Twoja jest chyba jaśniejsza, taki blady róż. A moja w tym roku jednak podmarzła i dlatego blada taka.
Ale wszystkie piwonie mają pączki, więc kwiatki będą. Majowa lekarska jeszcze zaciśnięte pąki, czyli zakwitnie w swoim terminie.
A te już mają spokój.
póki co nie jest to zbyt dobry widok, a to niestety jest rabata, którą widać na dzień dobry". Zastanawiam się tylko czy nie powinno się na niej znaleźć coś zimozielonego
Problem jest tylko taki, że ma ona ok 6 m długości i ok 40 cm szerokości.
mam podobne...ale te moje siewki to obfocę i powiesz czy to są właściwe...tylko to takie maluchy,że nie mogę odróżnić od chwastów {plewiłam w okularach}.
Szok Kasiu, z takiej wielkiej szkółki i takie niepowodzenie, żal mi bardzo mi ich żal , bo to takie szlachetne i pożyteczne drzewa, tym bardziej jedź z nimi, bo moje wszystkie buczki, a mam ich zaledwie 4 sztuki, są już w liściach
Na pocieszenie moja azalijka
u mnie na odwrót z azaliami mam kłopot, ech życie nas nie rozpieszcza
i jeszcze tutaj maleńkie zmiany - doszły begonie i maleńkie bukszpany z własnej hodowli
a trawka się nie sprawdziła - w związku z tym wyleci zastąpią ją jakieś małe trawy ozdobne - chociaż jeszcze nie wiem jakie i przydałoby się coś co by rozjaśniło - brak mi pomysłów
nowe nasadzenia na tej rabacie - nie mogę skończyć bo rosną na niej rośliny, które są przeznaczone do tych nieszczęsnych donic
tutaj też się trochę zmieniło
będę prowadziła te tuje w kształcie "lodów na patyku"
Kasiu ciekawa jestem tej hortki miniaturowej żurawka i azalia super ,a szałwia jesli nie zetniesz jej kwiatostanów po kwitnieniu to będziesz ja miała w namiarze, jak ja