Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 19:21, 07 maj 2014

asiach napisał(a)
Witaj!
U Ciebie prawdziwy wybuch wiosny. I napisałaś, że odsłoniłaś hortensje - ja to zaraz uczynię i wystawię na naowu swój warzywniak (pomidory i papryki)
Pozdrawiam cieplutko

I słusznie
Pomidorom wybierz zaciszne miejsce żeby ich wiatr nie połamał. W zasadzie można by je już wsadzić do gruntu Dużo ich masz?
barbara_kraj... 19:25, 07 maj 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Basiu...mogę prosić o fotkę siewek perovskii...może u siebie coś znajdę...jakieś różne roślinki kiełkują.Pozdrawiam.

Bogusiu, nie wiem czy mam w folderach fotkę siewki. Na działce mam już podrośnięte, ale wybiorę najmniejszą i sfocę. Na pewno w piątek zdjęcie będzie

Edit: Póki nie mam nowej fotki, to wstawiam zdjęcie, na którym widać nowe przyrosty na głównym pędzie. Otóż siewki są do nich bardzo podobne, przede wszystkim do tych najmniejszych
bogumila 19:28, 07 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Bogusiu, nie wiem czy mam w folderach fotkę siewki. Na działce mam już podrośnięte, ale wybiorę najmniejszą i sfocę. Na pewno w piątek zdjęcie będzie
Dziękuję...może u mnie coś się zawiązało...szkoda wyplewić.
bogumila 20:05, 07 maj 2014

Edit: Póki nie mam nowej fotki, to wstawiam zdjęcie, na którym widać nowe przyrosty na głównym pędzie. Otóż siewki są do nich bardzo podobne, przede wszystkim do tych najmniejszych
mam podobne...ale te moje siewki to obfocę i powiesz czy to są właściwe...tylko to takie maluchy,że nie mogę odróżnić od chwastów {plewiłam w okularach}.
barbara_kraj... 20:14, 07 maj 2014

bogumila_bienko napisał(a)
mam podobne...ale te moje siewki to obfocę i powiesz czy to są właściwe...tylko to takie maluchy,że nie mogę odróżnić od chwastów {plewiłam w okularach}.

Wstrzymaj się z plewieniem w tym miejscu. Jak podrosną - rozpoznasz
Ja nie ruszam miejsca gdzie agastache rośnie, tam też powinno być sporo siewek - przydadzą się
hanka_andrus 20:21, 07 maj 2014

A ja nie ruszam pod gaurą, przezimowała i wydaje mi się, że siewki też są.
bogumila 20:37, 07 maj 2014

Wstrzymaj się z plewieniem w tym miejscu. Jak podrosną - rozpoznasz
Ja nie ruszam miejsca gdzie agastache rośnie, tam też powinno być sporo siewek - przydadzą się
Poczekam z plewieniem...tak jak radzisz.Z agastache pobrałam kilka odnóżek z piętką...i się przyjęły.
barbara_kraj... 21:06, 07 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
A ja nie ruszam pod gaurą, przezimowała i wydaje mi się, że siewki też są.

Tak? To może i ja siewek gaury poszukam zamiast nowe kupować Ja ją dopiero od września mam, to i za bardzo jej nie znam, ale poznam
malgorzata_s... 21:29, 07 maj 2014

Basiu te poskrzypki to choroby są U mnie zeżarły listki koronom a teraz za lilie się biorą ja dzisiaj uśmierciłam sztuk sześć A ten czarny prawie orlik to cudo Pozdrawiam
eda 21:35, 07 maj 2014

Jakieś kłopoty na łączach z internetem opóźniły moje wejście na forum.
Tak, jak planowałam, posadziłam ożankę i cleome. Podlałam działkę, bo bardzo sucho, odkryłam hortensje i dalie, i zrobiłam kilka zdjęć.
Zaczynają kwitnąć bodziszki

himalajski w pączkach

Witaj Basiu tak oglądam twoje bodziszki czy możliwe że mi się zasiał w betonie przy płocie jak pokarze kwiatki to będzie wiadomo a liście chyba te same jutro cyknę Bźiaki serdecznie pozdrawiam