Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Bogdzia 22:21, 17 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Bardzo pracowity dzień miałam bo najpierw znów na plantację bukszpanową po kolejne 30 szt pojechałam. Potem zakupy w Casoramie (wertykulator/areaor, piła spalinową, kolejne bratki i stokrotki, zimie ogrodowe, torf, opryskiwacz, nawozy, środki ochrony roślin). Ledwo się do dwóch samochodów zapakowalośmy.....
Potem posadziłam 17 KUL bukszpanów, z czego połowę znów musiałam przyciąć w kulę.
Wystawiłam bambusy do ogrodu, posadziłam trzy kolejna kule bukszpanowe do donic, wykopłam 4 kosodrzewiny. M zwertykulował trawnik, wykopał 4 ciszy aby zrobić miejsce pod ścianę wodną.
Skończyłam o 19.30 w świetle lampy garażowej. Zdjęć nie zrobiłam. Cały podjazd uwalany ziemia. Jak ja to wszystko posprzątam, jutro niedziela ....

U nas ziemia całkowicie rozmarźnięta, kopałam na 50 cm i głębiej chyba też było ok.

Marzenko pracując w takim tempie pewnie bys była najlepszym pracownikiem u Danusi. Jak tak dalej pójdzie to w dwa tygodnie wszystko zrobisz i nie zapędź się do ogrodu sąsiada. Podziwiam szczerze Twoje tempo pracy.

Bogdziu ale ja już też 18 lat nie mam i przyznaję się że mam kryzys fizyczny ;( chciałabym wszystko w jeden dzień zrobić a tak się nie da ..... Dopiero w przyszłym roku praca na ogrodzie to będzie sprzątanie, pryskanie. Etc. A teraz to za ciężka praca fizyczna. Za dużo zaplanowałem na jeden dzień. Jutro mimo świętego dnia chyba chociaż opryski zrobię ...

Ja jak chcę w niedziele popracowac to mojemu M który jest tego zdecydowanym przeciwnikiem mówię że nie wolno pracowac ale przyjemnosci mozna sobie robic a to przecież przyjemnośc. I robie.
Bogdzia 22:22, 17 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Bogdziu ja nawet nie wiem co zamówiłam jak potmwierdzę zamówienie to przekopiuję z maila

To bardzo byłas zdesperowana.

Bogdziu zamówiłłam najpiękniejsze lilie i piwonie nazw nie pamiętam tylko jak wyglądają.

Jedne i drugie lubię a szczególnie piwonie ale nie mam gdzie sadzic.
Wieloszka 22:23, 17 mar 2012

Ojoj, to widzę, że nie tylko ja dzisiaj padam ze zmęczenia... Wprawdzie mój roboczy dzień zakończył się przed 15, a nie po zmroku, ale też był bardzo intensywny. I też za dużo zaplanowałam na jeden dzień, i też mam wszystko uwalane w ziemi i też nie zdążyłam zrobić fotek... Jak dużo mamy wspólnego . Ale jutro wpadnę do Ciebie zobaczyć efekty tej całodziennej harówki - czekam na obiecane zdjęcia A teraz dam odpocząć mojemu kręgosłupowi Dobrej nocy!
Syla 22:25, 17 mar 2012

Mnie kleją się oczy O kręgosłupie nawet nie wspominam hehehe
justi 22:32, 17 mar 2012

I mi też kręgosłup czasem dokucza, chyba przeciążenia.
Gdzie są przystrzyżone kuleczki, nie mogę się doszukać, chyba że jeszcze fotek nie ma?
Madzenka 22:49, 17 mar 2012

Justynko jeszcze nie ma fotek, wszystko ziemią uwalane
sylllwia 23:12, 17 mar 2012

Też czuję swój kręgosłup po dzisiejszym kopaniu pod warzywniak
Sebek 23:48, 17 mar 2012

bociek napisał(a)
Marzenko, widze, ze nie wytrzymalas I juz bukszpanom przylizalas fryzurki Pokaz ten trymerek, bo umieram z ciekawosci czy to nozyce czy taka profesjonalna obcinarka

http://www.youtube.com/watch?v=1NLI3__ySh4&feature=related

Niesamowite

Marzenko - kopczyki w kwietniu.
bociek 06:45, 18 mar 2012

Marzenko, no nie badz taka, pokaz kulki po cieciu
Madzenka 07:52, 18 mar 2012

Ha ja dzisiaj już się dobrze czuję i zapał ogrodowiskowy znów jest!
Ale fotki wieczorkiem bo dużo zajęć teraz mam.
W tzw międzyczasie będę sprawdzać wpisy