Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 10:07, 11 sie 2022

Do góry
Venustum

Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:57, 11 sie 2022

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:53, 11 sie 2022

Do góry
Z wczorajszego wieczoru.
Grzebiuszka ziemna 09:46, 11 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Agatko, dziękuję
Jestem z siebie dumna, że tak zagaję
Posadziłam 17 (słownie - siedemnaście) roślinek, ale najpierw 2 dni stoczyłam walkę z pięknym ale zbyt agresywnym fioletowym barwinkiem, miał kilkumetrowe rozłogi, nawet ciężko było go wykopać. On jest świetny gdzieś w ograniczone miejsca, wzdłuż drogi, pod drzewami, ale w moim niedużym przedogródku zagłuszał inne rośliny, za to mam go na skarpie z zachodniej strony domu, tam jest w ograniczeniu i jest ok
Już miałam nic nowego nie kupować, podobnie jak Grażynka bo jeszcze tyle do posadzenia, a zauroczyła mnie hortensja z Lidla i uległam. W ogóle jakaś uległa się zrobiłam

Super zakup Ja za każdym razem ulegam jak wchodzę do sklepu ogrodniczego i zawsze wychodzę z jakąś hortensją

Ogród pod lasem 08:56, 11 sie 2022

Do góry
Parę pstryczków porannych

Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:51, 11 sie 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

No piekne masz Mrokaśka te trawy! Takiego miskanta to zamiast klona mogłabym posadzić. Ale w cieniu pewnie tak nie urośnie?
Zresztą wszystko piękne, nie ma co
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:38, 11 sie 2022

Do góry

Aksamitki takie zwykłe a nie zwykłe. W tym roku chyba im za sucho bo są bardzo niskie .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:25, 11 sie 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

Mmmmmiodzio
Fantastyczne ujęcie. Budleje świetnie się u ciebie czują. A te twoje miskanty to cierpią na jakąś gigantomanię Chciałabym żeby tak u mnie było. Niby sobie radzą ale zawsze mogłoby być lepiej.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:02, 11 sie 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudne
przypadkowo zaczęłam tworzyć podobną rabatę. Dalie i werbeny hastata i patagońskie plus molinia. Wszystko fioletowo lawendowe.
W werbenie hastata się zakochałam. Muszę koniecznie jeszcze podosadzać. Może uda mi się nasiona hastaty gdzieś kupić. Widziałam też u kogoś białą. Ale ta fioletowa podoba mi się chyba najbardziej.
Grzebiuszka ziemna 00:46, 11 sie 2022

Do góry
Agatko, dziękuję
Jestem z siebie dumna, że tak zagaję
Posadziłam 17 (słownie - siedemnaście) roślinek, ale najpierw 2 dni stoczyłam walkę z pięknym ale zbyt agresywnym fioletowym barwinkiem, miał kilkumetrowe rozłogi, nawet ciężko było go wykopać. On jest świetny gdzieś w ograniczone miejsca, wzdłuż drogi, pod drzewami, ale w moim niedużym przedogródku zagłuszał inne rośliny, za to mam go na skarpie z zachodniej strony domu, tam jest w ograniczeniu i jest ok
Już miałam nic nowego nie kupować, podobnie jak Grażynka bo jeszcze tyle do posadzenia, a zauroczyła mnie hortensja z Lidla i uległam. W ogóle jakaś uległa się zrobiłam

w porannym świetle, po lewej oczko, czapla nadal się pasie, równolegle będę tworzyła rogala. Chyba pozazdrościłam Koleżankom Rogalowym (jakaś Partia Rogalowa może? Ostrzegam będę prezesem, kota już mam, a właściwie 5):

rogal - rabata będzie łączył tą wysepkę po prawej i dochodził do floksów i tam zrobię pergolę a w środku ławeczka znajdzie wreszcie swoje docelowe miejsce:

No i po co mi było to Ogrodowisko? Zamiast robić rogala, trzeba było sobie go kupić, z jagodami i zjeść, uwalić się (że tak elegancko się wyrażę) na leżaczku z książką i sobie LEŻEĆ a nie tworzyć rogala i kupować nowe roślinki brudzić sobie paznokietki, donaszać tiszert po synku, nosić czarne (dla niepoznaki) dresówki, stare kroksy i grzebać i grzebać w tej ziemi

Ogródek u livii 00:27, 11 sie 2022

Do góry
A oto co wymalowałam:

Na hortensje przeznaczyłam metr, na jeżówki pół, a na piwonie i rozchodniki po 75 cm, uda się?

teren wyznaczony:
Ogród (nie) jak po maśle 23:21, 10 sie 2022

Do góry
Jest nie za dużo. Ogród powstaje na pustym miejscu, w osiedlu, gdzie dominują trawniki i pojedyncze iglaki. Ale mnie się chce, żeby kwitło, żeby pachniało, żeby było elegancko i nie nudnie. Żeby ogród, chodź nie duży, miał jakieś tajemnice. Żeby coś się zawsze tam działo.
Lubię kwiaty, trawy, iglaki o żółtej barwie igieł, kwitnące krzewy. Żywopłot raczej jako element dekoracyjny. Nie na całej długości ogrodzenia.
Wstawiam kilka zdjęć jak to wszystko wygląda. M na dzień dzisiejszy kategorycznie sprzeciwia się zmniejszaniu powierzchni trawnika. Miał taką myśl żeby całą działkę trawą zasiać tylko że ja potrzebuję zieleni nie tylko pod nogami. Uzgodniliśmy że na dany moment trawnik musi pozostać nie ruszany (chociaż już mam wizję jak za domem będzie wić się wąska trawnikowa ścieżka). Ok wstawiam kilka zdjęć

P.S sad i warzywnik na początku miał mieć miejsce w tym odległym trójkącie naprzeciwko tarasu. Ale później zdecydowałam, przesunąć w cześć gospodarczą, bliżej garażu, a w tym trójkącie, stworzyć coś piękniejszego. Jeszcze nie wiem co
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:15, 10 sie 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Na tym zdjęciu to dopiero widać ogrom Twojego ogrodu i pochył, cudnie, chyba najbardziej podoba mi się ten zakątek z ławką romantyczny w bieli i cała reszta kolorowa
W ogródku Martki 23:02, 10 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Oraz - kto powiedział, że hakonechloa nie pasuje do róż?

Martka, dzięki Ci wielkie za to zdjęcie
Na wariata dziś właśnie sadziłam różności na przerabianej rabacie. Od jutra mają znowu być upały, taras w doniczkach, a ja muszę się oddelegować do innych, niż ogród, zadań Próbowałam zdążyć, zgubiłam kartkę z rysunkami i planami, to sadziłam jak leci, zakładając, że znowu będę najwyżej przerabiać I 3 hakone (kupione przy okazji ) przy różach trafiły miejscówkę Patrząc na Twoje zdjęcie to wcale nie jest głupie połączenie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:39, 10 sie 2022

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:36, 10 sie 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Pięknoty Też je mam ale w wersji różowej i bardzo je lubię . W zeszłym roku miałam je w trzech odcieniach różu a w tym tylko mocny róż.Mus białe nasionka kupić
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:36, 10 sie 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:32, 10 sie 2022

Do góry

fotki tego nie oddają, ale te najwyższe maja po dwa metry wysokości
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:29, 10 sie 2022

Do góry

rozkręciły się hortensje

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:25, 10 sie 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies