Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:54, 08 maj 2014

GorAna napisał(a)
Do Twojego królestwa to nawet Pazie Królowej przylatują.....a u mnie w ubiegłym roku tylko raz widziałam jak przelatywał...nie przysiadł....widocznie był w drodze do Ciebie
Pozdrwiam majowo

Jak juz tak mój ogród nazwali królestwem to i pazie sa potrzebne. Niech wiec przylatuje jak najczęściej , moze mu i marchewki nasieje zeby miał co potrzebuje. hoduje pokrzywy dla motylków to i marchew mogę. Z tym przelotem do mnie to sie z M uśmialiśmy , fajne masz poczucie humoru. Dzieki.
Bogdzia 14:54, 08 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)

wiedziałam , że u ciebie znajdę odpowiedź co zrobić z moją podmarzniętą azalią, jak dobrze doczytałam to...oberwaći ma być dobrze pozdrawiam

Dokładnie tak.
Bogdzia 14:59, 08 maj 2014

mira napisał(a)
,

uffff ależ się u Ciebie tego pazia naszukałam było warto, u mnie nie widuję niestety
a storczyka ma i ja kupiony u Pana Bylinowego ale ja trzymam na 10cm w wodzie bo tak mi napisał , kupowałam jeszcze coś do wody to mi opisał, u Ciebie jest w ziemi i teraz nie wiem czy do ziemi nie wsadzić bo głupio tak wygląda no i na zimę tak nie zostanie - widać mokro musi mieć

Moja znajoma ma nad jeziorkiem ale jeziorko z folii wiec nie podcieka mu woda . Jest cały czas na słonku ale jest i podlewany i ładnie sie rozrósł ze juz ludziom dawała i mnie w tym roku też dała bo wcześniej nie chciałam takiego rarytasa od niej brac ale w końcu wzięłam. Szczerze mówiac to bym go do wody nie wsadziła bo łąki na których dziko rośnie sa pomokłe okresowo wiosna i jeienia a nie cały rok.
Bogdzia 15:01, 08 maj 2014

Wybaczcie ze nie pójde na rewizyty ale nie pada to ide sadzic , rewizyty wieczorem. Miłego popołudnia.
Mirka 15:24, 08 maj 2014

Bogusiu ja mam pytanko odnośnie sadzonek z ogrodowej robionych późnym latem jak je robisz?możesz opisać dzięki i pozdrawiam
Gabriela 15:24, 08 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Gabrysiu to nie moja nazwa tylko Pana od Mai , on nazwał łan moich niezapominajek błekitna rabatą a ja potem pod jego wpływem dosadziłam orliki i cos tam jeszcze ale jaka to błękitna rabata? Pomysł moze i dobry ale realizacja jak dotad kiepska. Tak wyglada fragment tej rabaty (tylko takie mam zdjęcie) rosnie tam jeszcze szałwia granatowo kwitnaca ale niezapominajki całkiem ja zarosły , zaraz zaczna przekwitac to je powyrywam i szałwia sie ujawni, sa też te małe brateczki ale wszystko ,,na kupie " żebym pielic nie musiała.Pomysł jest niezły i kedyś go zrealizuję.

Dla mnie niebieska u Ciebie jest rabata z takimi fioletowo-niebieskimi azaliami i rododendronami, po prawej stronie ogrodu, patrząc od domu.
A ta ze zdjęcia też jest niebieska i właśnie o to chodzi, żeby tak zarosło, coby nie pielić. Ciągle do tego dążę i są miejsca gdzie już się udało.
Rench 15:29, 08 maj 2014

Piękny ten Percy Wiseman.

Paż królowej był, teraz czekamy na rusałki admirały
Kasya 19:20, 08 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

ta kompozycja jest sliczna

czy orliki sie rozrastają ? bo licząc kase kupilam tylko 2 z nadzieją wlasnie ze kępka sie powiekszy z czasem
Urszulla 19:33, 08 maj 2014

Bogdziu, ucałowania zostawiam
Bogdzia 19:50, 08 maj 2014

Mirka napisał(a)
Bogusiu ja mam pytanko odnośnie sadzonek z ogrodowej robionych późnym latem jak je robisz?możesz opisać dzięki i pozdrawiam

Odcinam ok 10cm kawałek pędu bez kwiatka , odcinam wierzchołek , zostawiam 1 pare liści , maczam w ukorzeniaczu i do doniczki. Podlewam , na doniczkę torebka foliowa i czekam az zaczna rosnac nowe listki , potem już bez torebki jak inne domowe kwiatki.