Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 14:21, 21 mar 2014

Do góry
Zima upłynęła nam pracowicie, ogrodnicy nie próżnują nawet zimą, kiedy pogoda sprzyja ponieważ na nasadzenia było za zimno i za późno, pielęgnacja roślin została zakończona.. to co nam pozostało? Bagno! zima to chyba jedyny termin, kiedy faktycznie jest czas na zajęcie tym terenem, bez wyrzutów sumienia, że będzie się to odbywać kosztem innych roślin które przez cały sezon wegetacyjny skupiają nasza uwagę.
Sekatory, grabie i piły poszły w ruch pracy tu od groma i jeszcze trochę, ale powoli idziemy w zamierzonym kierunku. Poniżej nasze postępy

tutaj już ta strefa faktycznie najbardziej "zawodniona"
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:18, 21 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ania, te wcięcia już zlikwidowane i w te miejsca pójdą kulki bukszpanowe, widać je na pierwszej fotce, a tam gdzie widoczna czarna ziemia, dam trawy i żurawki, które zabieram z placka przy tulipanowcu, a na jesień nawciskam krokusów ile się da....to miejsce najprostsze do wykonania, choć darni się eMuś nazrywał

O rzesz ty jak to będzie się super prezentować,wygląda jako ogród angielski .Irenko rewelka i rewolucja totalna ale warto,Pozdrawiam upalenie.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:17, 21 mar 2014

Do góry
Magnolia i młode listki śliwy wisniowej Hessei - za chwilę zmieni listki na bordowe

Młode przyrosty na wawrzynku
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:14, 21 mar 2014

Do góry
Gęsiówka

Forsycja amerykańska (ma grube oliwkowe pędy i wieksze niz zwykła kwiaty)

Żółkną kotki wierzby sachalińskiej

I jeszcze raz sasanki
Rozmnażanie hortensji 14:13, 21 mar 2014

Do góry
Czy już można podzielić ten krzaczek czy jeszcze poczekać?

Zdjęcie z ubiegłego roku, listki już się pojawiają.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:11, 21 mar 2014

Do góry
Bzyczki

A z nowych kolorków to:
Wilczomlecz

Miodunka

Barwinek
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:08, 21 mar 2014

Do góry
I jeszcze kilka ujęć - jak będzie tak goraco to te obrazy będą barrrrdzo ulotne...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:58, 21 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ania, te wcięcia już zlikwidowane i w te miejsca pójdą kulki bukszpanowe, widać je na pierwszej fotce, a tam gdzie widoczna czarna ziemia, dam trawy i żurawki, które zabieram z placka przy tulipanowcu, a na jesień nawciskam krokusów ile się da....to miejsce najprostsze do wykonania, choć darni się eMuś nazrywał

Ojej,ale fajnie to zaczyna wyglądać
Praca wre Widzę tam łapkę Waligóry, uściskaj go ode mnie serdecznie, a co tam buziaka mu daj ode mnie za to, że tak dzielnie Ci pomaga!!!!!
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 13:52, 21 mar 2014

Do góry
Rubens w zacisznym zakątku obok rośnie Freda ma dopiero nabrzmiałe pączki

Ogród Ewy :) 13:50, 21 mar 2014

Do góry
cd....

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:49, 21 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)

z tych fragmentów ogrodu jestem zadowolona

Kochana, z całego ogrodu powinnaś być zadowolona, a z tego miejsca szczególnie

Dziękuję bardzo za piękny wierszyk i żurawiu i czapli
Pozdrawiam serdecznie!
Ogród Ewy :) 13:48, 21 mar 2014

Do góry
I dalszy ciąg..
Róże mają piękne liście, jak tak dalej będzie to pierwsze zakwitną końcem kwietnia, szok!

Pąk kwiatowy na piwonii krzaczastej

I fiołkowe pole

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:47, 21 mar 2014

Do góry
Mirella też chciałbym mieć takie wyjście na doła

ten jest niezawodnie zjawiskowy

a ten cyprysik ? jak zwykle złocisty non stop w oryginale aż błyszczy

Rubens startuje

Ogród Ewy :) 13:43, 21 mar 2014

Do góry
Irenko nie mam pojęcia, system korzeniowy jakoś mało rozwinięty.. On wypuszczał odrosty, które ja skrzętnie wycinałam, może to dlatego?

Wiosna

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:43, 21 mar 2014

Do góry
A tu już wszystkie trzy laleczki posadzone

1) Sunsation na tle dereni białych z zielonymi gałązkami

2) Genie wśród wrzosów

3) Satisfaction na tle żywopłotu cisowego w szpalerze pozostałych magnolek

oczywiście nie zapomniałam o podlaniu i wyściółce

lecę na ogród już mnie plecki nie bolą
W kamiennym kręgu od początku 13:27, 21 mar 2014

Do góry
Wiosna!!!!! dzisiaj w Kamiennym

Wieczorkiem odpowiem na Wasze posty
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:27, 21 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Lubie takie pokazowe relacje

Ja też lubię przynajmniej będę mieć świadków na dowód, że wszystko dobrze zrobiłam, ale to dowód dla eM, bo on kasę wyłożył na moje hobby...............może uniknę psioczenia jak będą ładnie rosły

Tak wyglądają drzewka i ich bryły korzeniowe, są ukorzenione i zwarte, korzenie zdrowe, bryła korzeniowa dobrze trzyma i nic się nie sypie, ku mojej radości uważajcie na to co jest w doniczce, bo jak kupowałam m. Black Tulip internetowo za jedyne 300zł, to jak wyciągnęłam patyka z doniczki to się ziemia osypała i korzeni widać nie było, ale wszystko było na fotach i reklamacje mi uwzględnili

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:21, 21 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
To miłej pracy I fotki zrób

Fotki ruszyły

Przygotowuję mieszankę taką jaką lubią magnolki

1) warstwa kompostu razem z próchnicą

2) warstwa torfu kwaśnego ph 3,5 do 4,5

3) wymerdanie

4) piasek i wymerdanie

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 13:15, 21 mar 2014

Do góry
Wiosenna aura mnie do Was Kochani przywróciła Bociany się już pokazują, to nie mogę być od nich gorsza W ostatnim czasie grafik mój jest napięty, stąd brak udzielania się, acz wątki podczytuje w miarę możliwości czasowych.

Nikita
- Witam, dziękuję za wizytę i miłe słowa! Sezon na spotkania ogrodowe powoli się rozkręca, więc nie wątpię że nawet w niedalekiej przyszłości będzie szansa na wspólne wymienienie się doświadczeniami ogrodowymi LIVE A. pochwalony, teraz stroszy się jak paw Łuk się kwieciłem obsypie kiedyś kiedyś za kilka lat pewnie…. niestety wisteria nie pachnie, ale nie można mieć wszystko, to jej mogę wybaczyć, o ile tego kwiecia będzie mieć pod dostatkiem, co by zaspokoić braki zapachowe. Z długością działki już się pogodziłam, ba nawet polubiłam, lubię wyzwania Pozdrawiam!

zawitka- Witam i macham! Stratyfikacja lawendy na zimno trwa około miesiąca, więc weź troszkę piasku wsyp do szklanki lub innego pojemniczka dodaj nasiona lawendy, wszystko wymieszaj i leciutko podlej i niech się chłodzi przez kilka tygodni, po wysiewie do doniczek niemalże od razu wykiełkuje Cały proces jest dość czasochłonny, dlatego osobiście również polecam rozmnażanie przez ucinanie pędów i ich ukorzenianie wprost do gruntu. Szczegółowe info o tej pięknej roślince znajdziesz tutaj : https://www.ogrodowisko.pl/watek/344-lavandula-lawenda: )

Mathildis – masz rację że poprzeczne rabaty optycznie skróciłyby teren, jednak w związku z ciągłymi pracami budowlanymi, potrzebny mi jest jak najszybszy dostęp z końca na początek ogrodu, a szkoda byłoby jeździć cięższym sprzętem po kwiatkach.. więc na poprzeczne rabaty przyjdzie jeszcze pora… w końcu ogród zmienia się cały czas Pozdrawiam!

Margarete – hej ho! z letargu już się wybudziłam dawno dawno ale brak czasu do udzielania się na forum to moja największa zmora….. pierwsze nasionka wczoraj wysiałam [dziś już rukola zaczęła wschodzić! szok, wiosnę chyba poczuła!], porządki wiosenne już prawie całe za mną, jedynie lawenda jeszcze do przycięcia i trawnik do wygrabienia i warzywnik do przekopania

fotki z poczynań zimowych i pierwszych oznak wiosny niedługo wrzucę a to tak na zachętę dla mnie i ode mnie

Ogród Ewy :) 13:13, 21 mar 2014

Do góry
Wiatr sprzed kilku dni powalił mój ulubiony biały bez.... Ciekawe, że nic innego się nie połamało..
Patrząc na korzenie tego drzewa podejrzewam, że coś z nim było nie tak, ten system korzeniowy jakiś marniutki. Szkoda, że drzewo padło przed kwitnieniem....

Ładny kiedyś był..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies