .. I z sezonu na sezon coraz piękniej

Ściskam

A za pomoc w sprawie cisów dziękuję

Proszę bardzo ile mogę tyle pomogę , choć ogrodnictwo to tyle niuansów , że trudno czasami opisać jeden proces ze szczegółami
Syla 20:17, 18 maj 2014

bociek napisał(a)
Cudniasto Sylwia.

Mam do Ciebie pytanko, jako do zurawkowego superusera Czy Twoje zurawki, tez sie pietruja??? Bo moje jakos tak dziwnie w gore rosna... Nie umiem wytlumaczyc dobrze, ale wyglada to tak jakby zurawka przy ziemi miala... nadstawke

Tak , zaobserwowałam piętrzenie w niektórych odmianach w momencie wypuszczania kwiatostanu . To sprawia takie wrażenie . Wydaje mi się , że tak to ma być . Nie wypiętrzyły się tylko te które jeszcze nie pokazały kwiatostanu .... Ja nawet w tym sezonie nie skubałam starych liści bo nie widać , tylko przy Obisidian grzebałam
Luki 20:18, 18 maj 2014

No żurawki to wyjątkowo Cię lubią i szczerze to okazują Nie widać, żeby jakieś paskudy coś podjadały, niech same padnoą potfory.
Jak będziesz robiła fotki to poprosze zdjęcie rabaty przy chodniku z 3 cisami na pniu Bardzo ją lubie, a dawno nie widziałem.
Syla 20:18, 18 maj 2014

justi napisał(a)
Narzekamy na te deszcze , ale po nich zieleń jest najpiękniejsza. Syla Twój ogród tego teraz przykładem. piękny.

Masz rację , widać , że rośliny są soczyste i intensywne w kolorach ... Gorzej u tych co mają glebę ciężką i płaski teren .
Syla 20:21, 18 maj 2014

Luki napisał(a)
No żurawki to wyjątkowo Cię lubią i szczerze to okazują Nie widać, żeby jakieś paskudy coś podjadały, niech same padnoą potfory.
Jak będziesz robiła fotki to poprosze zdjęcie rabaty przy chodniku z 3 cisami na pniu Bardzo ją lubie, a dawno nie widziałem.

Zaraz załączę kolejne zdjęcia , ale obawiam się że tej ulubionej rabatki może pojawić się jedynie migawka .... Ta część jest teraz delikatnie rzecz ujmując przechowalnią kamienia i nie wygląda estetycznie