Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:58, 17 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Variegata? Naprawdę? Widziałam je raz u Kulasa, ale były dość marne... A czy one nie są bardziej problemowe, kapryśne od zwykłych bukszpanów? Muszę poczytać...
Marzenko, a jak się mają Twoje bukszpany? Sadziłaś? Odebrałaś resztę?

Jestem naprawdę zadowolona, bo udało nam się dużo zrobić. Zabrakło godzinki na przycięcie bukszpanów i drugiej na uporządkowanie rabaty.
Fotka będzie jutro - słowo skauta

Agnieszko, odebrałam resztę, zostało mi do przystrzyżenia ok 15', część posadziłam. Wyglądają całkiem przyzwoicie. Variegata Też czytałam, że są bardziej wrażliwe.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:23, 17 mar 2012

Do góry
Ojoj, to widzę, że nie tylko ja dzisiaj padam ze zmęczenia... Wprawdzie mój roboczy dzień zakończył się przed 15, a nie po zmroku, ale też był bardzo intensywny. I też za dużo zaplanowałam na jeden dzień, i też mam wszystko uwalane w ziemi i też nie zdążyłam zrobić fotek... Jak dużo mamy wspólnego . Ale jutro wpadnę do Ciebie zobaczyć efekty tej całodziennej harówki - czekam na obiecane zdjęcia A teraz dam odpocząć mojemu kręgosłupowi Dobrej nocy!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:06, 17 mar 2012

Do góry
Variegata? Naprawdę? Widziałam je raz u Kulasa, ale były dość marne... A czy one nie są bardziej problemowe, kapryśne od zwykłych bukszpanów? Muszę poczytać...
Marzenko, a jak się mają Twoje bukszpany? Sadziłaś? Odebrałaś resztę?

Jestem naprawdę zadowolona, bo udało nam się dużo zrobić. Zabrakło godzinki na przycięcie bukszpanów i drugiej na uporządkowanie rabaty.
Fotka będzie jutro - słowo skauta
Ogród Sylwii od początku :) 21:55, 17 mar 2012

Do góry
Syla, pięknie u Ciebie po zimie, poranny obchód włości udany No i widzę, że też się dzisiaj napracowałaś... Ogrodniczki wszystkich krajów łączcie się!... w bólu kregosłupa, zakwasach i czym tam jeszcze
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:48, 17 mar 2012

Do góry
Akcja "sadzenie bukszpanów" zakończona sukcesem o godz.14.20 Nie zdążyłam zrobić fotki, bo na 15.00 musieliśmy pędzić na pierwsze urodzinki siostrzeńca M. Posadziliśmy 45 bukszpanów Wczoraj przygotowałam teren, przesadziłam do doniczek kilka kosodrzewin, zdjęłam szmatę z całej tej rabaty, . Dzisiaj od 6 rano M. kopał rów pod nowe bukszpany. Oczywiście nie wszystkie sztuki były równe "wzrostem", ale na 1mb wchodziło po 3-4szt. Żywopłocik jest od razu dość wysoki i gęsty. Nie zdążyłam ich niestety przyciąć... Ale i tak jestem zadowolona, że tyle udało nam się zrobić w dość ograniczonym czasie. Sadziliśmy do zwykłej ziemi wymieszanej pól na pół z kompostem. Starałam się ziemię wokół roślin dobrze ugnieść, mocno podlaliśmy. Mam nadzieję, że wszystko zrobiliśmy jak trzeba i się przyjmą...
Nasz mały raj na ziemi :) 20:36, 17 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Asia, cyprysiki kapryśne są - wiem co mówię, bo mam dużo problemów z nimi, a moje rejony generalnie trochę cieplejsze... Jak się rozglądam po różnych ogrodach - to pięknie rosną przy budynkach od zawietrznej strony. Należą do gatunku nie polecanego przez forumowiczów... Ale jak będziesz je hodować i hartować tak od maleńkości, to może dadzą radę. Trzymam kciuki!

Nasionka miałam jeszcze z zeszłego roku a wtedy nie znałam Ogrodowiska Szkoda było je wyrzucać. Nawet nie podejrzewałam że tak wzejdą a tu taka niespodzianka Tyle sadzonek. Zobaczymy ile z nich przeżyje...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:34, 17 mar 2012

Do góry
Wieloszka rewelacje u Ciebie
Okazy imponujące kupiłaś a cena jeszcze lepsza
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:31, 17 mar 2012

Do góry
Boćku, myślę, że tak, bo pole tych bukszpanów było ogromne... Pewna jest moja pomoc w wyborze bukszpanów . A dla pewności możesz zadzwonić do właściciela, gdzie stronę albo dwie temu podawałam namiar na niego.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:23, 17 mar 2012

Do góry
Ana, a Ty nie jesteś gdzieś z okolic Krakowa? Bo Abiko też chce bukszpany, może się dogadacie? Jak załatwicie transport, ja załatwię bukszpany
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:02, 16 mar 2012

Do góry
Witam serdecznie wszystkich milych gosci

Pytacie o moj zamiennik dla botoksu - oto on:

Asc - wlasnie mam zamiar kupic dwie odmiany, myslalam o Spartanie i Bluecorp. Co sadzisz o takim zestawieniu? Mruczando od Futra dla Ciebie

Marzenka, Wieloszka - Wasze bukszpany sa super a cena....mniamusna. Szkoda, ze gosc nie wysyla

Danusiu, a my Ciebie, bo to Ty nas nauczylas kulkowac

Elfik, ja jak Don Pedro z Krainy Deszczowcow, jestem wszedzie

Piekna pogoda, jeszcze teraz na termometrze 18oC i sloneczko
Brykam troche pokopac, relacja wkrotce

Alinko, Aniu, Monitko, Bogdziu, Haniu, Malgosiu, Pola dziekuje za odwiedziny i zapraszam jak najczesciej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:00, 16 mar 2012

Do góry
moniam napisał(a)
Kochani, jak wasze trawniki?
Mój wygląda strasznie. Był założony w zeszłym roku wiosną. Pow. ok. 200m2. Jutro zabieram się do roboty. Mam zamiar zacząć od wygrabienia martwych roślin. Pierwotnie myślałam o wertykulatorze ale obawiam się, że jest jeszcze za młodziutki więc stawiam na grabie. A co myślicie o saletrze wapniowej czy jest już na nią czas? Czy może zaczekać kilka dni. Obawiam się przymrozków w nocy. Może ktoś się wypowie w tym temacie? Może nawet nasza wspaniała Pani Danusia? Czekam z utęsknieniem na zdjęcia z ogrodu Pani Danusi . Pozdrawiam serdecznie wierna czytelniczka ogrodowiska- Monia.

Moniam, odpowiem za Danusię, bo przerabiałam ten temat niedawno, najwyżej ktoś mnie poprawi: wertykulacja na trawnikach co najmniej 2-letnich, wszystkie zabiegi (aeracja, nawożenie) w porze kwitnienia forsycji. Grabic już możesz .
Przedogródek Agniechy973 13:57, 16 mar 2012

Do góry
Super zakupy i jak tanio!!! Graby nabiorą "masy" jak się obsypią listkami. A wiesz jaka to odmiana?
Przedogródek Agniechy973 13:28, 16 mar 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kupiłam graby, kupiłam graby, kupiłam graby........

No tak lakonicznie??? Czuję niedosyt wiedzy i fotek!!! Postuluję poprawę forumowiczki
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera 'Pissardi' 13:23, 16 mar 2012

Do góry
Iwonko, chyba można jak inne liściaste. Ja przycięłam tydzień temu, ale u mnie już od 2 tyg ciepło - jesli ma to jakieś znaczenie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:09, 16 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
nie mogę się skupić na pracy przez to...

Mam to samo... Ciągle tylko rozmyślam o ogrodzie - co i gdzie posadzić, jak to wszystko rozwiązać logistycznie, na kiedy zaplanować urlop w pracy...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:00, 16 mar 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Trochę już wydałam ostatnio na te bukszpany, wsadzę te i zobaczymy, chyba wystarczy W sumie będzie 6 kulek na pniu, 2 duże stożki, 6 dużych kul (50-60 cm wysokości), kilkanaście mniejszych i 2 obwódki. W sumie jakieś 120 sztuk sadzonek

Karolina, jeśli możesz to podaj namiar na sprzedawców, bo ja się obawiam zakupów przez internet, ale po ostatnich zakupach 50szt. bukszpanów (też przez allegro) chyba zaryzykuję... Zwłaszcza chodzi mi o duże kule bukszpanowe i stożki.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:53, 16 mar 2012

Do góry
A my w kwietniu umawiamy się z dziewczynami na kawkę na moim tarasie Musimy przecież obgadać przygotowanie do czerwcowego spotkania ogrodowiska na Dolnym Śląsku, choć pewnie i tak tematów nam nie zabraknie. GabiK - jeśli tylko masz ochotę SERDECZNIE zapraszam - wszystkich innych chętnych też 22.04
Irenko nie sądzę aby wiek miał tu jakiekolwiek znaczenie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:53, 16 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

super dziewczyny z was

a ja widzę najprawdziwsze kulki!!!

Dziewczyny, Marzenka wygląda dokładnie tak, jak ją sobie wyobrażałam! Nie wierzcie jej nigdy więcej, że to photoshop albo inne sztuczki - ona jest naprawdę super babeczką!

Irenko, ewidentnie ktoś próbował zrobić z paru bukszpaników kulki, a z paru innych malutkie stożki, ale nie wiem, czy nie za szybko na cięcie, bo cała góra tych kulek była jakaś poobsychana - nie wyglądało to dobrze... Myślę, że sama lepiej je przytniesz. A dojazdem się nie martw. Zapakują na przyczepkę małego traktorka i dowiozą do asfaltu.

obie jesteście super

to fajnie, że dowiozą, bo umówiłam się z p. Tomczakiem na niedzielę. Ale on podał nazwę Krakowiany, 3 km od Łoziny, a tu słyszę nową nazwę Zaprężyn.

jeszcze nie cięłąm bukszpanów, dopiero na jałowcach trenuję, ale lubię wyzwania, więc będę ciąć; zawsze przecież odrosną, jak włosy i nie będzie widać, jak coś spartolę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:42, 16 mar 2012

Do góry
Irenko, uroczo to będzie jak się wreszcie wszystkie spotkamy w kwietniu! Doczekać się nie mogę
Nasz mały raj na ziemi :) 10:41, 16 mar 2012

Do góry
Asia, cyprysiki kapryśne są - wiem co mówię, bo mam dużo problemów z nimi, a moje rejony generalnie trochę cieplejsze... Jak się rozglądam po różnych ogrodach - to pięknie rosną przy budynkach od zawietrznej strony. Należą do gatunku nie polecanego przez forumowiczów... Ale jak będziesz je hodować i hartować tak od maleńkości, to może dadzą radę. Trzymam kciuki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies