Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu na razie jest ściernisko.. czyli ogród mój widzę wspaniały.. ;) 07:22, 23 mar 2014

Do góry
jolka napisał(a)

Mały ogródeczek ma swoje plusy - za dwa, trzy lata.. będziesz miała poukładane jak w pudełeczku
Ja się za eksperta nie uważam, ale ta łagodna linia rabat mi się podoba
Rabatka wydaje się dosyć szeroka, fajna będzie. Cisy - super pomysł, zrobią piękne zimozielone tło.
I super zawijasek bukszpanowy, z drzewkiem na pniu. Będzie pieknie

Witaj u mnie jolka. Dzięki dobra kobieto za dobre słowo.. mam nadzieję, że będzie pudełeczko.. choc coś czuję, że będę w Nim ciągle układac, przekładać, dokładać, itp.. ale to dobrze.. bedzie się coś działo cały czas

dzisiaj np. stworzyliśmy z mężem takie cuś..

no i zagwostka... COŚ TU JEST CHYBA NIE TAK.. tak czuję, choć mnie sie akurat podoba.. ale mąż mówi, że to bez ładu i składu, zwłaszcza, jeśli planujemy kulki bukszpanowe także na tej kresce do furtki.. On wymyślił coś takiego..

Czyli, żeby te kulki na rabacie posadzić tak, jakby były przedłużeniem tek kreski od furtki i ewentualnie dosadzić jeszcze z jednego boku, np.

środek pod sosną zostałby wolny i możnaby go dowolnie wypełnić, np. tymi wrzoścami, co na rogu są, albo trzmieliną, czy innymi żurawkami...

Poradźcie dobrzy ludzie, którzy tu zaglądacie, bo pół nocy nie spałam przez to.. plisssss....
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:17, 23 mar 2014

Do góry

Następne też będą bo są piękne kiedy nic nie kwitnie
Kolorowe Rabaty Martek 07:08, 23 mar 2014

Do góry
Za stałe wizytowanie mojego poletka z podziękowaniem wiosennym.
W cieniu - zacieniona 07:05, 23 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekna miodunka Widze ze i u Ciebie wiosna zawitala. Pozdrawiam
...tak pomalutku...jeszcze pojedyńcze kwiatki ale będzie więcej...muszę uzbroić się w cierpliwość.

...skromny ale pachnący, pierwszy fiołek.
Akwarela w ogrodzie:) 02:06, 23 mar 2014

Do góry
Ale zaraz chwila! Przecież ja nie pracowałam tam sama! Mam pomocników
Kolorowe Rabaty Martek 01:52, 23 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marta, tuczę Cię dalej widoczkami..za to, że pamiętasz .. i zawsze zaglądasz Aż mam wyrzuty sumienia...

Piękny widoczek mi zostawiłaś Aniu,Dziękuję Ci u nas jak napisałam jeszcze nie pora na takie cuda.W doniczkach widziałam pędzone iryski ,ale na żywca jeszcze nie.
Akwarela w ogrodzie:) 01:37, 23 mar 2014

Do góry
Witam serdecznie! Mam na imię Lidia, swoją przygodę z ogrodem rozpoczęłam w 2011 roku. Mam wrażenie, że zrobiłam dopiero jeden malutki krok. Przyszedł nowy rok, nowa wiosna i nowe plany. Potrzebuję trochę wsparcia i otuchy. Zrozumiecie dlaczego po moim pierwszym zdjęciu. Mój ogród powstaje na kilkunastoletnim chwastowisku - śmietnisku. Niestety nie ma tu możliwości wjazdu żadnej maszyny, dlatego wszystkie prace wykonuję ręcznie. Czasami myślę, że nie dam rady, dlatego potrzebny mi optymizm i doświadczenie innych ogrodników. Pozdrawiam. Lidia

Tamtej wiosny rosły tam jeszcze setki śliwek samosiejek. Sama osobiście je wykarczowałam i wykopałam. To tylko jeden smutny kawałek mojej działki. Ogrodzenie niestety już takie było.
Ogród w skali mikro :) 01:16, 23 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

...
Z moich krokusów Wylazło 14... Ale widzę ,że kolejne sie szykują ... Jak będą miały takie " tempo " to pierwsze koszenie będę miała w lipcu

Buziaki

Oj faktycznie obiboki się nie postarały.... szkoda, że takie "bogate" łączki to tylko na zdjęciach a w realu ciut gorzej...

Lawenda przepiękna - a pachnie?

Coś w zeszłym roku wspominałaś o kamuflowaniu ramy lustra .... dobrze pamiętam czy zmyślam? jakieś plany już są?
Dwa ogrody 01:00, 23 mar 2014

Do góry
W ogrodzie pojawiły się dziś również doniczki z terakoty, gliniane... jedna fotka jeszcze dziś z życzeniami miłej niedzieli dla zaglądających
Ogród cichy i przytulny 00:53, 23 mar 2014

Do góry
Wiosna w końcu przyszła i to jest najważniejsze. Człowiek może wyjść i podłubać w ziemi. Aż serce się raduje Po tak długich zimowych dniach i nocach czuję się jak kret siedzący pod ziemią. Dzisiaj znowu trochę uprzątnęłam na działce, sadziłam bratki i robiłam wiosenne kompozycje w donicach.Teraz zamieszczę kilka fotek z ubiegłych lat. Życzę dobrej nocy

Ogród cioci 00:51, 23 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj cały dzień w ogrodzie hura
Było

Jest

Tak niewiele a robi wieeeelką różnicę. Ciurkadełko też ładnie wkomponowałaś. Podoba mi się
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:46, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Aromaterapia W tym miejscu pachnie pięknie i wcale nie trzeba się schylać

Uwielbiam ten zapach... moje fiołki gdzieś się niestety ulotniły
Dwa ogrody 00:44, 23 mar 2014

Do góry
Dziś czyściłam okolice oczek, wybieranie igieł sosnowych i drobnych liści z kamieni tak, aby zostawić mech to ćwiczenie cierpliwości,

brązowa plama to przycięta macierzanka, za kilkanaście dni będzie z powrotem zielona
a w maju to miejsce wygląda tak
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:43, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
i mój ostatni zakup

Fajne to... muszę pomyśleć nad zakupem takiego szklarenki..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:39, 23 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I żuwarki wyżarte przez opuchlaki....

Podzieliłam i posadziłam sadzonki do doniczek..... czekam na nową dostawę od Finki w kwietniu ale wczesniej walka z opuchlakami....

I jedna bergenia przy czyszczeniu tez mi wylazła... bez korzeni...

Myslisz,że te żurawki to wina opuchlaków? Ja mam kilka gatunków i tylko 2 odmiany tak wyglądały.
Oberwałam suche liście i widzę po kilku dniach ,mają już nowe listki .
Palace i jakaś buraczkowa,nie wiem jak się nazywa, tak własnie wyglądały jak Twoje.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:38, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
trochę kolorów - choć wszystko to już było ale i tak nie umiem się oprzeć cykaniu fotek

bardzo podobne do moich... znasz nazwę.. bo moje w zeszłym roku kupiłam kwitnące i bez nazwy niestety...
też już kwitną wczoraj robiłam zdjęcia
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:38, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Łukaszu Królu Żurawkowy proszę o identyfikację Z góry dziękuję

to jest żuraweczka chyba - i to w dodatku nieobcięta i nie oczyszczona jeszcze - ale normalnie ma jasne liście - takie jak te młode w środku.

Śliczne te żurawy... dobrze że moim zdjęć nie porobiłam bo bym się ze wstydu musiała zapaść pod ziemię... ale dziś je porozdzielałam i zrobiłam sadzonki..... duuuuuużo sadzonek
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:30, 23 mar 2014

Do góry
A ja rewizytuję i sie poddaję.... idę spać.. jestem zgon.. jakoś muszę poczytać od ostatniego wpisu.. inaczej nie umiem.... i zajmuje mi to dużo czasu

Reszta fotek dzisiejszych.. ups.. wczorajszych.. i do spania.. dziś też jest dzień

Nie, nawet nie wstawiam fotek.. ale klona kwitnącego zostawię.. cudnie wygląda .. szkoda że na foto tego nie widać.. I ja kmróz nie przyjdzie to wiśnia kiku soc tam da pokaz.. oj zapowiada sie cudnie

Dwa ogrody 00:15, 23 mar 2014

Do góry
Wczoraj jeszcze nie kwitły, samosiejki pod świerkami przed bramą

I bardziej okazałe

Ogród cichy i przytulny 00:12, 23 mar 2014

Do góry
brysia napisał(a)
Witaj!
Przepiękny ogród. Pokazuj więcej zdjęć.

Dziękuję! Twój też ma klimat - prawdziwa natura - pięknie. Wymarzone miejsce do odpoczynku na łonie przyrody. Taki potok to skarb. U mnie nie ma takiego charakteru ale jest czasami małe kantry Pewnego razu przyszła kotka i zadomowiła się. Dawałam jeść bo mi było jej żal. Później przyszła kura i nawet urządziła sobie grzędę. Kurę też karmiłam. Doszło nawet do bardzo śmiesznej sytuacji. Dałam kotu wędzoną makrelę, do której "przykolegowała" się kura. Kot jadł łeb a kura zaczęła dziobać ogon Ale po 5 dniach oddałam kurę w dobre ręce Tych "rozgrzebanych" rabat nie wytrzymałam Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies