Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Bogdzia 20:06, 17 mar 2012

Pewnie sadzi.
Wieloszka 21:48, 17 mar 2012

Akcja "sadzenie bukszpanów" zakończona sukcesem o godz.14.20 Nie zdążyłam zrobić fotki, bo na 15.00 musieliśmy pędzić na pierwsze urodzinki siostrzeńca M. Posadziliśmy 45 bukszpanów Wczoraj przygotowałam teren, przesadziłam do doniczek kilka kosodrzewin, zdjęłam szmatę z całej tej rabaty, . Dzisiaj od 6 rano M. kopał rów pod nowe bukszpany. Oczywiście nie wszystkie sztuki były równe "wzrostem", ale na 1mb wchodziło po 3-4szt. Żywopłocik jest od razu dość wysoki i gęsty. Nie zdążyłam ich niestety przyciąć... Ale i tak jestem zadowolona, że tyle udało nam się zrobić w dość ograniczonym czasie. Sadziliśmy do zwykłej ziemi wymieszanej pól na pół z kompostem. Starałam się ziemię wokół roślin dobrze ugnieść, mocno podlaliśmy. Mam nadzieję, że wszystko zrobiliśmy jak trzeba i się przyjmą...
Pola 21:52, 17 mar 2012

Agnieszko koniecznie fotki zrób, bo jestem ciekawa jak te bukszpanki wyszły w twoim ogródku, ale odwaliłaś kawał roboty z tym twoim M
Madzenka 21:52, 17 mar 2012

Ogrom prac wykonany i M chyba bardzo dobrze się spisał.

Agnieszko czy ty wiesz że na tej plantacji są najprawdziwsze bukszpanh variegata? Po 10 zł tej samej wielkości. Ja się znów wybiorę
Wieloszka 22:06, 17 mar 2012

Variegata? Naprawdę? Widziałam je raz u Kulasa, ale były dość marne... A czy one nie są bardziej problemowe, kapryśne od zwykłych bukszpanów? Muszę poczytać...
Marzenko, a jak się mają Twoje bukszpany? Sadziłaś? Odebrałaś resztę?

Jestem naprawdę zadowolona, bo udało nam się dużo zrobić. Zabrakło godzinki na przycięcie bukszpanów i drugiej na uporządkowanie rabaty.
Fotka będzie jutro - słowo skauta
Mala_Mi 22:26, 17 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ja będę na spotkaniu z Wami duchem ...... I wcale jako duch nie mam zamiaru straszyć

A może jednak ciałem będziesz? A w czerwcu to mogłabyś przyjechać. A4 to prawie rzut beretem

W czerwiec to mogę być z Bozym Ciałem a nie moim ciałem
Mala_Mi 22:33, 17 mar 2012

Ja mam kilka weriegata, a przynajmniej mam wrażenie, ze to one są ...i rosną tak jak pozostałe..tyle, że chyba dużo wolniej Ale rosną w takim badziewiu, że dziwię się, że wogle rosną........ ziemi nie maja tylko barachło po budowie..... ale że jeszcze nie padły to pełny podziw dla nich ..po zimie nie umarzła im ani jedna gałazka czy listeczek ...
Pokażcie jak wygląda ten zywopłot z tych bukszpanów.... foto mus
I pytanie nr 2 czy jakbym załatwiła transport sobie z Wrocławia...to wiecie o co mi chodzi.....bo głupio mi tak fatygować To była by możłiwosć zakupy i dla mnie przy okazji....
Gadam głupoty w ktrore sama nie weirzę..... ale ja czasami tak mam i to chyba po dzisiejszym dniu ..... idę spać.
Madzenka 22:58, 17 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Variegata? Naprawdę? Widziałam je raz u Kulasa, ale były dość marne... A czy one nie są bardziej problemowe, kapryśne od zwykłych bukszpanów? Muszę poczytać...
Marzenko, a jak się mają Twoje bukszpany? Sadziłaś? Odebrałaś resztę?

Jestem naprawdę zadowolona, bo udało nam się dużo zrobić. Zabrakło godzinki na przycięcie bukszpanów i drugiej na uporządkowanie rabaty.
Fotka będzie jutro - słowo skauta

Agnieszko, odebrałam resztę, zostało mi do przystrzyżenia ok 15', część posadziłam. Wyglądają całkiem przyzwoicie. Variegata Też czytałam, że są bardziej wrażliwe.
Madzenka 23:00, 17 mar 2012

asc napisał(a)
Ja mam kilka weriegata, a przynajmniej mam wrażenie, ze to one są ...i rosną tak jak pozostałe..tyle, że chyba dużo wolniej Ale rosną w takim badziewiu, że dziwię się, że wogle rosną........ ziemi nie maja tylko barachło po budowie..... ale że jeszcze nie padły to pełny podziw dla nich ..po zimie nie umarzła im ani jedna gałazka czy listeczek ...
Pokażcie jak wygląda ten zywopłot z tych bukszpanów.... foto mus
I pytanie nr 2 czy jakbym załatwiła transport sobie z Wrocławia...to wiecie o co mi chodzi.....bo głupio mi tak fatygować To była by możłiwosć zakupy i dla mnie przy okazji....
Gadam głupoty w ktrore sama nie weirzę..... ale ja czasami tak mam i to chyba po dzisiejszym dniu ..... idę spać.

Nawet się nie pytaj tylko załatwiają transport. Wybór bulszpanów masz załatwiony
Wieloszka 07:47, 18 mar 2012

Aniu, jak załatwisz transport, to naprawdę nie ma sprawy - chętnie pomożemy w wyborze bukszpanów, czy ja czy Marzenka (bo widzę, że też się zadeklarowała)
A mogę Cię prosić żebyś w wolnej chwilce zrobiła fotkę swojemu bukszpanowi variegata? Może ziemi nie ma u Ciebie dobrej tam gdzie rośnie, ale za to zacisznie i ciepło? Podobno one to lubią...

A tak jeszcze a propos bukszpanów: jak sadziliśmy wczoraj z M. i porównywaliśmy ziemię z jakiej zostały wykopane ze szkółki z naszą - stwierdziliśmy, że za bardzo się z nimi cackamy i że będą miały u nas luksusy .