Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:44, 06 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
A słyszałam może o hortensjach ogrodowych everbloom? Podobno kwitna na jednorocznych pędach też! Mam ochotę na nie! Ale nie wiem na ile te informacje są prawdziwe....bo zwykle horti ogrodowe nie dają rady...

Słyszałam, ale o nich więcej się dowiesz od naszego ZbyszkaG, ma dużo więcej różnorodności hortensjowych

Ja poszukuję starych odmian, kwitnących na niebiesko, takich jakie widziałam w Wojsławicach u Mai w ogrodzie
malgorzata_s... 21:47, 06 maj 2014

Aguś piękne iglaczki Jak ja się już 17 nie mogę doczekać Czekam na was strasznie
elzbieta_g 22:35, 06 maj 2014

Agania napisał(a)

buczek jednak króluje w tym zestawieniu choć młode przyrosty świerka też rażą po oczach moje horti ogrodowe padły tej nocy po przymrozku, niestety delikatne jak księżniczki na ziarnku grochu
Agania 12:01, 07 maj 2014

ZbigniewG napisał(a)
Irena jest kilichowiec mieszańcowy (kilka) i kilichowiec wonny -to ten taki sobie
oczywiście różnią się ceną (bardzo)

Nie widziałam w sprzedaży kielichowców mieszańcowych, ciekawi mnie czym się różnią, mój nie nadwyrężył mojego budżetu, czyli mam zwykłego kielichowca wonnego
Agania 12:06, 07 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś piękne iglaczki Jak ja się już 17 nie mogę doczekać Czekam na was strasznie

My też już nie możemy się doczekać spotkania i że będziemy u Ciebie
Agania 12:09, 07 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)

buczek jednak króluje w tym zestawieniu choć młode przyrosty świerka też rażą po oczach moje horti ogrodowe padły tej nocy po przymrozku, niestety delikatne jak księżniczki na ziarnku grochu

Buczek jak na razie spełnia swoja rolę

Moje horti też nie mogą wystartować..........nawet te bukietowe, znowu mają u mnie za mokro,
a ogrodowe mają za dużo słońca............moje życzenie.............. ogrodzie rośnij szybciej
ZbigniewG 14:25, 07 maj 2014

Agania napisał(a)
..Nie widziałam w sprzedaży kielichowców mieszańcowych, ciekawi mnie czym się różnią, mój nie nadwyrężył mojego budżetu, czyli mam zwykłego kielichowca wonnego

Agata widziałem -zdębiałem bo uroda i cena więc się wgłębiłem w temat
kielichowiec plenny -nie pachnie
wonny -przejrzałe jabłka
chiński -biało kremowe kwiaty, 50-100zł
mieszańcowy np Venus 100-200zł
Kindzia 19:06, 07 maj 2014

Prawdopodobnie Agatko moje buczki do niczego są, radziłam się Zbysia też...mówi, że niedobrze...zobaczę w sobotę. Prawdopodobnie wycieczka do Kapiasa mnie z nimi czeka, myślę, że uznają reklamację. Ale ani jeden, ani drugi nie ruszył...
Agania 19:35, 07 maj 2014

ZbigniewG napisał(a)

Agata widziałem -zdębiałem bo uroda i cena więc się wgłębiłem w temat
kielichowiec plenny -nie pachnie
wonny -przejrzałe jabłka
chiński -biało kremowe kwiaty, 50-100zł
mieszańcowy np Venus 100-200zł

Szkoda, że nie zrobiłeś fotek

U mnie też lilaki już kwitną a wszystkie klony w pięknych wiosennych barwach rosną sobie wśród iglastych i lilaków w radosnych objęciach

Agania 20:03, 07 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Prawdopodobnie Agatko moje buczki do niczego są, radziłam się Zbysia też...mówi, że niedobrze...zobaczę w sobotę. Prawdopodobnie wycieczka do Kapiasa mnie z nimi czeka, myślę, że uznają reklamację. Ale ani jeden, ani drugi nie ruszył...

Szok Kasiu, z takiej wielkiej szkółki i takie niepowodzenie, żal mi bardzo mi ich żal , bo to takie szlachetne i pożyteczne drzewa, tym bardziej jedź z nimi, bo moje wszystkie buczki, a mam ich zaledwie 4 sztuki, są już w liściach

Na pocieszenie moja azalijka

u mnie na odwrót z azaliami mam kłopot, ech życie nas nie rozpieszcza

Buziak